Ponta despre refuzul lui Nistor de a fi adjunctul şefului DNA

Premierul Victor Ponta a confirmat, joi seara, într-o intervenţie telefonică la România tv, că actualul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, i-a refuzat propunerea de a fi adjunctul şefului DNA.

„Am vorbit cu domnia sa şi după câteva ore mi-a comunicat acest lucru, dar eu sper să nu fie un refuz definitiv, alţi procurori din DNA să îşi dorească să conducă structurile din DNA, pentru că altfel este ciudat să mă acuzi că nu vreau să numesc pe nimeni de la DNA şi în acelaşi timp să mă refuzi”, a spus Ponta.
Anterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, întrebat dacă ştie de intenţia procurorului Nistor de a se retrage şi a nu accepta propunerea, Ponta a precizat: ”Sigur că o cunosc”. ”Îmi este foarte clar că ceea ce a declarat dl Morar în urmă cu câteva zile la o televiziune şi anume că ‘am control pe procurori’ e o realitate pentru că pe de o parte sunt acuzat de dl Morar şi Macovei – grupul cu care de fapt mă lupt acum – că nu vreau să propun procurori de la DNA, pe de altă parte, atunci când propun procuri de la DNA, aceştia nu pot să accepte. Poate în felul acesta înţelegeţi de fapt cât de mare e ipocrizia dlui Morar şi dnei Macovei”, a afirmat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.