A descoperit și Orban: „Deficitul e unul îngrijorător”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că deficitul bugetar din primele șase luni este unul „îngrijorător”, care îndeamnă la foarte multă prudență în ceea ce privește orice creștere a cheltuielilor.

„Deficitul bugetar nu trebuie comparat cu deficitul bugetar din alți ani. Nu numai România, ci toată lumea se confruntă cu o epidemie, o pandemie care a generat o criză economică foarte puternică. Această criză economică a dus la închiderea unor activități și a generat scăderea veniturilor pe care le obține statul român din taxe și impozite. Acest deficit este, în mare parte, rezultatul acestei crize economice”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, măsurile luate de Executiv vor genera efecte benefice pe termen mediu și lung.

„Faptul că am lăsat lichiditatea în piață către cetățeni și la companii. (…) Deficitul este un deficit îngrijorător de care trebuie să ținem cont și care ne îndeamnă la foarte multă prudență în ceea ce privește orice creșterea cheltuielilor”, a mai spus premierul.

Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 mld lei (4,17% din PIB), a anunțat marți Ministerul Finanțelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

16 Comentarii

  1. Subminarea Romaniei pentru aceasta veti fi judecati voi acesti impostori-semidocti-hoti-tradatori care ati ocupat toate demnitatile in Romania dupa 1989!

  2. Dupa ce au masluit sau au balmajit raportarile in cazul Covid, acest guvern nu mai poate fi crezut nici cand vine cu cifrele economice. Este posibil fie sa le fi masluit si pe acestea fie sa-si fi prins urechile in ‘stiinta’. Realitatea va iesi la lumina doar cand vor baga definitiv tara in faliment. Nu trebuie sa mai asteptam mult.

  3. Mai nou, cica dosarul 10.08.2018 va fi clasat. Daca nu-l claseaza inseamna ca statul roman nu mai exista. Din moment ce manifestatia nu a fost autorizata legal, sorosistii pot primi si calibru 7,65 in frunte si nu raspunde nimeni. La fel ca la mineriada!

  4. Guvernul si autoritatiile „ANALIZEAZA”…tot timpul analizeaza, asta fac din martie deja sau de cind au venit la putere si consecintele se vad.. DEZASTRU !
    O gasca de incompetenti si de politruci pusi la ministere,la DSP si in „grupul strategic de informare” face si mai mult rau populatiei.
    Oare cind vor fi trasi la raspundere toti acesti ticalosi ?

  5. mon cher, daca nu te duce capul, stai acasa! iti place sa-ti trimbitezi peste tot neputinta ceea ce devine mai mult decit periculos pentru Romania!

  6. Un milion de vorbe nu fac nici doi bani.
    Problema este ca nici acum nu ne dezmeticim. Sau anumiti politicieni care nu mai au nici o legatura cu Romania sau cu romanii nu sant in stare sa-si asume responsabilitatea.
    Cand de zece ani se induce in societate ideea ca cel mai bun proiect economic este cresterea pe consum, din imprumuturi, este normal sa fii lovit in cap cand vine nota de plata.
    Uite ca nota de plata a venit mai repede decat ne asteptam.
    Putea sa fie oricine, PNL,PSD,Papa Francisc la guvernare.Rezultatul era acelasi.
    Bine ca reusim sa ne mai imprumutam la dobazi cat de cat bunicele, ca daca intram pe mana FMI am pus-o.
    Astia la trio-psd cred ca nu au aflat ca omenirea este intr-o criza profunda, sanitara si economica.
    Sa infieram tovarasi, sa infieram cu manie proletara. Se pare ca altceva nu-i duce mintea.
    Urlam toata ziua de grija copiilor de parca mizeria aia de 300 lei ar rezolva problema copiilor saraci.
    In loc sa vina cu un proiect serios sa pot utiliza bani europeni pentru copii saraci ei dau aceeasi suma de la buget si copilului care se culca flamand si celui care se duce cu limuzina la scoala.
    Daca unii alegatori psd cred ca are Olguta la Craiova o tiparnita cu bani, se inseala.

  7. Cum vin dreptacii la putere cum vine si criza. Mai rau ca ciuma, zau asa.

  8. „Faptul că am lăsat lichiditatea în piață către cetățeni și la companii. (…) Deficitul este un deficit îngrijorător de care trebuie să ținem cont și care ne îndeamnă la foarte multă prudență în ceea ce privește orice creșterea cheltuielilor”,

    Orbane lasa vrajeala, la cat ati furat voi labaralii in starea de urgenta si de altera, doar n-ai fi vrut sa iesiti la guwernare pe plus? Cel mult conturile liberale dupa ce lichidarea bugetului.

  9. Cine a dus euro la 5 leiCine a imprumutat bani pentru mita la Trump ,cine a facut imprumuturi de zeci si sute de miliarde la dobanzi astronomice ?Nu cumva LEPRA GALBENA si ale sale muhaele sorosiste?

  10. Dl Câțu zicea ieri că deficitul este unul rezonabil…cum așa bre orbane, să vă îngrijorați taman când îs de majorat pensiile și alocațiile ? Până acum ați împrumutat ca chiorii acum beliți ochii și nu pricepeți ce huidume aveți in guvernul lui tata klaus…niste neisprăviți și golani asta sînteți .

