DE CE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI REFUZĂ RELOCAREA AMBASADEI LA IERUSALIM?

Guvernul român și biroul președintelui, România are șansa de a sfida politica UE față de Israel într-o manieră responsabilă.

Cum poate să fie un prieten al Israelului, președintele României, Klaus Werner Iohannis, care de 23 de ani a fost, de asemenea, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, care se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste?

Este subiectul abordat de publicaţia israeliană The Jerusalem Post. Autorul articolului, Radu Golban, are o diplomă de doctor în economie, este cetățean român și german, editorialist pentru Cotidianul, mai scrie publicaţia. 

Citiţi mai jos, articolul integral, aşa cum a apărut el în jspost.com. 

„Cum poate să fie un prieten al Israelului, președintele României, Klaus Werner Iohannis, care de 23 de ani a fost, de asemenea, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, care se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste?

Vinerea trecută, Iohannis și-a exprimat opoziția față de propunerea guvernului de a muta ambasada țării la Ierusalim.

Angajamentul său față de cauzele pro-evreiești este remarcabilă. După ce a fost ales, s-a implicat pentru prima dată pe 27 ianuarie 2016, de Ziua Internațională a Holocaustului, când a susținut evenimentul intitulat „Cu fața, în spatele sârmelor ghimpate: Deportarea etnicilor germani în URSS”.

Ca să nu mai vorbim că, în 2016, România preluase președinția Alianței Internaționale de Remembrance a Holocaustului.

Această comemorare a suferințelor autorilor războiului care au fost deportați din România în URSS, la această dată, au creat o echivalență falsă între făptuitori și victime și, de fapt, au ignorat Holocaustul.

În timpul mandatului său de șef al Forumului Democrat al Germanilor din România, am fost martorii restabilirii în România, de fapt și de drept, a unei organizații naziste care a fost desființată în 1944 pentru îndeplinirea obligațiilor asumate de statul român în cadrul tratatelor de pace la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Această reabilitare legală a unui grup pro-hitlerist poate avea consecințe deosebit de grave, nu numai pentru supremația legii în România, ci și pentru ordinea juridică internațională, bazată pe tratatele care au pus capăt conflagrației globale.

În studiile de la Nürnberg, „Grupul Etnic German” a fost clasificat drept o organizație fascistă vinovată de sprijinirea războiului lui Hitler, inclusiv în ceea ce privește Holocaustul. „Grupul Etnic German” a fost dizolvat în 1944 și a fost interzisă reînființarea acestuia ca urmare a obligațiilor asumate de guvernul român în temeiul Acordului de armistițiu încheiat cu aliații (articolul 15 din acord).

Preocupările legate de consecințele juridice și politice la nivel național și internațional ale deciziei României de a recunoaște un grup etnic, actualmente cunoscut sub denumirea de „Forumul Democrat al Germanilor din România” ca „succesor în drepturi al Grupului Etnic German” sunt extrem de controversate . În timp ce Procuratura Română a făcut apel la decizia instanței de a recunoaște organizația condusă de Iohannis drept „succesorul în drepturi al Grupului Etnic German” și a susținut că hotărârea atacată încalcă Acordul de Armistițiu semnat în 1944, președintele român este mândru, cu siguranță,  de mutarea sa istorică.

Este destul de uimitor faptul că aceeași persoană, Iohannis, care ignoră legile publice internaționale, își exprimă acum rezervele privind mutarea ambasadei române la Ierusalim, citând surse și principii ale ONU, de care nu i-a păsat niciodată.

Ipocrizia sa a ajuns acum la un nou nivel, în detrimentul Israelului, al României și al prieteniei solide dintre cele două țări.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că un președinte care a păstrat postul ambasadorului în Israel vacant în ultimii doi ani este puțin probabil să arate vreun interes într-un parteneriat solid cu Ierusalimul.

Indiferent de tensiunile politice interne dintre guvernul român și biroul președintelui, România are șansa de a sfida politica UE față de Israel într-o manieră responsabilă prin relocalizarea ambasadei sale la Ierusalim. Israelul, o țară cu o profundă conștientizare a istoriei, nu are nevoie de lecții în principiile internaționale publice de la cei care refuză să fie adevărații săi prieteni. Nu în ultimul rând, un politician care a făcut, direct sau indirect, eforturi de a rescrie istoria nazistă într-o manieră toxică, discriminatorie și ilegală ar trebui cel puțin să aibă măcar decența de a păstra liniștea în chestiuni legate de o cauză israeliană.

Autorul, care are o diplomă de doctor în economie, este cetățean român și german, editorialist pentru Cotidianul (București / România).“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19
Radu Golban 87 Articole
Author

77 de Comentarii

  • @Ardegazul:Golbane,de ce te prezinti la Jerusalem Post drept editorialist la Cotidianul?Ai aceasta calitate oficial? (Citim din definitie :”Editorialul (din franceză éditorial) este un articol (de ziar, de revistă etc.), de obicei nesemnat care exprimă punctul de vedere oficial al conducerii redacției într-o problemă actuală și importantă. Se mai numește și articol de fond.”

