Părinții unei fete care s-a sinucis, plângere împotriva TikTok

La doi ani după sinuciderea unei fete de 15 ani, care a spus că a fost victima agresiunii școlare, părinții ei au decis să depună o plângere împotriva lui Tiktok, scriu jurnaliștii de la francetvinfo.fr.

Precizări de la TikTok după amendă

Avocatul familiei indică „algoritmul extrem de puternic” al platformei. În plângerea consultată de jurnaliștii francezi, se vorbește despre „provocare la sinucidere”, „neasistare a unei persoane în pericol” și „propaganda sau reclamă la mijloace de sinucidere”.

TikTok, amendă usturătoare pentru încălcarea legislației UE

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. Wow! Parintii care esueaza sa isi educe odraslele dau vina pe o platforma online?
  Ei vor ca influencerii, postacii, fesibucul si tictocul sa le creasca copiii?

 2. Toate platformele media sociale, interactive sau nu, americane sau de orice alta provenienta, au algoritmi extrem de puternici. E ca si cum ai spune ca doar fentanilul face pagube pentru ca e facut in China. Controlul mental exercitat prin intermediul acestor unelte de colectat/analizat metadate este unilateral si global. Miturile cu vestul civilizat si democratic sunt pentru gascanii cu preferinte si pretentii, pusi la indopat. O gramada dintre acesti gascani sunt tocmai produsul elaborat al spalarii de creiere efectuat prin intermediul ,,retelelor”.

 3. Dacă am admite că minora – aflată deci sub autoritatea părintească – s-a sinucis ca urmare a folosirii unei aplicații, înseamnă că părinții și-au neglijat obligațiile și sunt deci cel puțin la fel de răspunzători (penal).

 4. Acuzatia e valabila doar pentru tiktok; pentru ca facebuci si twixxer si instagram sunt curate ca lacrima.
  Intrebarea e, daca s-ar dovedi dincolo de orice indoiala ca aceste platforme chiar incurajeaza acte suicidare, ce li s-ar putea face in mod legal acestor mamuti ai supravegherii globale? Cine are puterea sa se puna cu Zuckerberg? Nici macar statele. Ce a mai vorbim de oamenii de rand.

 5. Nu mai stiu ce sa inventeze in Occident(in mod deosebit SUA si Franta) impotriva Chinei recte tik tok
  Tot felul de manareli,o rusine pentru civilizatia care admite controlul iudeilor americani pe retele sociale dar le sta in gat reusita comericala aChinei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.