Premierul, luat de guler: „Cinism fără margini”

Fostul ministrul PSD al Muncii Marius Budăi acuză că Guvernul Orban nu va lua măsuri precum dublarea alocațiilor sau majorări de pensii și că vor urma disponibilizări, dar a îndatorat România cu 18,5 miliarde de lei.

„Din păcate, ceea ce vă spuneam în campania electorală prezidențială devine realitate.
Cu un cinism fără margini, premierul Orban a anunțat astăzi că nu se vor dubla alocațiile, nu este 100% sigur că vor crește pensiile (deci sigur nu vor crește) și mai urmează și disponibilizări. Într-un cuvănt, austeritate. În schimb ne majorează vărsta de pensionare.
Acum este clar de ce vor organizarea de alegeri anticipate parlamentare.
Adio creșteri de pensii, de alocații, de salarii!
Adio creșterea nivelului de trai al cetățenilor români.
Toate aste sunt marca PNL.
Guvernul Orban a ÎNDATORAT România cu 18,5 MILIARDE de lei, a DIMINUAT buffer-ul cu 1,3 MILIARDE de euro, și asta în nici trei luni de când s-a instalat la Palatul Victoria”, a scris Budăi duminică pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

13 Comentarii

  1. Cat tupeu la acesti mincinosi, rusine analfabetule!
    Septembrie 2019: „GRAFICE România se împrumută de 2 ori mai scump decât Polonia și Ungaria, deși în toamna 2016 dobânzile celor 3 guverne erau similare.
    Guvernul României se împrumută în prezent de 2 ori mai scump comparativ cu cele din Polonia și Ungaria, după ce în toamna anului 2016 cele 3 țări se situau la același nivel, potrivit dobânzilor la 10 ani analizate de Profit.ro. În timp ce dobânzile plătite de Polonia, Ungaria sau Bulgaria pentru a împrumuta bani de la bănci și investitori au SCAZUT în ultimii 3 ani, cele pe care trebuie să le achite România au URCAT, astfel că în prezent DISTANTA față de țările din regiune e una destul de MARE. Responsabil de această situație e Guvernul.”
    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/banci/grafice-romania-se-imprumuta-de-doua-ori-mai-scump-decat-polonia-si-ungaria-desi-in-toamna-2016-dobanzile-celor-trei-guverne-erau-similare-19108956

    2. 10 Octombrie 2019; „Ieri, pe piața financiară s-a întâmplat un lucru greu de crezut cu ceva timp în urmă. E vorba despre faptul că Grecia s-a împrumutat cu o Dobândă NEGATIVA. Să fim obiectivi. Împrumutul e minor, adică e vorba despre un credit de 487 milioane Euro, pe termen de 3 luni la o Dobândă de MINUS 0,02%. Suma împrumutată e mică, termenul la care e luat creditul e foarte scurt, totuși nivelul dobânzii marchează intrarea Greciei în clubul statelor care se împrumută la dobânzi negative.
    Să facem o paranteză. În primăvara acestui an, România se împrumuta de pe piețele internaționale cu 3 miliarde de euro, la o dobândă de 4,65% pe an”
    https://www.rfi.ro/economie-114953-cum–grecia-surclaseaza-romania-piete-financiare

  2. Uite ce jale au lasat in urma incompetentii din PSD:
    Ianuarie 2020; „În anul 2020 necesarul brut de finanțare la nivel guvernamental e de ~ 86,9 miliarde lei, determinat de nivelul previzionat al Deficitului bugetar, de 3,6% din PIB(40,6 miliarde lei), precum și de volumul datoriei de refinanțat în anul 2020, în sumă de 46,3 miliarde lei, arată un Document publicat de Ministerul Finanțelor. Adica, atât trebuie să împrumute statul în 2020: aproape 87 miliarde lei.
    În 2019, necesarul de finanțare ar fi fost de 90 miliarde lei, dar rămâne de văzut Execuția bugetară.”
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23597277-cati-bani-vor-imprumuta-finantele-2020-vor-6-miliarde-euro-piata-externa-oficial.htm