  • Habar nu aveam câtă dreptate aveau latinii când spuneau: NOMEN ESTE OMEN! – Numele este/îl reprezintă pe om. Vezi DEX: buiác (buiácă) adj. – 1. Nechibzuit, exaltat, nebun, aiurit. Din slavă: bujakŭ „nebun” (Miklosich, Slaw. Elem. 16; Lexicon). Ți-am urmărit „comentariile” și am constatat că auto caracterizarea buiac ți se potrivește perfect: Te grăbești să fii primul care postează (ești dornic de recunoaștere, ceea ce denotă o precară stimă față de tine însuți), Încerci să te dai mare cu tot felul de false citate din clasici – deși nu ești decât un semidoct agresiv. Într-o postare recentă, atacându-l pe Andrei Marga, l-ai botezat HABERMANS pe marele filosof și sociolog, Habermas, repetând de mai multe ori greșeala în mod tembel etc. Faptul că ai tulburări de identitate sexuală semnând ba Booyaka, ba Ileana, și că debitezi numai dejecții vine ca bonus. Acum încerci șă îl murdărești pe Radu Golban pentru că a publicat în prestigiosul Ierusalem Post o analiză cât se poate de pertinentă. Nici măcar un mercenar nu ești: ca să fii trebuie să fii previzibil, iar tu nu ești decât un sociopat rău și nefericit care încearcă să-i facă nefericiți și pe cei din jur. VAI DE CAPUL TĂU!

  • Bouyoka, te felicit ca-ti recunosti conditia de traitor in mizerie, eu as numi-o cloaca. Cel mai bine te-a caracterizat
   insa „habar n-am”, de aceea subscriu aproape fara rezerve. Spun aproape, intrucat acest comentator nu ar avea de unde
   sa stie CA NU ESTI MERCENAR decat in anumite conditii! Or, eu nu cred ca ofiterul tau coordonator te-a tradat! Ce ma
   ofuscheaza pe mine, e ca un postac securist de „stanga” m-a atacat in trecut, sub un alt pseudonim, folosind un limbaj
   asemanator si, tot invocandu-l pe Prof. Marga. Mai precis, il desfid acum pentru ca ma baga in aceeasi oala cu tine,
   PROSTAC SECURIST DE „DREAPTA” -Bouyaka!!! Pentru ca ii atac pe toti prostacii securisti, sunt atacat de toti prostacii
   securisti ai ambelor aripi ale Securitatii. Articolul e o capodopera a demascarii bolsevicilor nazificati care merita
   citit cu sfintenie!!! Am mai spus ca tara care nu isi instaleaza ambasada in Capitala unei tari, declara indirect ca rupe relatiile diplomatice! Nu strainatatea stabileste Capitala oricarei tari. Daca noi am decide sa mutam Capitala la
   Sibiu pentru a usura uriasa povara asupra bugetului, nicio tara nu o sa-si pastreze ambasada la Bucuresti!? Acolo se
   pot inchiria cu 5000 euro/lunar fiecare din cele cateva mii de cladiri GEG pentru administratia centrala si…banci,
   astfel incat sa nu se mai invoce…meditatiile!!!

 1. UE e sub ocupatie arabă, e de inteles opozitia împotriva Israelului. Dulapul stă și doar atat, de gandit nu poate ca e foarte greu pentru el.

  • Si ONU e sub ocupatie araba?inteleg ca exista vreo cateva rezolutii ale inaltului for in aceasta privinta…

  • Sierra, n-am vazut dulap plimbat cu bicicleta, in schimb un PATEFON cu placile la purtator, da!

  • Articolul a fost scris cu prilejul vizitei lui joha in Israel ? Daca da ii bine ,daca nu , herr Golban atunci trebuia sa scrie articolul nu acum .

  • Pe termen lung va ramane doar paltonul de el…pacat, desi nu l-am votat speram ca sub conducerea lui mutti o sa fie presedinte adevarat…mare eroare…dar nu e vina lui..atata poate domnul profesor de fizica…oricum 6 case din meditatii puteau sa il promoveze asa singur tocmai in deal la Cotroceni!?

 2. Puterea se compune din partide recente si e firesc sa ignore ca avem o mare traditie diplomatica, inca de pe timpul lui Dromihete. Ceausescu ar fi putut semnala la Antene pericolul ca Ambasada sa nu se mute, ramânând Trump si Netanyahu suparati, în timp ce Zvonul mutării să fie opus politicilor Melescanu, de UE la primirea RO in Schengen sau de lumea araba la dezvoltarea relatiilor.

