Peste 12.000 de contestaţii, depuse la evaluarea naţională

Peste 12.000 de contestaţii au fost înregistrate după evaluarea naţională, dintre care 5.163 la matematică şi 7.009 la limba română, a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Stelian Fedorca.

Potrivit calendarului stabilit de MECTS, contestaţiile la evaluarea naţională au putut fi depuse vineri, în intervalul orar 14,00-18,00, acestea urmând a fi soluţionate în intervalul 30 iunie -1 iulie. Afişarea rezultatelor finale (după contestaţii) va avea loc luni, 2 iulie.

Peste 190.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au susţinut, în această săptămână, examenele evaluării naţionale, în 4.516 unităţi de învăţământ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.