Orăştie: Intervenţie de 13 ore la incendiu

Peste 40 de pompieri continuă să intervină, miercuri dimineaţă, pentru stingerea incendiului izbuncit marţi seara la fabrica de prelucrare a vopselelor din Orăştie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că aria afectată de incendiu a fost redusă de la 5.000 de metri pătraţi la 100 de metri pătraţi, dar incendiul nu a fost încă stins.

„Nu a fost stins încă, dar a fost mult redus de la 5.000 de mp, cât era ieri, la aproximativ 100 mp. Sunt 13 ore de când se intervine. În cursul zilei de astăzi, comisia de cercetare a cauzei incendiului va merge acolo pentru a aduna probe”, a spus Doda.

Potrivit acesteia, un tânăr rănit în incendiu este în stare critică, fiind transportat la Timişoara.

Potrivit IGSU, peste 40 de pompieri din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj și Sibiu au intervenit, pe timpul nopții, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere.

Eforturile susținute ale pompierilor au dus la oprirea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială.

Incendiul a izbucnit la o hală cu o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în care se aflau depozitate uleiuri foarte ușor inflamabile.

În urma incendiului un bărbat de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% din suprafața corpului.

Pe timpul nopții jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuințelor din care s-a evacuat populația precum și în zona sălii de sport din municipiul Orăștie.

Agenția pentru Protecția Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calității aerului. Operațiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.

Comitetul local al municipiul Orăștie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum și din 25 de locuințe situate pe străzile Nicolae Titulescu și Câmpul Nou situate in apropiere de locul producerii incendiului.

Majoritatea oamenilor a preferat să se autoevacueze la rude, în timp ce alte persoane au fost transportate la sala de sport din municipiul Orăștie.

Numărul forțelor de intervenție a crescut, astfel că, pe timpul nopții au acționat peste 40 pompieri, 26 jandarmi si 12 poliţişti, precum şi poliţişti locali din municipiul Orăştie.

Autorităţile recomandă în continuare populației din Orăștie să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului, să închidă ușile și ferestrele pentru evitarea pătrunderii fumului, să părăseasă zona de manifestare a incendiului și să indentifice locuri sigure și aerisite.

Recomanda