 3. Un articol de o tampenie monumentala! Cum adica Forumul democratic german este succesorul legal al unei foste organizații naziste? Este evident o imbecilitate, o afirmatie cu caracter denigrator. Are cumva Forumul Democratic German un statut de natura nazista? Din cate stiu a preluat doar niste active care au apartinut unei organizatii din timpul razboiului. Pai pe logica asta Germania este succesorul legal al Germaniai naziste, asta rezulta foarte clar folosind rationamentul autorilor articolului! La atata imbecilitate nu ma asteptam, cu atat mai putin ma asteptam sa aiba parte de atata publicitate. Atunci si Romania este succesorul legal al comunismului, nu-i asa? De asta a fost distrus totul si se continua distrugerile in Romania, ca sa dam o lovitura decisiva comunismului? Logica de oameni cretini, im pare rau sa o spun fara intentia de a jigni, dar nu pot sa spun ca albul e negru si negrul e elb doar pentru a-si atinge unii interesele ticaloase. Pentru cine citeste, trebuie sa precizez ca nu am picatura de sange german, nici rude de etnie germana si nici interese germane. Dar vad ca exista imbecili care rascolesc rahatul cu batul doar-doar o izbucni un conflict. Cine are de castigat din conflict? Castiga viperele care investesc in moarte si distrugere, atat! Omul de rand isi pierde doar viata.

  • Iar dai cu zarul in balta, Baltazar? Imi place cum sunteti scosi de la sertar si din fisete, precum scheletii…
   Si da, prostac securist nazist imbecilo-cretin, Germania postbelica plateste neincetat, de 73 de ani, daunele provocate
   de bolsevicii legendati ca nazisti. Iti spuneam in trecut cand erai trimis mai des in misiuni ca esti ingramadit rau si
   nu inteleg cum te mai plateste ofiterul coordonator, mai ales ca recunosti ca nu ai picatura de sange german precum are
   idolul tau din Deal!!!

  • @Charlie
   Cuiar asa mai Charlie? Eu sunt in misiune? Dar tu in ce esti? Ai cugetat macar 30 de secunde la ce am scris? Sau ai reactionat precum cainele lui Pavlov cand mi-ai vazut numele si te-ai napustit latrand si ranjindu-ti coltii? Nu-i nimic, nu ma supar, e loc sub soare pentru toti, chiar si pentru necajiti ca tine. Mesajul meu se adreseaza celor capabili sa rationeze si sa relationeze. Probabil ca asta va deranjeaza pe voi.

  • Te lasa nervii, „Luca”, daca te autodemasti cu atata usurinta ca fiind de fapt si „Baltazar”!!! Mai mult, recunosti si ca esti
   in misiuni ca prostac securist de „dreapta”. In schimb, nu raspunzi la argumentul meu care-ti face zob „tampenia monumentala”
   cu preluarea prin FALS si UZ DE FALS si cu sprijinul „justitiei securiste a unui patrimoniu nazist confiscat de statul roman
   in baza unor obligatii internationale postbelice!!! Eu reactionez la grobianismul vostru de a nu recunoaste nimic din mizeriile
   Alogenului, iar prostia cu Germania care n-ar fi succesorul legal al Germaniei naziste le intrece pe toate. Daca era asa cum iti
   baseste mintea, atunci Germania refuza reparatiile de razboi pe care nici astazi nu a incetat sa le plateasca!!Cerand patrimoniul nazist, Alogenul teuton a consfintit filiatia organizatiei,a legalizat-o indiferent de argumentele inselatoare admise de instanta
   in mod infractional, intrucat S-AU CONFISCAT CLADIRI/TERENURI/PATRIMONII ALE ETNICILOR GERMANI NAZIFICATI!!!! Nu s-au confiscat
   patrimonii ale germanilor neinregimentati!!! Daca nici aceste argumente nu va sensibilizeaza inseamna ca sunteti tembeli…

  • Din pacate autorul are dreptate, bunurile care au aparţinut comunităţii săseşti, inclusiv imobilele din centrul Sibiului, au ajuns în posesia Grupului Etnic German în urma unui decret semnat în 1940, dar şi a unui acord încheiat de Grupul Etnic German cu Biserica Evanghelică în 1942. În 1944 s-a decis confiscarea tuturor bunurilor care au aparţinut organizaţiilor ce au colaborat cu Germania nazistă, iar imobilele din strada Magheru 1-3 au intrat în proprietatea statului. FDGR s-a înfiinţat imediat după Revoluţie ca reprezentantă a saşilor şi şvabilor România şi s-a autodeclarat continuatorul fundaţiei care a administrat aceste bunuri.

  • @Charlie: deci tu esti postac (si prostac) securist de stanga, mai exact neoproletcultist-stalinista.
   Asa-zisele tale argumente ar trebi sprijinite si de dovezi. Deocamdata nu vad decat niste smecheri care pretind despagubiri obscene pe baza unor vorbe goale.

