Prima companie a lui Firea care își dă duhul

Membrii Consiliului General al Municipiului București au votat, vineri, dizolvarea primei companii municipale, înființată de Gabriela Firea.

„În cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București s-a votat dizolvarea primei companii ilegale înființată de Firea-PSD: Compania Municipală Turistică”, a anunțat PNL București.

Andrei Badiu, consilier general PNL, președinte al Comisiei de Monitorizare a Companiilor Municipale, a explicat motivele deciziei.

„Această companie nu a emis nicio factură pe parcursul unui an întreg! Mai mult decât atât, aceasta și-a cheltuit în întregime capitalul social! Dizolvarea ei este o obligație asumată de consilierii liberali pe care o respectăm. Vom continua dizolvarea companiilor înființate ilegal și cer susținerea tuturor colegilor din Consiliul General în acest demers de a opri risipa din Capitală”, a spus Badiu.

Recent, președintele PNL Bucucurești, Violeta Alexandru, anunța desființarea a 20 de companii municipale: „Au ajuns niște locuri în care își găseau venituri suplimentare tot felul de persoane apropiate PSD, șefi care nu făceau nimic, care nu se duceau la serviciu, care nu aduceau activitate și profit pentru aceste companii. Erau locuri în care clienți ai PSD își găseau suplimentate veniturile”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

17 Comentarii

  1. Ce a putut sa faca femeia asta Sarmancur arata degenerare umana, jaf ca in codru din banii fraierilor bucuresteni Companiile „municipale”infiintate de Firea incalca un principiu simplu,o lege a matematicii: principiul subadditivitatii!!!
    Adica , pe romaneste, cu cat infiintezi mai multe companii municipale,chipurile specializate pe un serviciu municipal „esential”,cu atat costurile fixe ale PMB cresc (directori,CA, secretare,masini, protocol, etc)comparativ cu o simpla contractare a unui serviciu municipal prin licitatie catre o companie privata, care nu traieste strict din acel contract…

  2. Cine dreacu sa ii creada pe mincinosii astia iohanisti? Ei desfiinteaza companiile alea ca sa le dea banii bucurestenilor direct catre patronii lor iohanisti care stau ciorchine in asteptare si care se vor ingrasa pe si mai multi bani ai bucurestenilor dati de tovarasii iohanisti,fost basisti,de la primarii,naravitzi la jaf si parandarat ca pe vremea cand,intr-un sfert de secol,au pauperizat bucurestenii cu impozite si taxe imense,plus intretineri uriase la bloc in vremuri de somaj crunt si cand o gramada de oameni au fost dusi de jigodiile de dreapta de la guvernare in situatia de a ramane fara apartamente,plus tinuti toti bucurestenii in gunoaie si haite de caini,de la periferie si pana in centru,sub dragii lor primari ciorditori vestiti Halaicu,Lis,Basescu,Videanu,toti hotzi unu si unu.Pe astia ii crede pustimea naiva de votaci ai lor care pe vremea aia ei alergau fetitzele pe la scoala primara,iar acum s-au apucat ei de politica si nici nu stiu pe ce jefuitori au votat ei,iar pana isi dau ei seama care sunt cei ce-i fura pe rupte,vin alti tineri naivi sa voteze cu hotzii mincinosi.

  3. Da’ cine le-a infiintat nu raspunde de prejudiciul creat, ca prin precedentul creat si ND poate sa faca niste prostii monumentale, care sa secatuiasca bugetul.

  4. Surprinde frumusetea peisajului dar mai mult reclama facuta BCR.

  5. Companiile municipale nu sunt invenția Firicăi! Ele au fost înființate pe modelul Vienei. După cum spune propaganda cu principii matematice, sâc, vienezii sunt proști de băune! Propaganda o arde cu privații că cică nu trăiește strict din acel contract omițând să ne spună că o companie privată are un singur obiectiv major, maximizarea profitului, na matematică!
    Tot propaganda se face că nu vede că tendința actuală este REMUNICIPALIZAREA, adică revenirea în administrarea municipalității a utilităților ce au fost concesionate anterior firmelor private. Primăria Parisului i-a hușuit pe cei doi mamuți ai apei, Veolia și Suez, firme înființate încă de pe vremea lui Napoleon!

