Pearl, primul film Virtual Reality nominalizat la Oscar (video)

Tehnologia Virtual Reality (Realitate Virtuală) a fost folosită până acum cu precădere în jocurile video și în industria filmelor pentru adulți, însă sunt cazuri în care oamenii talentați au folosit-o și pentru alte lucruri. Filmul „Pearl/Perla“ este primul scurtmetraj în care s-a folosit realitatea virtuală, fiind nominalizat la Premiile Oscar 2017.

Producția a fost lansată în 2016, ca parte a seriei Google Spotlight Story. „Pearl“ spune povestea unui muzician care călătorește prin țară împreună cu fiica sa, într-un automobil vechi. Cea mică se maturizează și ajunge să împărtășească aceeași pasiune pentru muzică și aventură, precum cea a tatălui. În final, ea reușește să îl răsplătească pentru eforturile depuse în creșterea sa.

„Pearl“ a fost filmat cu tehnologia 360 de grade, ceea ce le permite celor care îl vizionează pe telefonul mobil să selecteze unghiul potrivit din care vor să urmărească acțiunea. Campania Google, Spotlight Stories, a cooperat în trecut și cu realizatorii animațiilor Ariel sau Book of Life/Cartea vieții. Cu toate acestea, „Pearl“ este primul proiect care a fost realizat cu tehnologia realității virtuale. Google a prezentat proiectul în cadrul Festivalului Tribeca din aprilie anul trecut, iar fanii îl pot urmări în prezent pe canalul YouTube. „Pearl“ a fost regizat de Patrick Osbourne și a fost nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru „Cel mai bun film scurt de animație“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.