  • Da, Baltazarule analfabet funcțional (știi să citești dar nu înțelegi nimic din nimic). Da. Te citez Germania este succesorul legal al Germaniai. Cine a platit despagubirile de razboi? Papa? Nu. Germania post-ww2. Ea este succesorul legal al Germaniei Naziste.

  • alt soros-ist ..se bat intre ele diverse orientari alese si noi avem senzatia ca se bat romanii…totusi tabara oficiala, cea cu ambasada, are anvergura, prestanta, putere; chiar daca a cladit si prin conflicte, totusia CLADIT ceva..cea soros-isat este murdara , distructiva, entropica

  • @IQ100
   Ai dreptate, PSD a cladit ceva de mare anvergura, o demolare spectaculoasa a economiei romanesti. Sa nu uiti ca politica romaneasca a fost dominata din 1990 incoace de PSD sub diversele ei denumiri cameleonice, dominatia toata a PSD a fost atat in teritoriu cat si in parlament sau guvernare. Si-a adaugat si guvernarea cozii sale de topor numita guvernul Tariceanu, guvern minoritar sustinut de PSD. Iti meriti pe deplin numele de IQ100, ai merita promovat la IQ50.

 4. Felicitari dle Golban pentru mesajele constante si rationale, bazate pe argumente, din articolele dumneavoastra.

 5. prima afirmatie din text nu este logica, cel putin eu, una, nu am inteles-o! *Guvernul român și biroul președintelui, România are șansa de a sfida politica UE față de Israel într-o manieră responsabilă.*. Unu, ca politica UE fata de problema mutarii capitalei statului Israel este in expectativa! Doi, ca a sfida ceea ce este in expectativa, este un non-sens! trei, expresia * in mod responsabil* este ilogic in acest context! patru, ca una este pozitia guvernului si alta pozitia presedintelui pe problema in cauza, ca atare ei nu pot fi pusi impreuna ca exprimand un singur subiect politic! cinci, ca Romania nu se reduce nici la guvern, nici la presedentie, Romania, ca tara este peste aceste elemente ce tin de guvernare!

 6. Acum inteleg „pirueta”d-lui Golban pe cand Marian Munteanu candida si el in numele unui partid in care dl.Golban se inscrisese;dar sa te dezici de Marian Munteanu si sa sari la bataie pentru…pacat,domnule Golban,pacat de calitatile d-tale-spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti-as fi vrut sa nu fie adevarat acest proverb in ceea ce te priveste

  • Eu m-am cam lamurit ce jocuri face acest domn. In orice caz nu sunt patriotice ci de-a dreptul ticaloase. Intinde momeli si pune capcane ca sa aiba prada grasa. Pentru dl.Golban Romania este doar turma de pe urma careia trebuie sa se aleaga si el cu ceva pentru ca deh, este considerat epert in romanism. Unde credeti ca ar fi ajuns banii pe care-i revendica de la Germania in numele Romaniei? Credeti ca ar fi ajuns in Romania? Va inselati. Va aduceti aminte ca am avut recent un tezaur de aur? Il mai avem? Nu il mai avem, a fost la noi dar a plecat tot la Londra. Si atunci cum va imaginati ca banii de la nemti ar fi ajuns in Romania? Are Romania vreo banca romaneasca? Haideti sa nu fim prosti si sa vedem adevarul asa cum este el, nu adevaruri fabricate de talhari si sforari.

 7. Pornesc de la premisa ca un editorialist trebuie sa fie bine documentat. Radu Golban scrie ca Johannis a fost presedintele FDGR timp de 23 de ani. Cand citesti o asemenea inadvertenta, inca din primele randuri, nu are rost sa mai continui lecturarea acestui material – asa zis – de presa. Klaus Werner Johannis a fost ales in 2002 in functia de presedinte FDGR!!! Stimata redactie: Daca nu vreti sa va faceti partasi la niste ineptii, poate ii dati interdictie de a publica, acestui Radu Golban!

 8. Hotarirea lui Johannis e temporara sau definitiva? Stiti, Romania cu statutul ei de colonie-wc-u nici prin cap nu-i poate trece sa nu execute un asemenea ordin.Am pus intrebarea pentru ca hotarirea lui Johannis nu e a lui proprie.Numai un barbat de stat poate lua o asemenea hotarîre ori noi nu avem nici unul , nici altul.Amindoua false dar cum la nivelul si situatia asta nu se fac glume fara rost, eu cred ca lui Johannis i se vrea recuperarea, sau se incearca, popularitatii (tot falsa) pe care a avut-o (NUMAI) o saptamina inainte de alegeri.Papusarii au neaparata nevoie de o Romanie cu o maimuta in frunte inca 5 ani.De ce sa caute alta cînd are una deja pregatita.Hai, la cenzura, asa cum ne-am invatat partidu si poporu.

 9. Pai , cred ca Presedintele are dreptate , daca ne gandim , ca pupand in spate pe americani si evrei , riscam sa aducem terorismul arab in Romania . Nu e gluma !

