Peste 45 de milioane de ţigări, confiscate în ultima lună

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că în ultima lună, în urma operaţiunilor derulate de Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră pe graniţele cu Ucraina şi Republica Moldova, au fost confiscate peste 45 de milioane de ţigări, majoritatea de provenienţă străină.

Blaga a precizat că din data de 4 mai a fost aprobat Planul de acţiune pentru cunoaşterea, prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse din tutun, ce provin din Ucraina, Republica Moldova sau sunt transportate pe Marea Neagră, operaţiunea fiind în curs de desfăşurare.

În acelaşi timp, oamenii legii vizează şi zona portului Constanţa, frontiera internă a Uniunii Europene şi pe teritoriul naţional.

De la declanşarea acţiunii au fost controlate peste 11.000 de zone, din care peste 800 în zona de frontieră, peste 3.800 de pieţe sau târguri şi peste 3.700 de rute de transport.

Peste 21.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în aceste operaţiuni, precum şi peste 2.000 de jandarmi, aproape 1.400 de poliţişti de frontieră şi aproape 800 de lucrători de la Garda Financiară.

În perioada menţionată, echipele mixte au constituit aproape 4.500 de filtre rutiere şi au desfăşurat 440 de percheziţii. Totodată, au fost verificate peste 11.700 de societăţi comerciale.

Drept urmare a acestor operaţiuni, structurile Poliţiei Române şi ale Poliţiei de Frontieră au confiscat peste 45 de milioane de ţigări, dintre care peste 44 de milioane de provenienţă străină. Prejudiciul estimat depăşeşte 15 milioane de lei.

Oamenii legii au aplicat peste 8.200 de contravenţii în valoare totală de peste zece milioane de lei şi au confiscat peste 110 mijloace de transport.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.