De ce a crescut factura la căldură

Pierderile în rețeaua RADET au depășit 60%

După ce i-a atacat pe liberali pentru proasta gestionare a regiei de termoficare, raportul RADET la un an de administrare specială sub conducerea Gabrielei Firea confirmă faptul că pierderile în rețea au crescut. Principalul motiv este lipsa investițiilor.

Raportul a fost realizat de actualul administrator special al RADET, Răzvan Ionuț Nițu, nominalizat de actualul primar general, la un an de la intrarea în insolvență a regiei. Numărul de înregistrare la cabinetul primarului general are data de astăzi, 14 noiembrie.

Documentul arată că pierderile în rețea au crescut de la 55,42% în 2016 la 63,71% în 2017. Numai în acest an, din luna ianuarie până în septembrie, pierderile înregistrate sunt de aproape 34%. ”Pierderile atât pentru rețeaua primară, cât și pe rețeaua secundară sunt influențate în mod direct de un alt indicator important și anume numărul evenimentelor apărute și remediate. Conductele cu vechime avansată nu mai prezintă siguranță în exploatare și sunt afectate de un număr mare de avarii. Acest lucru se datorează lipsei investițiilor atât în rețeaua primară, cât și secundară, situație care a condus la accentuarea degradării sistemului de termoficare”, se arată în raportul RADET.

Avariile s-au dublat anul acesta față de 2016, de la 1.926 de evenimente la 2.033. Din această cauză și consumul de apă plătit de bucureșteni a crescut în ultimul an cu peste 20%. Oamenii au continuat însă să se debranșeze de la rețeaua RADET. Dacă în 2016 erau 885 de debranșări, în 2017 s-au mai adăugat 273. Rebranșările au crescut cu doar 6 apartamente.

În ziarul Cotidianul de mâine veți putea citi principalele concluzii ale raportului și reacția celor care trebuie să rezolve problema acestui mastodont în derivă.

Recomanda 2
Gabriela Dinescu 166 Articole
Author

7 Comentarii

 1. Pai, asa arata BINELE PSDist: Cresc Preturile, Creste EURO, Creste ROBOR, Scad salariile unora, Cresc Pierderile RADET, dar e bine, e foarte bineee!
  La anul va fi mai rau, bucurati-va cat e inca „bine” PSDist!
  Deja Primarii de Sector din Bucuresti au anuntat AZI ca se gandesc la Cresterea Taxelor si Impozitelor Locale daca Modificarile la Codul Fiscal facute de Dragnea raman asa!
  E bineeee!

 2. Spuneți și în ce zone din țară se produc pierderile. Sunt orașe din Ardeal, Baia Mare de exemplu, unde termoficare s-a desființat în anul 2000. Gazul și-l separaseră deja de un an doi, locatarii blocurilor. Pentru cei mai săraci sau cu copii studenți a fost greu la început numai cu aragazul și un calorifer electric. Dar după 2006 toată lumea și-a pus centrală proprie și-și gestionează caldura și apa caldă după posibilități. Pierderile sunt 0! Din banii dați pe reabilitare și subvenție în ultimii 20 de ani se puteau separa gazul și dota toate familiile cu probleme sau pensionarii cu pensii mici cu centrală de apartament. Primăria să păstreze verificarea conductelor de gaz și ISCIRU-l fiindcă și aici e o jacmăneală la înțelegere furnizor de gaz – firme private, care fiindcă intră și aruncă o privire vor pe reautorizare sute de lei! Se pare că în spatele RADET sunt multe vile cu piscină.

  • Bucurestenii NU au nici un interes sa scape de RADET pentru ca Primaria Bucuresti ORICUM Subventioneaza MASIV Gigacaloria TUTUROR Bucurestenilor, INDIFERENT de Veniturile realizate!
   TUTUROR!
   In orasele tarii unde NU mai exista Incalzire centralizata(sunt muuulte!), primesc Subventie de la Primarie sub forma de Ajutor pentru Incalzire doar oamenii cu Venituri SUB un anumit nivel, stabilit de Lege!!(functie de numarul de persoane si de Veniturile solicitantilor, care nu trebuie sa depaseasca anumite sume prevazute de Lege.)

   In Bucuresti este cea mai Ieftina Gigacalorie din tara pentru ca Primaria Bucuresti Subventioneaza MASIV Pretul la Gigacalorie!
   D-asta Bucurestenii Voteaza masiv cu PSD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*