  • Presedintele nu a spus ca refuza mutarea ambasadei la Ierusalim. S-a legat doar de haosul care domneste in politica externa romaneasca, care ar trebui sa lucreze mai coordonat si strict pe masura intereselor Romaniei. Ierusalimul este parte istorica a Israelului,aici nu avem nimic de comentat. Spui Israel, spui Ierusalim. Este un dat istoric. Asa cum locurile sfinte ale muslusmanilor sunt Mecca si Medina, tot asa si locul sfant al evreilor si devenit ulterior si al crestinilor este Ierusalim. Dar lucrul asta haotic pe care il practica Dragnea, fara o pregatire prealabila a actiunii, fara punerea de acord a tuturor fortelor politice din Romania este periculos si murdar, seamana a dictat PSD! Aici Presedintele are dreptate.

 10. idiotilor asta ar fi o greseala pe care nici americanii nu-si permit sa o faca!

 11. Fiindca nu e idiot, ca Dragnea si motostivuitoarele model 20 20!

 12. normal ca Johanisii si kovesii si postacii lor trag la fascism. Ei, fiecare cu nostalgia lui (de obicei aservita intereselor anit romanesti), fie pe partea neamtza – cu nationalist socialistii , fie pe partea sovietica cu internationalisti socialistii. Un argument in plus pentru desfiintarea tututror socialistilor. Romania nu se descurca cind e pace cu atitia prietenii in carca. Poate se stirneste un mic razboi turco (cu rusia si germania) – israelian (cu SUA si Anglia) ca sa avem intre cine sa alegem.

 13. Pentru ca e sluga UE. Nu ca a fi sluga Americii ar fi mai bine. Cel mai bine este sa nu fii sluga nimanui; sa gandesti cu capul tau, daca ai, daca nu…..

  • Femeie, nu e mai bine sa luam inalta tehnologie la prima mana, direct de la americani, in loc sa o luam la mana a doua de la vreuna dein tarile europene care o cumpara si ei tot de la americani? De ce sa platim aiurea un adaos care dubleaza pretul? In materie de tehnologie America detine KnowHow-ul iar Asia il pune in practica, Asia are industrie, productie de bunuri. Europa e doar in afacerile de nisa pe care nu le vrea nimeni. Deocamdata rezista, pentru ca au luat pielea de pe tarile fost comuniste. Dar s-a cam terminat si resursa asta, nu mai au piele. Europa este zona cu cea mai lenta dezvoltare in economia moderna. Infiintarea unei firme costa enorm, dureaza mult si sunt tot felul de piedici. Europa este cel mai prost teren pentru afaceri si inovatii, Europa este dominata de o structura feudala retrograda care franeaza orice progres pentru a-si mentine feudalii privilegiile, terenurile si banii. Aici le dau dreptate britanicilor, au iesit dintr-o zona care te tragea inapoi economic, desi au pierdut o piata mare. Asta e realitatea cruda. In Europa firmele de start-up sunt practic imposibile. Fenomenele de tip Microsoft, facebook, Google, Yahoo, Tesla si multe alte milioane, sunt cu desavarsire excluse in Europa.

 14. Minciuna de la un capat la altul. Nu poti fi catatean roman si german pentru ca Germania nu permite dubla cetatenie !!!

  • Lazarescule, pe ce lume traiesti, Germania are multe milioane de cetateni cu dubla cetatenie, italieni, greci, turci, romani,
   sovietici etc. Asta nu-mi place la voi securistii de „dreapta”, va luati cate-o tinta dintr-o analiza si sariti ca prostacii
   pe ea, fara sa o controlati!!! In ingramadeala voastra credeti ca daca un aspect dintr-un intreg nu se regaseste realitatii,
   nici intregul nu mai sta in picioare. Mai si spui tembel : „Minciuna de la un capat la altul”!?

  • @Charlie
   Nu mai bea mai tiraspolene, vorbesti prostii si ti se inflameaza si faicatul. Ai sa mori repede de la atata alcool. Efectele bahice sunt perfect vizibile in comentariile tale mai Churlie.

 15. sa ma refer strict la intrebarea de ce, voi spune simplu: pentru ca iohanel e aterizat pe filiera straina de Romania. si acum se apasa butoane. voi chiar credeti ca asta are convingeri altele decit acumularea de avere? ha ha ha ha imi plac slugile care-i poarta tucalul cu emfaza si mindrie! poftiti de…

