Pachetele turistice vor fi garantate

Proiectul unei noi ordonanțe de urgență a Guvernului Tudos dă fiori agențiilor de turism. Ministerul Turismului a pregătit un pachet legislativ prin care se dorește garantarea pachetelor turistice.

După scandalul de anul trecut al agențiilor de turism, care i-au lăsat pe mii de români fără banii de vacanță, Guvernul ia măsuri. Agențiile de turism sunt disperate că vor trebui să garanteze banii încasați pentru vacanțe.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a venit cu o propunere legislativă prin care pe de o parte să ofere garanții turiștilor, iar pe de alta să ajute agențiile de turism de bună credință să recâștige încrederea consumatorilor. Astfel, în cazul în care o agenție de turism dă faliment, turiștii își vor primi banii înapoi. Dobre vrea să înființeze un fond de garantare, la care să contribuie toate agențiile. În cazul în care un operator de turism falimentează, oamenii vor putea fi despăgubiți. O altă variantă a ministrului este ca agențiile să fie obligate să încheie asigurări pe sume mult mai mari din care să-i despăgubească pe turiștii afectați.

Recomanda
Gabriela Dinescu 166 Articole
Author