Predoiu: PSD-ALDE încearcă în Justiție o crimă cu autor necunoscut

PNL consideră că PSD-ALDE „încearcă în Justiţie o crimă cu autor necunoscut”, a declarat, miercuri, fostul ministru al Justiţiei, deputatul Cătălin Predoiu, criticând faptul că nimeni nu îşi asumă politic modificarea legilor justiţiei şi reclamând că deputaţii nu au putut vedea draftul proiectelor.

„După ziua de azi este destul de clar pentru noi, PNL, că PSD și ALDE încearcă în Justiție o crimă cu autor necunoscut. Nimeni nu-și asumă politic proiectul de modificare a legilor justiției. Este, tehnic, elaborat de către minister și împins în Parlament fără niciun fel de asumare pe soluțiile respective”, a declarat fostul ministru al Justiţiei, deputatul PNL Cătălin Predoiu, la finalul şedinţei în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat propunerile de modificare a legilor Justiţiei.

Cătălin Predoiu a afirmat că în sistemul judiciar urgența este „calmarea interinstituțională”, „un efort de mediere din partea ministrului atât cu CSM, cât și cu Ministerul Public”, astfel încât, pe baza legii, să se calmeze toate conflictele care există în sistemul judiciar și să se treacă la problemele reale ale sistemului.

„Urgența în plan legislativ nu sunt legile justiției, ci modificarea Codurilor pentru a fi puse în acord cu deciziile Curțiile Constituționale și Directiva europeană privind garanțiile și drepturile procesuale. Aceste legi (ale Justiției – n.r.) trebuie promovate abia după ce se evaluează sistemul judiciar, așa cum a anunțat la preluarea mandatului chiar domnul ministru Toader”, a spus Predoiu.

Predoiu a susţinut că nu trebuie modificat „un mecanism fără a afla care este situația acelui mecanism”.

„Este ca și când un pacient este operat fără să i se facă analizele”, a spus liberalul.

PNL consideră că ministrul trebuie să aibă un dialog cu CSM și cu Ministerul public pentru a calma toate conflictele interinstituționale, iar Parlamentul ar trebui să armonizeze codurile penale cu deciziile CCR.

„La Ministerul Justiției trebuie finalizat acel audit al sistemului judiciar pe care l-a anunțat ministrul Toader chiar la preluarea mandatului și abia după ce toate aceste lucruri sunt rezolvate, să se treacă la modificarea legilor justiției.

Aceasta este ordinea firească și nu ce încearcă PSD să facă azi. Este ca și cum ai încerca să dărâmi o casă ca să îți aproprii o cărămidă din acea casă”, a spus Predoiu.

Liberalul a criticat faptul că membrii comisiei nu au putut avea acces la draftul depus de Tudorel Toader, iar discuţiile s-au purtat fără ca documentul să fie citit în prealabil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Mai justitie,daca legile ajung in parlament ce mai vrei,sa ti le traduca Tudorel din romana in romana?Ti-e cumva jena sa iti afirmi pozitia?Sunt convins ca ati fi vrut ceva gen „asumarea lui Boc”.Dar e bine sa simtiti voi ,alesii poporului, greutatea deciziei.Sau e greu sa te pui rau cu „starea de spirit” din justitia actuala?Natangeilor,astea sunt legi,nu ce ati zapacit voi ani de zile.

  2. Da` ce-ai facut tu, impreuna cu Macovei si Valeriu Stoica n-a fost crima?

    • mai sunt,mai sunt si anonimii plaiti bine .e.g. doru si trandafir , rubin si mayer, etc.

  3. Desteptu’ (si umflatu’) : dupa ce numeste „autorii”, „crimei” (PSD-ALDE), spune c-ar fi „necunoscuti”. Tradare, tradare, da’ s-o stim si noi … o vrea pe Monica Macovei în tartor absolut, Aghiuta, în loc sa raspunda, si ea, pentru ce face si-a facut … lasând gluma deoparte, la stadiul actual al „justitiei” române, angajarea raspunderii magistratilor e absolut obligatorie. Ai auzit, Preda-gagautza? ce „situatiune”, ca starea „justitiei române” se vede, si are si prost renume (de CEDO ai auzit, ori esti surd, de câte ori a tot fost condamnata România?)!

  4. Daca tot pe rasuflatul asta de Predoiu il baga PNL-ul la inaintare, atunci e ingrijoratoare lipsa de cadre ale acestui partid.

  5. I-a revenit glasul si lui Predoiu! Dupa atatea nerozii si matrapaslacuri facute de el si de „prof” Stoica in ministeriatele lor de scartzaie Justitia si acum…! Il deranjeaza ca numirea procurorilor n-ar mai fi la discretia presedintelui,ca Inspectia Judiciara ar fi subordonata politic ca… Dece nu faceti cum este in Tari cu traditie democratica? Dece un judecator sau procuror sa nu raspunda pentru marsaviile sale, ca doar e om si cetatean si el. Ati facut Legi (Coduri) de care sa va folositi pentru a le „interpreta” cum va era dorinta. Dece sa fiti judecati pentru asta? Cum e posibil sa adoptati „prin raspunderea guvernului” legi nedemocratice, neconstitutionale si sa nu le modificati in termenul stabilit de Curtea Constitutionala? Ce carte ati invatat, ce diplome ati primit? Ar trebui sa va fie rusine sa mergeti ziua pe strada, dar voi v-ati asigurat viitorul prin „pensii speciale” ca fosti parlamentari. Nu i-am auzir glasul acestui fost ministru privitor la cele cateva zeci de erori grave la redactarea si aprobarea ca legi a celor doua Coduri (Penal si de Procedura penala)Si vine azi sa… macaie ca, vezi Doamne, se face o „crima cu autor necunoscut” daca se adopta in Parlament modificarea legislatiei juridice actuala gandita de mintile „geniale” ale unor Boc, Stoica, Macovei, Predoiu s.a. Halal, juristi, halal societate !

  6. Uite cine are tupeu… a uitat de rolul nefast pe care l-a avut in distrugerea sistematica a sistemului judiciar romanesc…. rusine !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.