Oprea flutură sus şi tare hotărârea Curţii Supreme

Fostul ministru Gabriel Oprea afirmă într-o postare pe Facebook că un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit în dosarul „Gigină” că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, pe care a deţinut-o în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist.

Potrivit lui Oprea, Înalta Curte a constatat că nu există un raport direct între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale ministrului Afacerilor Interne şi fapta de ucidere din culpă, întrucât în atribuţiile ministrului nu se regăsesc şi atribuţiile efective de conducere a autoturismului (ministrul se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcţiei şi calităţii deţinute), precum nici cele concrete de însoţire a autoturismului în care se afla de către un dispozitiv în coloană (respectiv stabilirea directă, de o manieră efectivă a componenţei numerice şi individuale a persoanelor, felul de alcătuire a dispozitivului, amplasarea concretă în cadrul dispozitivului, chiar desemnarea nominală a poliţistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin, indicarea concretă a vitezei de deplasare şi traseele de urmat), în condiţiile în care, aşa cum se reţine în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier.

 

„Altfel spus, în reglementările atribuţiilor de serviciu ce decurg din funcţia de ministru al afacerilor interne deţinută de Gabriel Oprea, nu există situaţii prevăzute ca în exercitarea lor să poată cauza moartea persoanelor, aşa încât nu există nicio legătură, respectiv un raport direct între exercitarea lor şi fapta de a ucide, având ca rezultat producerea suprimării vieţii din culpă a victimei Gigină Bogdan-Cosmin”, arată Oprea, citând încheierea pronunţată de respectivul judecător.

Acesta adaugă că moartea poliţistului Bogdan Gigină este o tragedie şi că nu trebuie folosită de nimeni în scopuri politice sau de altă natură.

„Am toată încrederea în justiţie şi am convingerea că în acest dosar construit politic dreptatea va învinge. Dosarul accidentului este unul din dosarele construite politic pentru că unora le era teamă de Gabriel Oprea, de nivelul la care ajunsese UNPR în vara anului 2015, de încrederea de care ne bucuram – eu (32%) şi partidul (10%) – în rândul populaţiei, de faptele care vorbeau pentru mine, de tot ceea ce am realizat de-a lungul carierei, pentru oameni”, mai afirmă fostul ministru.

Acesta aminteşte că în contextul accidentului a plecat din funcţiile de vicepremier pentru securitate naţională şi ministru de Interne, dar şi din cea de preşedinte al UNPR, rămânând preşedinte fondator.

„Demisia implică onoarea. Nu demisionezi, dacă îţi lipseşte onoarea. România se află astăzi într-o situaţie dificilă. În anul Centenarului, în loc de unitate, armonie, încredere, între români este sădită ura, duşmănia, dezbinarea. Autorităţile nu construiesc, sunt preocupate de agende personale, interese, răzbunări. Ţara noastră este izolată politic, îi lipseşte echilibrul. Am revenit în politică tocmai pentru că este nevoie de construcţie în zona instituţională, de echilibru politic, de rezultate concrete de care să beneficieze fiecare român, de la nou-născut la pensionar. România mai are o şansă să revină la drumul corect, dacă este condusă de patrioţi, de oameni care îşi iubesc ţara şi aleg întotdeauna onoarea, nu compromisul”, a mai scris Oprea pe Facebook.

Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Doar aceste comentarii au fost publicate la articolul despre domnul Gabriel Oprea și hotărârea Curții Supreme ?

  2. Partea cu onoarea este cea mai de suflet, mai ales ca vine din partea unui academiciam. Inspectoratul Teritorial de Muncă care ar trebui
    să verifice punctele de lucru din oraș nu a facut nici o declarație. Sigur că direct și condamnabil penal nu aste de vină. Dar indirect prin faptul că nu își mai încăpea în haine și vorbea tot mai de sus visându-se simultan prim ministru, președinte, comandantul forțelor armate, academician nemuritor etc… și umbla ori unde cu deschizători de drumuri și sirene că “atențiune vine eu” ridică semne de întebare privind vinovăția morală. Și nenorocire la care a participat, pe cere cu alte ocazii a recunoscut-o, nu l-a adus cu piciarele pe pământ după delirul verbal din final.

  3. Nu pot să-l sufăr pe generalul Izmană, dar trebuie să recunosc: dosarul e o făcătură jegoasă! După logica tovarășului procuror, dacă în acel autovehicol din coloana oficială n-ar fi fost Oprea ci președintele Statelor Unite, acum eram în război cu America, iar Washingtonu’ era ocupat de trupe românești! (conduse de procurori, evident…)

  4. Are dreptate Oprea. Ce, din cauza lui ERA GROAPA AIA NESECURIZATA pe sosea? Numai JOHANIS a putut sa sustina asa ceva, dar la asta nu e de mirare, la putinatatea mintii lui.Lui Oprea i se pot reprosa MULTE, IN AFARA de groapa aia.

  5. Un piccolo numai in Romania poate sa ajunga ministru de interne ! Dar ICCJ ne argumenteaza ca si un cizmar a condus tara…deci un piccolo poate ajunge in Romanika ministrul de interne …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.