Preferinţe de top. Românii, mai ceva ca italienii

La nivel naţional, Bucureştiul se clasează în

De L.V.
Preferinţe de top. Românii, mai ceva ca italienii

La nivel naţional, Bucureştiul se clasează în

Cu o medie de peste 130 de porţii comandate în fiecare oră, țara noastră se află pe primul loc în Europa de Sud-Est la consumul de paste, potrivit unei analize realizate de o platformă de livrare de Ziua Internaţională a Pastelor.

La nivel naţional, Bucureştiul se clasează în fruntea oraşelor cu cele mai multe comenzi anuale de paste, urmat de alte oraşe mari precum Constanţa şi Cluj-Napoca.

Suntem pe primul loc la nivel regional şi pe al doilea la nivel global, în cadrul reţelei Glovo, privind numărul de porţii de paste.

Această tendinţă reflectă interesul crescut pentru preparatele din paste, un aliment versatil şi apreciat pentru uşurinţa şi rapiditatea cu care poate fi pregătit şi livrat.

„În fiecare an, pe 25 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Pastelor, un moment oportun pentru a analiza preferinţele de top ale românilor în materie de preparate rapide şi gustoase. Datele Glovo reflectă că în România se comandă, în medie, peste 3.000 de porţii de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de porţii pe oră şi aproximativ două porţii pe minut”, menţionează analiza.

Referitor la preferinţele românilor pentru comenzile de paste, analiza a indicat că 14 februarie 2024, Ziua Îndrăgostiţilor, a înregistrat un număr record de livrări de paste prin Glovo, fiind cea mai activă zi din ultimele 12 luni.

În această zi, au fost livrate, în medie, de două ori mai multe paste decât într-o zi obişnuită, ceea ce înseamnă peste 250 de porţii pe oră sau aproximativ 5 pe minut.

Ianuarie se dovedeşte a fi  însă cea mai activă perioadă în ceea ce priveşte numărul de comenzi plasate, iar vinerea este ziua preferată a românilor pentru a o porţie de paste.

În plus, românii preferă pastele pentru prânz şi cină, orele de vârf fiind 13.00 şi 19.00.

Printre cele mai consumate tipuri de paste se numără penne, spaghetti şi tagliatelle, în timp ce reţetele din topul aprecierilor, precum carbonara, bolognese şi cu sos de pesto, completează diversitatea culinară.

 

Distribuie articolul pe:

6 comentarii

  1. Ca la covrigi, cu gaura mare sau mica. Te crezi un italiano vero, doar ca Cutugno nu era mort de foame ! Face matul mare si cu niste apa de la robinet !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.