  11. Cum bre, deficitul e ingrijorator? Dar Citu a imprumutat si indatorat pe banda rulanta aceasta tara fara un referendum, ce dra u ati facut cu banii imprumutatu? Offshore, cumva? Si, ce ai de gand sa faci, panarama dracului ce esti?

  12. lili spune:
    29 IULIE 2020 LA 12:05
    „Cum vin dreptacii la putere cum vine si criza. Mai rau ca ciuma, zau asa.”
    Crizele sant ciclice. Aceasta a venit pe neasteptate datorita crizei sanitare.
    Problema nu este ca vin crizele. Problema este cum dramuiesti banii tarii in perioadele bune.
    90-96 nu prea au fost crize dar ajunsesem aproape in incapacitate de plata.
    In 2008 economia duduia, mariri de pensii,salarii,credite cu buletinul….Ce a urmat pe urma stiu bine Tariceanu si PSD.
    2019 – 4.6% deficit- 9.2 miliarde/ Bulgaria-Ungaria 2.1-1.8% deficit in jur de un miliard.
    Problema este ce facem cu banii imprumutati. Banii acestia produc alti bani?
    2017-2019 imprumuturi 18.8 miliarde euro la dobanzi destul de mari. Stii cumva de o investitie majora? Nimeni nu stie cum s-au cheltuit.
    In Bulgaria au pensii si salarii mai mici decat noi, nimeni nu plange, se duc spre zona euro(cu toate avantajele,dobanzi mici la credite si imprumuturi)
    In Ungaria patriotului V.Orban impozit pe profit la companii 9%, TVA pentru populatie 27% Cum ar fi sa propui asa ceva in Romania?
    Lilisor, daca economia ar merge pe vorbe,cu minciuni si populisme am fi prima economie a lumii.
    Din pacate orice economie merge pe cifre si cifrele sant ceva abstract.
    Noi nu putem sa ne facem bine pana cand in Romania nu se pun bazele unei social-democratii adevarate.
    Ceea ce avem acum nu sant decat niste grupuri de mafioti.

  13. Asistam azi la declinul civilizatiei occidentale in care tiparnitele de bani functioneaza pentru a acorda masive „imprumuturi de subzistenta” statelor „democrate””… sperand sa le mentina pe acestea si pe cetatenii acestora datoare/datori pe vecie in feuda lor ? Este vorba de faliment cand toti liderii vestici anunta – in interesul natiunii evident – masuri de indatorare suprema si de relansare economica in tarile unde economia capitalista e in declin? Este aceasta dovada recunoasterii declinului consumului global intr-o lume in care bogatii – cu toate averile lor – nu pot consuma suficient ca sa faca fericite toate corporatiile multinationale? In lumea in care cei multi obtin venituri mici si sunt pacaliti sa se imprumute cu dobanzi uriase pe viata…. Guvernele poarta de grija corporatiilor multinationale – exista strategii nationale de stimulare a indatorarii: prima casa, prima masina-electrocar—pe-baterii, primul „electro-caznic”, prima “masca-rada”… legislatia ajuta producatorii capitalisti sa reitereze productia si se pretinde ca ajuta mediul… Creativitatea nu mai protejeaza natura inventand produse greu reparabile-sigilate/incapsulate temeinic din faza de productie urmata de recuperarea gratuita ca urmare a reciclarii fortate de nou… Oamenii „traiesc clipa” cheltuind peste ceea ce castiga…, daca unii spera sa puna ceva bani deoparte… devalorizarea pandeste dupa colt permanent: – majoritatea statelor „capitaliste si democrate” sunt „guvernate prin indatorare”, datoria publica creste si „banii aparuti hocus-pocus” fac bogatii tot mai bogati… apoi tiparnitele de bani capitaliste se invart tot mai mult si mai des… dovedind astfel inflatie continua pauperizarea fara precedent a societatii umane de tip occidental…

  14. E o situație grea! O stiu toți CEI care gândesc. Cum vom putea menține un deficit de 4% ? Nu zic 3%.
    Investiții cât mai multe!
    PS.Orban spune cine a adus pe haidamacul JICOL la SGG? E un haidamac nesimțit si in călduri.
    FĂ-I VÂNT REPEDE CĂ VĂ COMPROMITE SI MAI TARE! FII MAI EXIGENT! LASĂ PRIETENIILE LA POARTA GUVERNULUI SAU ACASĂ!

  15. Păi, Cîțu spunea că este un deficit rezonabil…
    Ceea ce face acum PNL este cu adevărat o subminare a economiei naționale și jaf din banul public.

  16. Asa, asa, habarnistul de sica mandolina cu neispravitii lui, in frunte cu cel de la Cotroceni, au descoperit ca „Deficitul e unul îngrijorător”! Si clar, de vina e „greaua mostenire si esuatul PEE-SEE-DEE”! Ati distrus economia acestei tari, ati furat care cum a putut si cel din deal spune ca e multumit de voi! Meritati sa stati urgent linga Portocala!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.