 16. Rareori am putut citi astfel de marsavii intr-o publicatie pe care o respect. Dar ma bucura ca ziarul l-a citat pe autorul Golban, ca sa stiu exact ce a putut gandi. Mi se pare insa de necrezut ca o publicatie israeliana a putut prelua astfel de minciuni jignitoare fara sa le verifice. Era foarte usor sa se constate ca multe femei etnice germane au fost rapite de sovietici cu ajutorul comunistilor instalati in RO si trimise in lagare de munca fortata in URSS ani de zile. La fel si cu o gramada de tineri, ce erau copii in timpul razboiului , si care nu au avut nimic de-aface cu vreo organizatie nazista. Iar Johannis este un etnic german de toata isprava, care nici nu se nascuse pe-atunci. In plus, Forumul German este o organizatie corecta si care nu a avut nicio legatura cu ideologia sau istoria nazista. Am senzatia ca articolul a fost scris la Moscova, de urmasii comunistilor care au creat acel flagel din URSS, pentru ca numai acolo se confunda intentionat fascismul italian cu nazismul si cu poporul german. Rusii, ca sa scape de procesul comunismului, au avut o astfel de politica de aruncat cu praf in ochii intregii lumi, ca sa se uite de marile si multele lor crime.

  • Tu oi fi aia care urla acu’ fo’ 10 ani cum ca „noi suntem filogermani si il vrem pe Iohannis”?

  • Eu cred ca articolul a fost scris de nemernicul Charlie. Lucratura ruseasca.

 17. sunt surprinsa de nivelul intelectual atat de scazut al forumistilor, o spun eu care nu am decat sapte clase! aici nu e vorba daca trebuie sa fie mutata sau nu trebuie sa fie mutata ambasada noastra, ci cui apartine decizia intr-un fel sau altul! intrucat domnul asta de la Camera Deputatilor nu are nici un drept, potrivit fisei postului, sa se pronunte pe chestiune, discutia este incheiata! doar ca pentru diplomatia europeana, pentru diplomatia americana si pentru diplomatia israeliana, noi aratam rau de tot daca personalitatile politice nu-si cunosc indatoririle din fisa postului! am mai spus-o, domnul asta de la camera deputatilor s-a amestecat si la alegerile de la federatia romana de fotbal si nu era treaba lui! incalcarea principiilor separatiei puterilor in stat si a autonomiei ariilor jurisdictionale trebuie sanctionata! cine l-a adus pe domnul acesta in politica noastra?

  • Prostacul securist „Puliheria”, clona lui „Puli21”, o lepadatura de „dreapta” aparuta in ultima vreme din stradania bolsevica
   de a crea impresia ca ei, prostacii securisti, sunt „majoritari”, ma acuza imbecil ca as fi pro-rus!? Sincer sa fiu, ma onoreaza
   faptul ca cineva ma crede capabil sa scriu un asemenea articol si, imi confirma senzatia ca sunt considerat cel mai periculos
   adversar al securistilor ambelor aripi ale Securitatii…

  • Nu stiu ce zice Pulheria, dar oricum tu esti sigur rus, adica mai rau decat pro-rus. Noi n-avem probleme cu rusii daca ei nu ne ataca in vreun fel. Dar rusii fiind un popor pradalnic, nu se pot abtine, asa ca ripostam si noi ca sa ne aparam. Sper ca te-am lamurit cum stat treaba cu rusii si romanii.

  • Daca eu sunt perceput de tine drept postac securist, nu pot fi decat onorat si astept ca securistii veritabili sa-ti dea de urma si sa-ti destructureze banda de tradatori de tara sau agenti dusmani ai Romaniei. Nimic din comentariile tale intinse pe ani de zile nu te recomanda drept patriot ci doar bandit, in cardasie cu ciuma rosie.

  • @Churlie piticul de Ttiraspol
   Daca eu sunt perceput de tine drept postac securist, nu pot fi decat onorat si astept ca securistii veritabili sa-ti dea de urma si sa-ti destructureze banda de tradatori de tara sau agenti dusmani ai Romaniei. Nimic din comentariile tale intinse pe ani de zile nu te recomanda drept patriot ci doar bandit, in cardasie cu ciuma rosie.

 18. Mutarea Ambasadei Romamniei la Jerusalim trebuie sa se faca si sa va face cu saU fara voia lui Johannis si a celor pe care-i reprezinta! Estea adevarat insa ca mutare ambasadei este pentru Dragnea o „oportunitate politica” mult mai mare decat „oportunitatea politica” cinica folosita de Johannis atunci cand a hotarat sa n-o revoce pe Kovesi, sefa DNA. Ceea ce nu intelege Johannis este faptul ca pana si Trump folosete mutarea Ambasadei SUA la Jerusalim tot ca pe o „oportunitate politica” de a-si atrage sprijinul puternicelor organizatii evreesti sioniste in lupta lui cu „Statul Paralel” din SUA care foloseste toate mijloacele legale si ilegale pentru a-l detrona pe Trump de la conucerea SUA…

  • Mai, asta care dai cu zarul in balta, nu rusii sunt pradalnici, ci BOLSEVICII RUSI si de alte nationalitati. Nu popoarele sunt
   vinovate de crimele nemernicilor care-i conduc!!! Nu romanii sunt vinovati ca Securitatea kgb-ista l-a instalat pe Ilici sau ca
   Securitatea ceausista l-a instalat pe Basescu si acesta pe clona sa…

  • Neicule, oriunde va fi ambasada hotaraste Presedintele, nu marioneta de Teleorman poti sa crii pe ea si cu pixul ca e prim ministru ca tot nu e!

