PNL mai rămâne fără un senator

Senatorul PNL de Constanța, Vergil Chițac, a anunțat, joi, că demisionează din Partidul Național Liberal, la un an și jumătate de la înscrierea sa în această formațiune politică, principalul motiv invocat de acesta fiind nesoluționarea unei contestații de către Curtea de Arbitraj.

Vergil Chițac a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că pleacă din PNL după ce Curtea de Arbitraj a partidului nu a soluționat contestația legată de modul în care s-au organizat alegerile de la organizația municipală Constanța, din luna martie a acestui an.
„Ludovic Orban m-a asigurat acum două luni că va face orice ca să-mi dea un răspuns, cu celeritate. Ori pentru mine celeritate nu înseamnă două luni de zile”, a declarat el.
Vergil Chițac a contestat la Curtea de Arbitraj a partidului atât organizarea alegerilor pentru șefia organizației municipale, care au avut loc în data de 31 martie, cât și, ulterior, rezultatul acestora, acuzând că au fost trucate de președintele de atunci al organizației județene, Gheorghe Dragomir.

De asemenea, senatorul spune că un alt motiv care l-a împins să-și dea demisia din Partidul Național Liberal a fost faptul că ar fi aflat că „cei de la Constanța” se plâng la București de activitatea sa.

„Că din cauza mea partidul nu poate să facă și să dreagă. Și atunci le las orizonturi nemărginite politice libere, ca să-și manifeste leaderhip-ul și competența politică, dacă eu îi încurc”, a mai declarat Vergil Chițac.

Demisia oficială urmează să fie depusă în cursul zilei de joi la sediul organizației PNL Constanța.

Fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, contraamiral de flotilă în rezervă, Vergil Chițac a intrat în politică și în Partidul Național Liberal în primăvara anului trecut, fiind imediat desemnat candidatul PNL la Primăria Constanța. Tot atunci a fost numit şi la conducerea organizației municipale a PNL Constanța.

Recomanda
Author