Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu premierul Italiei

Președintele Klaus Iohannis va participa vineri, 3 mai, în calitate de invitat de onoare, la Conferința „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European de la Florența. El va avea și o întrevedere cu premierul italian, Giuseppe Conte.

”Președintele României, Klaus Iohannis, va participa vineri, 3 mai a.c., în calitate de invitat de onoare, la Conferința „The State of The Union”, organizată de Institutul Universitar European de la Florența, Republica Italiană. Aflată la cea de-a IX-a ediție, conferința are ca temă principală democrația în secolul XXI în Europa, cu accent pe contextul electoral european. Lideri politici europeni, jurnaliști, membri ai corpului academic și reprezentanți ai societății civile vor dezbate o serie de teme de actualitate care privesc atât provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, cât și perspectiva unei Uniuni mai puternice, adaptate și pregătite pentru aspirațiile generațiilor viitoare”, a anunțat Administrația Prezidențială într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, conferința „The State of The Union” este un eveniment de prestigiu în sfera afacerilor europene devenit un forum de referință pe agenda factorilor de decizie europeni, la care participă, în mod regulat, șefi de stat și de guvern, lideri ai instituțiilor UE, precum și personalități academice și culturale.

”În marja participării la conferință, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o întrevedere cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giuseppe Conte. Institutul Universitar European din Florența este o instituție academică europeană consacrată, contribuind de-a lungul timpului la dezvoltarea procesului de integrare europeană, prin activități de cercetare academică și programe educaționale la cel mai înalt nivel. Participarea Președintelui Klaus Iohannis la Conferința „The State of The Union” are loc în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, găzduirii Summitului de la Sibiu, precum și cu prilejul aniversării unui deceniu de la aderarea României la Convenția privind înființarea Institutului Universitar European de la Florența. Totodată, cu prilejul prezenței la Florența, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori la placa comemorativă dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată lângă reședința în care domnitorul și-a petrecut ultimii ani din viață”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Gargară ieftină! Nu rezolvă sau intenția de a rezolva problemele cetățenilor români din italia! Sunt cetățeni in milano care de vreo 3-4 luni nu au primit drepturile salariale,nu mai spun că au de recuperat de fiecare cel puțin 4 mii de euro de la firma unde au lucrat! Nici faliment nici salarii,consulatul nu ii ajută cu absolut nimic,nici un sfat dar ei trimit valuta in romania să aibă scaunarii bani de salarii si pensii nesimțite!

  2. Niște încuiați îl cheamă pe alt încuiat Iohannos să discute. Știu socialiștii ăia italieni de la nu știu ce institut anonim că Iohannis a protejat un torționar din vremea comuniștilor numit Augustin Lazăr?

  3. Alo tovarasu klaus, de ce vanzatorii de legume si fructe din piete de la taraba nu dau bon fiscal? Sa traisca mafia!

  4. Hm, un politician cu bile, independent, ca acest italian Conte, se întîlnește cu un sclav Soros și Timermans precum Iohannis. De aici rezultă că asta e doar o știre fără nici o finalitate. Sclavul Klaus rămîne sclav și Conte rămîne politician

  5. otreapa şoroşă (iohanisă) nu-i altceva decât o lepră sekuristă aflată-n slujba şi-n porunca potăilor zăcaşe la bruxelles . un tăvălit în fața junkărşilor , a redingilor şi-a altor kurve şi putori buboase . o căzătură închinată la donalzi tuşci fascişti şi revanşarzi , la merkăle babornițe corcite cu van rompuy apucători şi boşorogi . un târâtor la timărmani-guzgani (duşmani feroci de om şi de popor)
    acest borfaş jegos se-nchină cu sfințenie la toți prigonitorii României – pe care îi slujeşte îndrăcit , cu râvnă multă . că d-aia l-au încinuit valiu trădar , spurcat şi vânzător !!!

  6. Nu ar fi lipsit de interes dacă tot a aflat că Vechiul Regat a avut un domnitor unificator și reformator, să-i telefoneze doamnei Astrid Fodor, primarul Sibiului, ca din banii de vopsit stâlpii și clădirile din centru în așteptarea summit-ului NATO să aloce bani pentru placa comemorativă nouă care marchează cladirea unde a stat domnitorul Alexandru Ioan Cuza pe drumul exilului. Placa doamna primar Fodor se gasește pe clădirea Agenției teatrale. Placa comemorativă pe lângă faptul că este eclipsată și mascată de firma Agenției, este la o înălțime greu accesibilă privitorului și are literele șterse încât cu greu citești despre “monstruoasa coaliție a regimului burghezo-moșieresc”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.