 19. O mutare adduce, probabil avantaje in raport cu Israel si SUA, dar trebuie sa punem in balanta cu dezavantajele aduse. Asta inseamna sa judeci correct. Cat despre anti-Semitism, fabulatii periculoase. Acest articol face mult mai mult rau Romaniei decat declaratia lui Iohannis.

 20. Nu cred ca ROMANIA trebuie sa puna bolta palatina la treaba asta cu ambasada sa din tara Israel, unde trebuie sa fie ea la Tel Aviv sau Ierusalim deoarece a hotarat SUA ca amabasada sa sa fie tranzvazata la Ierusalim, sa genereze asa o nebunie care poate aprinde Lumea asta cam prost facuta ( vezi declaratiile belicoase ale Iranului, Rusiei, Israelului, din ultima vreme cu atacarea Tel Aviv-ului de iranieni si a Teheranului de catre evrei, legat de sistemele rusesti de aparare aeriana S-300 care pot fi montate in tara Siria de catre rusi )!.Eu nu il am asa la pipota pe sotul doamnei Carmen dar cred ca se merge prea departe cu acuzele aduse PRESEDINTELUI ROMANIEI de catre unii din tara Israel iar actuala Putere PSD-ALDE prin reperezentantii sai, aflati in vizita in tara sfanta, Liviu Dragnea, Viorica Dancila si Teodor Melescanu, nu trebuie sa ii sara la vena PRESEDINTELUI ROMANIEI cu acuzatii care aduc atingere tarii ROMANIA, este o gresala politica, aici in tara se pot musca de vena cat cuprinde, dar in afara tarii, TOTI reprezinta tara asta amarata si jecmanita in ultimii 29 de ani de: rusi, americani si acolitii lor, ROMANIA … ! Sa auzim si de mai bine !

  • Cel mai bine ar fi sa nu mai fie nici o ambasada, nici colo nici colo, ca sa nu se mai certe lumea pentru interesele altora.In tarile cu mari probleme e mai bine sa nu ai ambasade, sa nu-ti expui diplomatii pericolelor.

  • @Caleb
   Chiar asa, la ce mai foloseste Ambasada asta? Pe vremea lui Ceausescu era un loc de mediere intre palestiniei si evrei. Acum a devenit inutila. Poate folosicel mult pentru pelerinii care merg la locurile sfinte, desi ambasada nu ere atributii religioase. Poate i se schimba statutul in ambasada a BOR.

 21. Am mai asteptat inainte de postare pt. ca asteptam si alte declaratii la tema-mutarea capitalei Israelului la Ierusalim- si iata ca a venit stirea dela Praga cf.careia presedintele Zeman si guvernul muta ambasada ceha la Ierusalim. Miscarea este clar una pro-israel,anti-germana si anti ppe-bruxelleza iar Joiann, cetatean german,pupilul editat, pro-geg nu o poate tolera. E bine de amintit in contextul vizitei invocate ca Israelul e stat NATO iar Bibi are acorduri de cooperare cu Victor Orban pe linie antisoros (care Orban le-a tras un sut in spate ong-lor sorosiste, acestea refugiindu-se la …Berlin !).

 22. Sunt foarte interesante declarațiile din ultimele zile ale distinsului ambasador al SUA în România, D-l Klem. Without any declaration whatsoever ! No comment !

  • Indeed you are right ! In limbaj diplomatic „no comment” inseamna DA …

 23. Klaus Iohannis a primit în data de 5 iunie 2017, la Washington, distincţia Light Unto the Nations, premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee – AJC) şefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice. Comitetul Evreiesc American nu știa anul trecut de lucrurile expuse de domnul Radu Golban sau domnul Radu Golban scrie despre lucruri mai puțin adevărate?

 24. De ce refuza?De inteligent, diplomat, cu drag de oameni, de romani, de americani si de izraelieni.De aceea.NU. Conform traducerii corectitudinii politice a marelui comediant evreu rezident englez Sasha Baron Cohem, in filmul „Borat”.

  • Asa este…intrebare retorica: ghici ciuperca cine conduce SUA sau UE” …as completa: grupul de la Bilderberg…Cupola celor 300 de familii… guvernele (cele mai multe) sunt doar paravane pt cei care dicteaza…uitati-va la SUA la Federal Reserve…(banca privata cu atributii de banca centrala controlata de Fam,Rothschild) care a finantat la greu US Army in primul razboi mondial, cu conditia pusa UK si Frantei sa accepte un stat israelian in Palestina…de aici si Acordul Sykes-Picot din 1926 etc…etc. etc, etc…daca te uiti atent si vezi perspectiva, cat este el de inalt, kwi nici nu se vede pe undeva…pe aceasta tabla de sah…

  • @Dragos
   Vad ca le stii, asta e foarte bine, m-am saturat sa citesc comentarii facute de analfabeti sau agenti de influenta.

