Președintele UNJR denunță un nou fake news pe Justiție

Judecătoarea Dana Gîrbovan, președintele UNJR (Uniunea Națională a Judecătorilor din România) acuză un nou fake news pe tema Justiției. 

”Asistam de o buna perioada de timp la dezinformari, exagerari, jumatati de adevar sau chiar minciuni – fake news in general – rostogolite in spatiul public despre chestiuni ce privesc justitia ce sunt preluate de presa si oameni politici si prezentate opiniei publice, fara nici o verificare, ca adevaruri. Culmea este ca astfel de fake news sunt generate si promovate inclusiv de persoane ce fac parte din autoritatea judecatoreasca, judecatori si procurori deopotriva.

Reactiile unora din presa, politica si sistemul judiciar cu privire la conditia „buna reputatiei” este una ce demonstreaza cu prisosinta puterea manipularii atunci cand, pe de o parte, se folosesc doar jumatati de adevar, iar pe de alta, lumea nu se documenteaza, crezand fara sa cerceteze. Vorba aceea: nu lasa adevarul sa strice un fake news daca pretinzi ca e pentru o cauza justificata.

In fapt, pierderea „bunei reputatii” ca si conditie pentru excluderea din magistratura a fost introdusa in Legea 303/2004 prin Legea 24/2012, lege propusa in procedura de urgenta de Guvernul Boc si adoptata de majoritatea parlamentara de atunci” scrie Dana Gîrbovan pe Facebook.

Întreaga postare, mai jos.

Fake news despre justitie #1 – "noutatea" conditiei "bunei reputatii" introdusa prin OUG 7/2019 Asistam de o buna…

Publicată de Dana Girbovan pe Joi, 28 februarie 2019

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

8 Comentarii

 1. Suricata justitiei de la Oradea ridica capul!S-a vopsit,s-a coafat,poate lua atitudine…

  • „Ridică capul”? Te-ai prins, țâcă? Ți-ai luat bacu’? Despre cât de „dăștăpt” vrei să pari, nu mai discut.

  • Te-am nimerit! N-ai luat bacu’. Se vede după limbajul „elevat”. Bea un ceai de mușețel, țâcă! Și incult, și nevricos. ?

 2. Asemenea profesionisti sunt necesari in justitie,care vorbesc documentat si cerceteaza adevarul cu texte si legi in fata ca dna.Dana Garbovan.
  Altfel ies activistii politruci in fata si dezorganizeaza sub privirile ingaduitoare ale sefilor lor si CSM.
  Nu avem nici-o indoiala ca harmalaia si haosul de la parchete,instante sunt premeditate, respectiva ordonanta fiind pretextul incalcarii princip.separatiei puterilor, amestecul grosolan al binomului kovesi-tarcea-sri in puterea judecatoreasca.
  Sanctiuni penale aspre pentru provocatorii de suspendari si greve ale activitatii, pentru implicarea miscarii #rezist in puterea judecatoreasca din Ro.Distrug imaginea actului de justitie si lezeaza justitiabilii,dreptul al acces liber in justitie si administrarea acesteia .Fiind institutii publice sunt extrem de grave faptele savarsite, legate de securitatea nationala a tarii.

 3. Romania s-a umplut de LIMBRISTI. Sunt LIMBISTII proveniti din LIMBRICI. Au impanzit media, au umplut spatiile publice. Partea proasta este ca se gasesc cohorte de gura-casca sa se uite la ei, ba chiar sa se alature corului de LIMBRISTI care RAG pe drumurile publice.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.