Peste jumătate din centrele de votare din Catalonia, închise

Poliția spaniolă a închis 1.300 din cele aproximativ 2.300 de școli din Catalonia, în care ar fi trebuit să fie organizate secții de votare pentru referendumul pe tema declarării independenței de duminică, relatează BBC News Online.

Această mișcare a autorităților din Madrid reprezintă un alt pas pentru a bloca încercările autorităților catalane de a organiza referendumul. Guvernul spaniol a afirmat în repetate rânduri că referendumul pentru independență este neconstituțional.

În plus, Poliția spaniolă a ocupat centrul de telecomunicații al Guvernului regional catalan.

Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă, La Madrid, manifestând pentru unitatea Spaniei.

Suporterii independenței Cataloniei au început să ocupe centrele de votare încă de vineri seara, aspect ce ar putea declanșa confruntări cu Poliția spaniolă, care are ordinul de a închide toate secțiile de votare din Catalonia.
Catalonia, una dintre cele mai bogate regiuni spaniole, are o populație de aproximativ 7,5 milioane de oameni, având și propria limbă. Regiunea s-a bucurat de un nivel ridicat de autonomie, însă vrea dobândirea independenței, aspect ce contravine Constituției spaniole.

Guvernul Spaniei a reiterat vineri că în Catalonia nu va fi organizat niciun referendum duminică, semnalând că Madridul nu recunoaşte validitatea plebiscitului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.