 25. Din pacate pro-nazistii ar trebui sa nu fie admisi in nici o institutie a statului romanesc!
  Cu atit este rusinos ca partide care au pretentie sa-l mai sustina!
  Trist!

 26. COSTEL spune:
  Finalmente, ambasada noastră va fi mutată la Ierusalim, capitala Israelului printre primele țări sau, după ce D. Iohannis va primi aprobarea D-nei Merkel, că așa-i la noi, Franța, Germania, etc. nu fac nimic fară aprobarea noastră și invers, păi nu? Ce contează interesele României, acordurile bilaterale de amiciție și colaborare… Incendiul din „Colectiv” s-a declanșat vineri noaptea și-n zorii zilei de sambata (SAMBATA!) a venit o grupă de medici specialiști israelieni să ajute, iar pe cei care nu puteau fi tratați la noi i-au luat cu ei la tratament în performantele spitale israeliene. Franța, Germania și vecinii noștri ne-au trimis și ei, condoleanțe.
  Măria sa „Statul sunt EU”, amețit de aerul rarefiat al înălțimilor – periculos pentru neantrenați – se crede specialist în diplomație, dovadă, enormele, penibilele gafe debitate în fața presei internaționale și, colac peste pupaza, o câldare cu laturi în capul D-nei Primministru al României aflată într-o vizită oficială. Bravo! Aplauze!

 27. Da pulheria…imi place sa citesc… sigur ca asta nu inseamna practic mai nimic, dar nu vreau sa fiu ignorant, unul dintre cei multi #rezist manipulati si cu functia „delete” permanent activata pe propriile circumvolutiuni…si asa nu folosim decat cca 30% din ele…iti dai seama ce e in capul astora!?

  • Ai grija insa sa nu devii fan PSD, partid totalitar si dovedit distructiv pentru Romania timp de 28 de ani in care a avut detasat majoritatea politica in parlament si teritoriu, ba chiar si la guvernare, daca-l socotim si pe marioneta Tariceanu. Daca rezultatele ar fi fost bune, nu era nimic de comentat. Dar sa nu aiba rival in politica si rezultatele sa fie cele pe care le vedem, adica dezastru total, este inadmisibil. Acest partid n-ar mai trebui votat niciodata, actualmente este condus tot de comunisti si beizadelele lor mai tinere. PSD a format un fel de casta imediat dupa 1990 pentru a-si pastra privilegiile din comunism.

 28. Radu Golban nu e credibil ! Sunt episoade din viata lui care ii pun la indoiala buna credinta ! Copilaria si adolescenta in Romania , Timisoara , studiile si o parte din maturitate , in Republica Democrata Germana . Cetatean german , actualmente stabilit in Elvetia ! Nu stiu ce a patit in Germania , dar constant a avut o atitudine antigermana si antiUE ! In decembrie 2013 la fundatia ,, Nicolae Titulescu ” patronata de Adrian Nastase , a avut loc o dicutie in jurul cartii scrise de R. Golban ,,Romania, Alternative la corsetul UE ” , in care recomanda pentru redresarea Romaniei ,nici mai mult , nici mai putin , iesirea din UE ! Adrian Severin , unul dintre cuvantatori s-a exprimat asa : “ daca vom ramane in UE vom muri, iar daca vom iesi tot vom muri” ! Cam de categoria Adrian Nastase si Adrian Severin sunt toti admiratorii lui Radu Golban ! S-o creada marele economist Radu Golban , ca Romania se va redresa dupa ce nu va mai fi membra UE ! P.S.: Vad ca nu poate dormi de grija celor insusite ,, ilegal ” de FDGR pretinzand ca este continuatorul GEG ! Dupa de va scrie ceva despre cele insusite ,, legal ” de aliatul URSS , am sa cred si ce spune despre Grupul Etnic German ! P.S.2 : Intr-o emisiune la B1tv in februarie 2017 , acelasi Radu Golban afirma ca au fost retrocedate FDGR de catre actualul Presedinte al Romaniei , Klaus Iohannis , 88 000 de imobile(?) ! FDGR a primit 11 imobile mari si late ! Radu Golban a mai afirmat ca seful Grupului Etnic German a fost un anume Fritz Fabritius , bunicul lui Bernd Fabritius , sas din Sibiu , acum cetatean german , membru al Bundestag-ului din 2013 si vicepreședintele Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ! Bernd Fabritius a demonstrat intr-un interviu pentru Deutsche Welle ca pe bunicul sau il chema Johann Fabritius , nu Fritz si nu a fost seful GEG ! Ce credibilitate sa-i dai lui Radu Golban ?

  • Doar cine nu judeca sau e animat de rele intentii il crede pe ghiolban.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.