Ponta: E greu să tragi la răspundere un şef de poliţie, fisurile legislative vor fi îndreptate

Victor Ponta a declarat joi seară, la România TV, că se impune îndreptarea unor „fisuri legislative”, astfel încât sancţionarea şefilor de poliţie care comit infracţiuni să nu mai fie un proces greoi. Potrivit lui Ponta, autorităţile dispun de puţine instrumente pentru a interveni rapid în cazuri precum cel din judeţul Olt.

„Avem o problemă, în primul rând legislativă şi de autoritate a ministrului şi a şefului IGPR, pentru că, prin faimoasele legi de reformare a poliţiei, e foarte greu să tragi la răspundere un şef de poliţie. Nu prea ascultă nici de ministru, nici de şeful IGP-ului, te mai dă şi în judecată. Pe şeful de la Olt nu îl poate schimba ministrul. E o procedură, cu comisii de disciplină. După aceea poate îl suspendăm, dacă vrea el să îl suspendăm. În nişte cazuri concrete, au rezultat fisurile lăsate în lege şi vă garantez că le îndreptăm. Asta mi-a şi propus domnul Radu Stroe. Sigur că se vor supăra sindicate…”, a spus Ponta.
Premierul a adăugat că, în modificările legislative, se va avea în vedere evitarea abuzurilor. „Per total, eu nu pot să spun că în toată poliţia e la fel, dar când ai un caz special, cum este cel de la Olt, ai destul de puţine instrumente să intervii rapid. Atunci vom avea grijă, fără a lăsa loc la abuzuri”, a explicat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.