Onea, trei lovituri într-o singură zi

Fostul procuror-şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, a fost plasat sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anunţul fiind făcut de acesta la ieşirea din Parchetul General.

„S-a luat măsura controlului judiciar, cu anumite interdicţii. Eu sunt foarte optimist, o să contest această măsură pentru că este nelegal luată”, a declarat Lucian Onea.

Întrebat care sunt interdicţiile pe care le are, fostul şef DNA Ploieşti a precizat că acestea vor fi comunicate de procurorii Parchetului General.

Miercuri, procurorii Parchetului General l-au pus sub urmărire penală pe fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, în dosarul în care e acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume.

Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume.Lucian Onea a ajuns din nou la Parchetul General pentru a fi audiat. Însă nu pare să fie o zi prea bună pentru fostul șef de la DNA  Ploiești…

Andreea Cosma îl ia în vizor de Onea

Andreea Cosma anunțat că  va depune o nouă plângere penală împotriva lui Lucian Onea, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni în legătură cu compromiterea Justiției.

”Voi depune o nouă plângere penală împotriva lui Lucian Onea, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni în legătură cu compromiterea Justiției și voi cere și arestarea lui preventivă, având în vedere că acesta aduce în presă probe din dosarele pe care le-a avut sau le are în lucru”, a declarat Andreea Cosma, potrivit Antena3. 

Onea, refuz la recuzarea procurorului

Reaminti  că fostul procuror-șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a solicitat recuzarea procurorului care îl anchetează la Parchetul General, Elena Iordache.

Surse judiciare susțin că solicitarea lui Onea a fost respinsă, așa că Elena Iordache va fi cea care va ancheta cazul. Aceleași surse arată că șeful secției de urmările penală și criminalistică, Romulus Varga, s-a abținut în a soluționa cererea, decizia fiind luată de adjunctul acestuia, Cristian Lazăr.

Onea, urmărit penal

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul fostului şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, fără a fi dispuse măsuri preventive în cauză, informează miercuri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Potrivit PÎCCJ, procurorii au reţinut că, în anul 2015, inculpatul Onea (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti) a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Hhmmm, pica acarul Paun. Pe cand si eminentele cenusii? Spune Dle dumneata si da probele. Cred ca nu ai acumulat destul sa te refugiezi ca altii. Nu stiu cat de rau ai putut fi, cate ti se ordonara, daca ai sarit calul din initiativa proprie, dar ar fi bine sa destainui starea de fapt din interiorul institutiei, daca poti. Mereu se folosesc de oameni. Daca i-am sti ar fi mai usor. Asta cred.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.