Pas înainte pentru depunerea Declaraţiei Unice

ANAF a creat un portal special pentru Declaraţia Unică. Contribuabilii pot depune, de acum înainte, declaraţia şi online, prin accesarea https://declunica.anaf.ro/ – anunţă, într-un comunicat transmis vineri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice, Ministerul Finanţelor Publice – ANAF pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/”, arată comunicatul.

Declaraţia Unică se poate completa şi depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/„dacă se utilizează numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual”, menţionează ANAF.

Instituţia recomandă utilizarea din timp a aplicaţiei dedicate completării şi depunerii online a Declaraţiei Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistraţi simultan în sistem.

Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă prin care a fost prelungit, până pe 31 iulie, termenul de depunere a declaraţiei unice de către contribuabili.

Declaraţia Unică se depune de către persoanele care au obligaţia declarării veniturilor realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 şi de către persoanele care au obligaţia declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declaraţiei online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. „Valoarea bonificaţiei diminuează impozitul pe venitul net anual plătit şi se aplică corespunzător şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii”, menţionează Ministerul Finanţelor, într-un comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. In jud.Constanta, in orasul Constanta
    pe strazile
    1.Bd. Aurel Vlaicu colt cu Soseaua Industriala langa CET;
    2.Soseaua Industriala langa CET;
    3.Str. Varfu Cu Dor;
    4.Str. Democratiei;
    5.Str. Nicolae Filimon;
    6.Str. Interioara 1;
    7.Str. Interioara 2;
    8.Str. Interioara 3;
    9.Str. Interioara 4;
    10.Str. Verde;
    11.de la Bd. Aurel Vlaicu nr.207, Constanța de la LEROY MERLIN la Tonis Bd. Aurel Vlaicu nr.135.

  2. In fiecare saptamana aleatoriu 3 puncte de control fixe montate pe aceste zone formate fiecare din 2 angajati RAR pt verificarea defectiunilor la masini,frane,semnalizare,noxe nivel de zgomot, barbriz crapat, anvelope uzate, apoi 2 de la ISCTR pt verificarea documentelor diagrame tacograf cartele program, permis conform categoriei si atestate corespunzatoare si valabile si CMR, 2 de la politia rutiera pt oprirea madsinilor la control si verivicare VIN acte permis buletin control marfa asigurarea marfii, cantarirea camionului , etilotest, 2 politisti de la politia locala pt retinera autovehiculelor sau a soferilor pana vine o patrula de la politia nationala sa ii preia, 2 jandarmi in caz ca iese cu bataie, 2 angajati de la ANAF sau politia economica sau garda financiar sa verifice facturile, 2 angajati de la ITM care sa verifice legitimatile de serviciu a soferului si a persoanelor insotitoare si documentele unde sant trecuti insotitori, pt ca se munceste la negru la greu si chiar si cu minori,
    Controalele sa vizeze camionete dube camioane microbuze de peste 3,5 tone.
    La fel frigorificile sa aiba minim 4 grade si aerul pornit sa fie curate si ermetic inchise.Este dezastru ce se intampla soferi fara carnete, iar cei care au nu au categoria si atestate valabile sau deloc, nu se lucreaza corect cu tachograf si la program masini supraincarcate care polueaza si au parbrize crapate sau sparte becuri arse ITP documente lipsa sau pe spaga nu eau normele de poluare fonica si toxica, copii si minori pe functie de manipulanti si peste 60% chiar fara acte munca la negru deci si evaziune fiscala.
    Romania este locul unul in UE la accidente auto si nr de morti plus evaziune fiscala si sclavie, si locul 12 in lume, multumita organelor de conrol care nu isi fac treaba si mai eau si spaga.

  3. Parazitii astia de la ANAF , corporatie privata de extortionisti si racketi , sa mearga la munca nu la cersit cu ţidula . Va inchipuiti cite mii de huidume si parasute freaca menta prin birouri in loc sa lucreze pe santier sau la reparat de drumuri ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.