Parchet. Cercetarea la Ferma Dacilor, finalizată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a venit vineri cu precizări privind desfăşurarea urmăririi penale în cazul incendiului de la Complexul turistic „Ferma Dacilor” din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, afirmând că cercetarea la faţa locului a fost finalizată şi au fost audiate mai multe persoane.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres în acest caz, organele de cercetare penală, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat o serie de activităţi de urmărire penală.

Astfel, în perioada 26 – 28 decembrie, au fost efectuate activităţi de cercetare la faţa locului, cu sprijinul unei echipe multidisciplinare formate din specialişti şi experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Poliţiei Române, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani (INSEMEX) şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Cercetarea la faţa locului a fost finalizată, procedându-se la asigurarea zonei.

Totodată, au fost dispuse expertize genetice judiciare pentru stabilirea identităţii persoanelor decedate, în baza profilelor ADN, în cazul a şapte victime expertizele fiind finalizate.

”Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului au mai fost identificate mai multe fragmente osoase, şi cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize genetice judiciare, în prezent nefinalizată”, precizează Parchetul.

Au fost dispuse şi efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor identificate şi a fost realizată audierea mai multor persoane.

”De asemenea, au fost efectuate şi alte acte de cercetare penală, dintre care enunţăm: solicitarea de înscrisuri, verificări la autorităţi şi instituţii abilitate cu avizarea / autorizarea activităţii în cadrul punctului de lucru unde s-a produs evenimentul, dispunerea de constatări şi altele. Menţionăm că şi în aceste zile sunt în derulare activităţi de urmărire penală care urmăresc administrarea unui probatoriu complex”, mai arată sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. Bah, a venit bah parchetu’?
  Da.
  Si?
  A pus linoleu’ ca n-a ajuns la toate casili!

 2. Nu se poate finaliza o asemenea anchetă complexă în câteva zile, sunteți serioși ? Ați prins piromanul ori pe cei ce au executat „misiunea”?
  Văd ca NIMIC nu mai transpiră din ancheta asasinării milionarului sibian Adrian Kreiner?
  Unde sunt criminalii, în Belgia, Irlanda, SUA? În ce stadiu este ancheta?

 3. Aceasta tragedie ne arata simbioza dintre lumea interlopa si institutiile statului platite cu bugete nesimtite, pensii, salarii nesimtite.Prin extrapolare intelegeti ce mizerie corupta este in fiecare judet, in primariile de sector din Bucuresti. Pacat de vietile pierdute, victime nevinovate ale unui sistem corupt construit si intretinut de propriile familii.Dar asta e Romania, manelistă in esența ei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.