PNL depune moţiunea „România în beznă. PSD fură curent”

Biroul Executiv al PNL a aprobat, luni, textul moţiunii simple îndreptate împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, intitulată „România în beznă. PSD fură curent”, a declarat deputatul PNL Virgil Popescu, el criticând creşterea galopantă a preţului la energie şi politizarea companiilor de stat.

„Astăzi în şedinţa Biroului executiv s-a luat decizia de aprobare a textului moţiunii simple pe Energie intitulată «România în beznă. PSD fură curent» (…) Vrem să tragem un semnal puternic de alarmă şi cerem demisia sau demiterea ministrului Toma Petcu pentru mai multe lucruri, în principal pentru creşterea galopantă şi alarmantă a preţului la energie electrică”, a declarat deputatul PNL Virgil Popescu.

El a afirmat că „în plină iarnă” populaţia va trebui să plătească mai mult pentru energie electrică, afirmând că există riscul apariţiei unor probleme în alimentarea cu energie electrică, reamintind avariile care au avut loc în Bucureşti, săptămâna trecută.

„În comisia ANRE de săptămâna trecută toată lumea a văzut că sunt probleme în asigurarea stocurilor de gaze naturale pentru populaţie. Furnizorii au venit şi au tras un semnal de alarmă. Ne-am uitat pe hotărârea de Guvern şi stocurile sunt mult mai mici decât anul trecut. Asta înseamnă că Guvernul este inconştient. Nu poţi într-o iarnă care se anunţă mai grea să asiguri stocuri mai mici decât dacă cumva nu ai un interes să provoci o nouă criză a gazelor, care nu poate să ajute decât importul de gaze şi un import scump, pentru că nimeni nu-ţi vinde gaze ieftine, în condiţiile în care tu ai criză în ţară”, a spus Popescu.

Liberalul a afirmat că majoritatea PSD-ALDE şi Guvern vrea să pericliteze „cel mai strategic şi cel mai important program al României” – exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Virgil Popescu a criticat politizarea excesivă a companiilor din energie, afirmând că managementul companiei Nuclear Electrica este o vulnerabilitate. „Se încearcă, după părerea noastră, distrugerea mecanismului integrat de producere a energiei electrice din domeniul nuclear, problema stocului de apă grea de la Drobeta-Turnu Severin, stoc care este necesar pentru funcţionarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă lăsat de izbelişte de Ministerul Energiei care a promis în august că o va rezolva şi nu s-a rezolvat nimic”, a spus Popescu.

Liberalii vor să tragă un semnal puternic de alarmă şi asupra decapitalizării firmelor cu capital de stat din energie. „ 90% din dividente speciale au fost luate cu peste 1 miliard de lei, a lăsat companiile fără bani de investiţii, iar Transelectrica a văzut pe pielea ei cum arată ce s-a întâmplat săptămâna trecută”, a adăugat acesta.

Virgil Popescu a criticat şi situaţia mineritului din Valea Jiului, despre care a spus că a fost „lasat de izbelişte”. „Acolo oamenii mor şi este păcat că se întâmplă aşa ceva în anul 2017. Lucrările de investiţie au fost sistate, iar culmea noi importăm cărbune din Africa de Sud pentru că ne spune ministrul Toma Petcu că este mai ieftin cu 40%”, a spus Popescu.

PNL a făcut un apel la parlamentarii „care au conştiinţă să voteze săptămâna viitoare” moţiunea simplă, precizând că aceasta va fi depusă, marţi, la ora 12.00, înaintea votului final.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. …măi Domnule popescu…nu numai în Valea Jiului mor oameni…poate nu ai știut ,dar oameni – mor în toată lumea…e „grele ”!

  2. Ar trebui scoasă o Cărticica cu titlul moțiunilor PNL după unirea cu PDL care să o poți cumpăra unde ai de așteptat. Citind titlul moțiunilor te mai înveselești.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.