    2. 10 Iulie 2019: „România a luat 2 miliarde Euro de pe pieţele externe.
    România a împrumutat 2 miliarde Euro de pe pieţele externe prin 2 emisiuni de eurobonduri pe 12 și 30 de ani, pe 9 iulie 2019. E a doua ieşire pe pieţele internaţionale din acest an după cea din martie când statul a reuşit să atragă 3 miliarde Euro, cea mai mare sumă luată vreodată la o singură ieșire pe piețele externe pentru ţara noastră.
    Cele 2 Imprumuturi URIASE, evident, pentru cheltuieli curente!”
    https://www.economica.net/romania-a-luat-doua-miliarde-de-euro-de-pe-pietele-externe-in-martie-statul-a-obtinut-suma-record-de-trei-miliarde-de-euro_171136.html

    „Ponta: Împrumutul de 3 miliarde Euro are cel mai mare cost din istoria României.
    „Dacă acest credit se lua pentru o investiţie, e un împrumut pe care eu l-aş fi lăudat.. Din păcate, după cum ştiţi, cei 3 miliarde sunt pentru cheltuieli curente, adică pensii, salarii şi alte cheltuieli… se duc, nu rămâne nimic în urma lor. Rămâne doar o dDATORIE de 5,2 miliarde pe care trebuie să o plătim cu toţii”.
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/victor-ponta-imprumutul-de-3-miliarde-de-euro-are-cel-mai-mare-cost-din-istoria-romaniei-1106588

  3. Trebuie ca politicienii care dau bani la populatie din BURTA, sa le dea de la ei. Daca fac lege si nu sint bani sa dea de la ei. Banii sint ai poporului si poporul poate sa hotarasca cui da banii .De ex. zece salariati ,muncitori la greu,trebuie sa hotarasca daca din banii lor dubleaza Alocatiile copilului ce il auy cu 100 la suta,Dar tot ei sa hotarasca daca vecinul betiv cu 10 copii,merita 10 alocatii dublate din banii lor.

  4. şi sifiliticii de la pesedea asistă veseli la distrugerea a ceea ce a mai rămas din România de către ciuma galbenă…ucide-v-ar toaca pe toţi, inclusiv pe hiena fascistă care-şi zice lili…

  5. @ando tauriga, atat de duce „neuronul din dotare”, sa minti, sa jignesti, sa insulti, sa injuri, iar acum „ai avansar” nemernikule…blestemi!

  6. Trebuie sa recupereze… De luni de zile PNL-PD-L striga: „dezastru”, iar presa si „IT-istii de serviciu” se lamenteaza de cresterea pretului la cartofi. Azi erau 2,45 lei/kg de cartofi in A…iar pe vremea lui Basescu, deci acum ZECE ANI, cand veniturile erau jumatate, o femeie plangea ca: „au ajuns cartofii mai scumpi decat portocalele”. Cum stati „TOVARASEILOR” DIN PNL? Cat este IQ-ul in Romania de va cred atat de multi cetateni?

  7. @Smarandache: Daca-i musai, cu placere!
    Ii urez La multi ANI, cu executare!!!!!!!!!!!

  8. Nu luati pe drumul „fenta politicieni”! Amintiti-va din perioada izmanarul vu marirea celor 63-64 indemnizatii uriase la momentul fara lege(luna mai), si tocmai in august au dat legea dar au mai adaugat peste 200 indemnizatii pentru marire legal! In perioada tehno, cand au facut varza: bugetul, salariile si pensiile! Apoi iar psd care trebuia sa mareasca intai celor multi salariile si pensiile, dar au facut tot pentru cei mari(amintiti-va ca pe micile ecrane nu exista alta tema in afara de legea pensiilor si salariilor), la fel si cu astia care sunt acum, tot pentru buzunarele lor! In afara de acea manipulare „votul tau conteaza”(pe naiba), nu au nicio legatura cu traitorii romani!

  9. @ Cum ați comenta și despre faptul că politicienii miniștrii nu își prezintă public realizările din mandatele exercitate în funcțiile de miniștrii, ceea ce au preluat la începutul mandatului și ceea ce au realizat,la încheierea mandatului la guvern, ?

  10. Si duetul de incompetenti securisti BiBi s-a imprumutat la greu de la baiatul cu pantofii rupti dar de sacii cu bani a beneficiat clientela securista a PDL-ului impreuna cu colegii ce ‘iubeau’ bancile de afara. Romanii au avut parte de salarii taiate. Feciorul colonelului de securitate repeta vechiul scenariu. Si inca nu a declarat ca Romania este in criza economica ca BiBi la acea vreme.

  11. Guvernul Cioloș a fost guvernul zero,Guvernul Orban Este guvernul zero barat adică nul.Ne indatoreaza zi de zi cu sume uriașe!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.