Pentru pensii speciale s-a găsit cvorum

Senatul a respins, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege inițiat de PNL care prevede eliminarea pensiilor pentru deputaţi, senatori, judecători și procurori.
Au fost înregistrate 52 de voturi „împotrivă”, 20 „pentru” și 8 abțineri. Propunerea legislativă a liberalilor, respins de Senat, prevede eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.
Ulterior votului senatorul USR Vlad Alexandrescu a scris pe Facebook că pentru coaliția PSD-ALDE „hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată”.
„S-a votat acum în plenul Senatului o propunere de lege pentru abrogarea pensiilor speciale. Evident, că a picat. Ce ne-au spus PSD și ALDE prin votul lor astăzi (miercuri – n.r.): Dacă ești un om „obișnuit” care lucrează din greu 40 de ani, atunci meriți o pensie la limita supraviețuirii, cu respectarea principiului contributivității. „Elitele”, însă, adică deputații, senatorii, membrii CCR, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România și multe alte funcții ocupate politic, merită pensii de mii de euro”, a scris Vlad Alexandrescu, pe Facebook.

„Pentru PSD, ALDE, hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată. Munca cinstită, ceva de râs. A câta oară, PSD și ALDE au votat astăzi în Senat pentru păstrarea pensiilor speciale. Ce s-a întâmplat? Nu mai e nevoie să facem concedieri în aparatul de stat cum dorea Eugen Teodorovici? Înotăm în bani dacă ne permitem să acordăm pensii de mii de euro? Nu se mai află sistemul de pensii în colaps? Numai USR, PNL și un senator PSD au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Restul au vrut să-și păstreze privilegiile. Când vom ajunge la guvernare vom găsi o soluție pentru eliminarea acestor pensii speciale, așa încât nu vă atașați prea tare de ele”, a completat senatorul USR.
În acelaşi timp, legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 „pentru” iar 22 s-au abținut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Nu numai! Codul Administrativ prevede noi categorii de alesi locali cu pensii speciale / indiferent de denumire, de sursa de finantare si de modul de distribuire tot aia sunt . Cum puteau sa le taie sau sa le impoziteze pe cele vechi cand se pregaatesc si altele ?

  2. Ei adica initiatorii legiitrebuie sa inteleaga doua lucruri simple: 1. pensiile speciale sunt ceva pensiile militare sau asimilate sunt altceva si un mare 2. Conteaza cat muncesti Da conteaza…dar conteaza si ca daca esti politist procuror judecator militar nu poti sa ti faci 7 ong uri 5 firme de consultanta sa lucrezi la stat si sa ai cabinet privat sau sa ai 3 joburi si sa figurezi ca muncesti 20 de ore din 24…din cauza asta nu merge abordata doar contributivitatea vechimea i pus semn de egal intre civili smilitari…ca sa nu mai discutam de obligativitatea declararii averii dar nu pt fiecare roman doar pt unii…pna nu se clarifica aceste lucruri si se cultiva confuzia nu va iesi nimic bn…

  3. Adavarat partid social democrat. Votai PSD ! Votati bunastarea smecherilor!

  4. „„Pentru PSD, ALDE, hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată. Munca cinstită, ceva de râs.”
    Asa ma USR-ist nerusinat. „Munca cinstită, ceva de râs”, de acea n-ati votat marirea celor mai mici pensii din UE, nu va pasa de rasplata muncii cinstite. Nu va pasa de romani, voi tot ptr. profiturile record si nerusinate ale multinationalelor va spargeti in talente. Ce le spuneti pensionarilor cu 40 de ani de munca, de ce n-ati votat legea? Ca nu va pasa de ei?

  5. Harababura totala! O da ajungem in locul greciei si tot cetateanul majoritar va trai greu! „Bulangii”vor continua sa se rasfete si relaxeze in bunastare. Parca vad viitorul vostru psd-alde inclus definitiv ca PNTCD in istoria bataii de joc la adresa conationalilor! Nu vreti sa invatati lectia sub nicio forma!

  6. He, he, cum ar rade analfabeta Veorica, ce credeati altfel?!
    PSDeii DAU la televizor si pensii si salarii, dar in Parlament ISI DAU lor!
    Adica, pentru EI fac si cvorum si majoritate pentru a Aproba Legi, pentru Pensionari NU fac nici cvorum nici majoritati!
    Evident, din grija lor netarmurita pentru pensionarii sarmani, votanti de regula ai PSD!

