Premierul Ciocoi

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi decretul de numire în funcţia de premier interimar a actualului ministru de externe Aureliu Ciocoi.

„În condiţiile în care premierul demisionar Ion Chicu a refuzat să asigure interimatul, până la numirea unui nou guvern, preşedintele, conform Constituţiei, numeşte premierul interimar, în mod obligatoriu, din rândul miniştrilor. Azi am semnat decretul de numire în calitate de premier interimar a domnului Aurel Ciocoi, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Actualul cabinet de miniştri îşi încheie joi activitatea, ca urmare a demisiei anunţate de prim-ministrul Ion Chicu, care a anunţat că va asigura interimatul doar până la 31 decembrie 2020.

Aureliu Ciocoi a fost consilier al lui Igor Dodon în două perioade. După fiecare perioadă el a fost numit ministru de Externe (noiembrie 2019-martie 2020 și noiembrie 2020 până în prezent), transmite Cotidianul.md.

Anterior el a mai fost ambasador al Republicii Moldova în China și Statele Unite ale Americii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. cateodata nu mai stiu ce sa cred,parca numai rusii fac politica in Basarabia Romanilor!

  2. soroshhh suuuuuus raaaaaasare, ca o „taina” MAAAAREEEEE, SOOOROOOOSSSSSH „straaaluceshhhteeee” si lumiii vesteshhhte: MARELE GENOCID PRIN EXPERIMENTE MENGELE AKA VACCINURI (MOR OAMENII PE CAPETE DE LA ELE DAR PRESA MUCLES CA DE OBICEI!) AL OMENIRII PENTRU ACAPARAREA RESURSELOR PLANETARE (IN SPECIAL APA) IN CATEVA GHIARE ALE HULPAVILOR DEVIATI AI NOII ORANDUIRI GLOBALE !

    https://www.activenews.ro/stiri/O-persoana-din-Elvetia-vaccinata-cu-Pfizer-BioNTech-a-murit.-Odata-cu-vaccinarea-oamenii-au-reinceput-sa-moara-din-cauze-naturale-164454

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.