Ponta către oamenii de afaceri: Veniţi cu modificări pe textul actual!

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale a făcut obiectul unor discuții pe care premierul le-a purtat marți cu oamenii de afaceri.

Victor Ponta a anunțat că va face publice datele privind această măsură, arătând totodată că este importantă, din punctul său de vedere, mai ales în ceea ce privește locurile de muncă.

„Pe baza datelor pe care azi le vom face publice, este un moment în care România trebuie să-şi asume această modificare legislativă, o reducere a CAS, pentru a atinge un obiectiv fundamental: mai multe locuri de muncă la alb, fiscalizate. Pentru acest obiectiv merită orice alte sacrificii. Orice Guvern şi orice preşedinte al României trebuie să susţină crearea de noi locuri de muncă. Nu toţi absolvenţii au şansa pe care o au cei de la instituţile militare care, imediat cum termină, au asigurat un loc de muncă. Trebuie să stimulăm crearea de locuri de muncă şi mai ales plata acestora la alb, pe cartea de muncă”, a explicat Ponta.

Premierul le-a spus reprezentanților mediului de afaceri să aducă modificări la legea reducerii CAS astfel încât în lunile septembrie și octombrie să poată înainta forma finală a proiectului Parlamentului.

„Vreau să veniți cu modificări pe textul actual, iar în septembrie, octombrie să mergem cu el în Parlament. Sigur, oricare ar fi forma sa, cineva tot ne va critica”, a spus premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.