Autorităţile din Iaşi au montat covoraşe dezinfectante, iar pelerinii care vin la Sfânta Parascheva sunt controlaţi, pentru a nu aduce carne sau preparate de porc. Sunt doar câteva dintre măsurile luate pentru evitarea răspândirii pestei porcine în judeţ.
Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat într-un comunicat postat pe pagina de facebook a instituţiei că, miercuri a fost finalizată operaţiunea de amplasare a covoarelor dezinfectate pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane în judeţul Iaşi.
Autorităţile din Iaşi anunţă că se vor face şi controale la persoane fizice, venite cu maşini sau cu autobuze ori autocare pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane în judeţul Iaşi iar reprezentanţii Mitropoliei fac apel către pelerni să nu aducă cu ei produse din carne de porc.
“Îi rugăm să fie atenţi la ce alimente aduc, există acele avertizări ale autorităţilor – să evite să aducă carne de porc de exemplu, mai ales dacă vin din zonele afectate de pesta porcină”, a spus purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.
Sărbătoarea Sfintei Parascheva începe joi, la ora 06.30 cu procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi depunerea lor pentru închinare şi se va încheia luni, după liturghie. Ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva este 14 octombrie.
Domne, eu zic mai bine sa-i controlati la plecare, ca la foamea asta (mai ales dupa citeva ocoluri ale orasului Iasi pe coate si genunchi), sa nu ne trezim ca pleaca cu ceva oase pentru supa … ba o tibie, ba citeva falange … si uite asa ne trezim ca nu mai avem ce expune la anu’ din Sfanta Parascheva !