Pop: Preşedintele CNATDCU a aruncat o pată neagră asupra tuturor membrilor acestei comisii

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, susţine că prin deciziile sale, preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) „a aruncat o pată neagră” asupra tuturor membrilor acestei comisii şi implicit, asupra mediului academic din România.

„Este impardonabilă din punctul meu de vedere această poziţie. Nu mă aşteptam la ea. Îi invit pe cei care nu cunosc regulamentul, fie că fac parte din mass-media, fie din categoria politicienilor, să citească Legea educaţiei, să vadă ce spun regulamentele, să nu le citească pe sărite şi să le interpreteze din punct de vedere politic”, a afirmat Liviu Pop sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, a sosit momentul în care trebuie să se separe politicul de şcoală. „Dacă vom face acest lucru, vor înţelege demersurile pe care eu le-am făcut în cele 45 de zile şi pe care odată cu predarea mandatului la viitorul ministru al Educaţiei le voi face publice, într-un raport de activitate. Sunt absolut legale, fără nicio imixtiune politică, miza clară e de a recupera întârzierile şi neregulile din Legea educaţiei naţionale”, a precizat Pop.

El a spus că nu comentează cu privire la conţinutul deciziei CNATDCU, pentru că nu el este îndreptăţit să o facă. „Eu am spus că prin ordinul care a apărut în Monitorul Oficial din 4 aprilie 2012, această comisie trebuie să se ocupe de tezele prezentate public după această dată”, a susţinut ministrul interimar al Educaţiei.

Pop a adăugat că respectiva comisie nu avea atribuţii în acest sens, din acest punct de vedere urmând să se pronunţe Consiliul Naţional de Etică.

Cu privire la un posibil plagiat în ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta, Liviu Pop l-a citat pe ministrul Cătălin Baba: „Domnul ministru Baba a spus că această comisie evaluează toate tezele după data de 4 aprilie 2012. Tezele anterioare sunt evaluate de Consiliul Naţional de Etică”.

Regulamentul de funcţionare al CNATDCU a fost aprobat prin Ordinul nr. 3.504 din 12 martie 2012 al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ordin publicat în Monitorul Oficial pe 4 aprilie 2012. Art. 1 prevede: „Se aprobă regulamentul de funcţionare a CNATDCU în vederea validării tezelor de doctorat (…)”. Art. 2 precizează că „Regulamentul prevăzut la art.1 se aplică pentru validarea tezelor de doctorat susţinute public după intrarea în vigoare a prezentului ordin”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.