Pică sau nu Guvernul. Ciucă, prima reacție!

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, i-a dat replica premierului Marcel Ciolacu, care a amenințat cu depunerea mandatului, dacă liberalii ies de la guvernare.  Ciucă invocă aceeași frecție politică: stabilitatea.

Nicolae Ciucă afirmă joi că liberalii au intrat la guvernare pentru a aduce ”stabilitate”, îndemnând guvernanţii care au uitat această motivaţie în ultimii ani să îşi reamintească de angajamentul lor.

”Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate.

Îndemn guvernanții care au uitat această motivație în ultimii ani să își reamintească de angajamentul lor, să își aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români și pentru țară, în vremuri complicate.
În contextul acestor zile, saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni. Nu pentru noi și nu pentru funcții.
Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici.
Ne așteaptă încă multă muncă în următorii ani. Avem oportunitatea să aducem mai mulți bani europeni, să îmbunătățim sistemul de sănătate, să creștem veniturile tuturor și să dezvoltăm comunitățile. Asta e promisiunea noastră și este jurământul pe care l-am făcut românilor, pentru care conflictele și discuțiile despre funcții nu înseamnă nimic și nu le fac cu nimic viața mai bună”, a transmis Ciucă pe Facebook.

Întrebat dacă este dispus să conducă un guvern minoritar în contextul neînțelegerilor cu liberalii pe comasare, Marcel Ciolacu a răspuns:

”Este exclus acest lucru. Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-minstru. Eu am intrat în acest proiect după o discuţie, inclusiv cu preşedintele României, că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20 la sută, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-ministru sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită. Dar din discuţiile mele – şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă – din discuţiile mele cu preşedintele Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu”.

Citiți și

Iar cade guvernul

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8513 Articole
Author

11 Comentarii

 1. …pai, ce sa zica si el, singurele capete care vor cadea in cazul ruperii coalitiei vor fi ale celor doi, al treilea urmand dupa alegerile noului presedinte…aia din jur, mai micuti vor iesi oleaca sifonati, dar intregi…

 2. Stabilitate la furat!
  Plutonierule vezi ca revoluționarul buzoian a primit săptămâna trecută la ANRM cererea de prelungire a licenței de exploatare pentru Roșia Montana RMGC.
  Poate va faceți ca nu știți unul de altul, ca și la vaccinuri, și plătiți miliardele la pungasii RMGC și le prelungiți și licența! Adică și f… și cu banii și licența luată.

 3. Puneti la conducere 2 tigani si un pantomim, ati rezolvat problema. Decand doresc sa fiu minoritar la mine in tara !

 4. Mă ăștia dau emoții la ambasadoare.. Sărăcuța acu are insomnii și cere ghilotina pentru politicul romînesc..

 5. …pt 13;28…chiar esti minoritar, majoritatea romanilor sunt persoane inteligente…ce dovada mai vrei in afara faptului ca nici macar de-asta nu ti-ai dat seama?…

 6. Romania va reusii sa recupereze tot ce a pierdut pana acum ,doar atunci cind acesti destul de multi tradatori de tara si popor, vor fi eliminati din politica romaneasca ! De ani foarte multi inafara de aceste turme de politicieni care se rotesc intre ei, nu am vazut figuri noi ,de parca Romania i-ar avea doar pe astia .Este neaparat nevoie sa scapam de ei ,altfel vom bate pasul pe loc la fel cum o facem din 89 si pana acum.

 7. eu nu pot intelege cum un ditamai gheneralul ciuciuca (…plimbat prin teatre de operatiuni…prim-ministru…presedinte al senatului deci al doilea om in stat…pensionar de lux…) inainte de toate BARBAT…SA AJUNGA SA SE DEA DUPA FUSTELE URAT MIROSITOARE ALE JUSTITIEI (?!???) CA SA ASCUNDA UN PLAGIAT? CE BARBAT…OM DE STAT…SEF PRIN ARMATA POATE FI UN INS CA ASTA? SI VREA SA AJUNGA SI PRESEDINTELE ROMANIEI?! Doamne, fereste ne!

 8. Ioano , ce vrei tata balamuc acum in prag de alegeri? o freaca , lasa ca face bine STABILITATEA nu balamucul este cel mai bun lucru acum in an elecoral. Tie daca iti place balamucul fa-l la tine acasa si lasa-ne pe noi in pace.Esti cumva usr-ista ca doar apucatilor, tupeistilor , incompetentilor aia le place balamuc ca poate le iese si lor ceva

 9. Cum adică „am intrat la guvernare” ??Păi nu erau ei penaliștii la guvernare abandonați de USR iar PSD le-a întins mâna să-i scoată din mocirlă pentru a nuștiu câta oară ???Ce măscări tot vorbește plotonerul ??!!

 10. Este doar scenariul defaimarii PSD, pus la cale de locatarul din Deal

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.