    Ironia sortii, AZI analfabeta Veorica s-a intalnit cu reprezentantii Pensionarilor din Romania la discutii pe noua Lege a pensiilor!
    Ingrijorati de discutiile din spatiul public, Reprezentantii Pensionarilor au cerut sa discute cu ea!
    Evident, analfabeta Veorica i-a asigurat inca o data ca PSD le va DA… la sfantu asteapta, asteptari prajite ca la Teleorman!!!

  7. Voi dobitoci deputati si senatori votati , votati! Cine credeti voi ca vor fi maimutele care sa munceasca in RO sa va asigure pensii sp!Voi derbedeilor de parlamentari ar trebui sa aduce ramanii in tara lor in Romania si dupa ce le asigurati locuri de munca sa va votati pensii sp. Eu va recomand sa va uitati in oglinda si sa scuipati imaginea mincinosului!

  8. Am vazut lista nominala a votului. PNL si USR s-au abtinut dar asta in contezxt inseamna IMPOTRIVA !!! Cum mai au nerusinarea sa vorbeasca de bunastrea romanilor, de pensiile mici cand ei se impotrivesc majorarii pensiilor. Bag de seama ca de fapt le considera suficient de mari. Deacord ca senatorii PSD au lipsit, dar aici vorbim de interesul a aprox. 5 milioane de pensionari in conditiile in care avem cea mai mica pensie din UE. Pensia medie in RO este aprox 1100 lei. Ce interese reprezinta PNL si USP, ca ale romanilor sigur nu!
    Sau care e conceptul politic al iohannistilor? „ce e bine romanilor e rau ptr noi ptr ca alegatorii voteaza PSD, deci facem cat mai mult rau romanilor ca sa ne voteze pe noi la urmatoarele alegeri cand vom promite NOI ca le vom majora pensiile. Dupa alegeri le vom taia ca deobicei”. Aia din PNL, Boc stie cum se face. Si Turcan.
    Observ ticalosia maxima a unor postaci iohannisti. Dincolo de faptul ca PSD nu a reusit sa-si aduca toti senatorii, acesti postaci ticalosi nu scriu un cuvant despre faptul ca ai lor senatori de fapt au fost impotriva legii, deci impotriva a milioane de romani!!!!

  9. @ Vlad
    PSD-istii ar vrea sa se laude ca EI au marit pensiile, dar de fapt stiu foarte bine ca deficitul tot creste… Asa ca au pastrat cvorumul doar pentru respingerea initiativei cu eliminarea pensiilor speciale, ADICA SI-AU PASTRAT PENSIILE LOR DE PARLAMENTARI, pensii la care PNL si USR sunt dispuse sa renunte.
    PSD e de o nesimtire absoluta:
    daca parlamentari din opozitie votau si trecea legea, PSD s-ar fi laudat ca EI sunt la guvernare si EI au marit pensiile populatiei
    iar daca depaseam deficitul asumat si intram in procedura de infringement a UE, PSD ar fi spus ca e din cauza opozitiei, fiindca au votat legea pensiilor, si au marit deficitul…

  10. Ne costă 2 miliarde de euro pensiile astea speciale, pentru 20.000 de sinecuristi . sa fim seriosi, nimeni nu contesta calificarea militarilor, a polițiștilor pentru o pensie de serviciu. In zona asta la 50 de ani, dupa o viata in regim de APVist, mai poti face numai munca de birou. Dar ca sa extinzi pensiile speciale la o intreaga categorie de politruci , clientela politica cu unica justificarea „pentru ca putem” asta e o magarie specifică pesedelei.

  11. Opozitia este necredibila cata vreme nu-i baga obligatoriu la oala si pe securisti. Astia ies pe bani grei la pensie, tineri si odihniti si se reangajeaza a doua zi, unii chiar la stat ca acel sereist numit sef peste Delta Dunarii.

  12. Totusi daca PSD erea corect modifica denumirea de PENSII SPECIALE in pensii de conditii grele de munca, pensii in conditii vatamatoare, pensii in conditii cu grad ridicat de periculozitate, pensii militare si pensii pentru demnitari de stat. Asa le-a bagat la gramada si le-a spus pensii speciale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.