  6. Primăria din Berlin i-a hușuit pe aceeași francezi de la Veolia înainte de expirarea contractului de concesiune. Primăria Berlin a contractat un credit le-a dat banii ceruți de franțuji ca urmare a denunțării înainte de termen a contractului de concesiune și au încheiat cu celebrul „Veolia adieux!”.
    (https://www.bwb.de/en/2195.php) – anii 1999, 2011 și 2013.
    Și berlinezii sunt proști de băune de au renunțat să mai delege (cum îi place propagandei să numească concesionările) administrarea utilităților unor firme private!
    Și bulgarii din Sofia sunt la fel de proști! La expirarea contractului cu aceeași Veolia nu mai au de gând să concesioneze către firme private distribuția de apă (http://www.remunicipalisation.org/#case_Sofia).
    Doar Nicușor Dan nu aplică principiul matematic al subaditivității! De… a fost olimpic la matematică și probabil i-a dat cu rest!

  7. Primaria Capitalei si-a tras companie ilegala pw vremea preacorectei d-na Firea ? Aoleu, da’ , cum a fost posibil ? Ce beneficii a adus aceasta companie Primariei ? Am inteles ca zero , doar cheltuieli inutile ! Presupun ca cei angajati , nu au dat, niciun fel de test de competenta , de capacitate , ceva acolo , chiar si daca si acestea pot fi masluite cu”succes”! Sa fi fost vorba , la angajare , tot de apartenenta politica , relatii si cumetrii ! Mai mult ca sigur! Bravo , d-na Firea ! Eh ! Traim in Romania asa ,ca pun pariu, ca nimeni nu va fi tras la raspundere, pentru acceasta ilegalitate , macar, pentru recuperarea pagubelor ! Asa ca….tango, pe banii bucurestenilor !

  8. Asta mi-a plăcut: „ … is completely back in the MUNICIPAL FAMILY.”
    Asta așa, ca să aibă propaganda ce mitralia!

  9. @Smarandache: nu vienezii sunt prosti de bubuie,dar cu tine am rezerve!Turismul Vienez aduce atat de multi bani primariei din Viena ,incat, poti sa ma crezi fraiere neumblat, primaria arunca literalmente cu banii!Dar tu habar nu ai ,nu-i asa ca din 23 de companii municipale inventate de Firea doar 3 au cat de cat profit din cauze obiective, altele decat ideile Ciuce ale duamnei Firea!
    Cele 23 de companii municipale au fost înființate la propunerea primarului Gabriela Firea în perioada 2017-2019. Cu 4 excepții, acestea au fost înființate doar cu votul a jumătate plus unu dintre consilieri, față de două treimi cât prevede legea, deoarece opoziția nu a fost de acord cu propunerea.
    Curtea de Apel București a anulat hotărârile de înființare ale celor 22 companii municipale, motivând că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu dintre consilieri, față de două treimi cât prevede legea. În 2019, Codul Administrativ a fost modificat de hotii de la PSD, iar companiile au fost re-introduse cu forta borfasilor în legalitate, prin reaprobarea hotărârilor de reînființare, de data aceasta fiind nevoie doar de votul a jumătate plus unu dintre consilieri
    Asta e zestrea lasata de Fire si PSD-ALDE

  10. Companii municipale de complezenta,fara obiect de activitate,dar cu buget asigurat de Firea
    1.Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București 149 angajati: salariu mediu 11.000lei/luna taietori de frunza la caini
    2.Compania Municipală Turistica București: 34 angajati,5000 lei/luna salariu mediu,-4 milioane lei pierderi anual
    3.Compania Municipală Tehnologia Informației București: 63 angajati,8000 lei castig mediu,pagube anuale -5 mil lei
    etc
    Compania Municipală Imobiliara, Compania Municipală Pază și Securitate, Compania Municipală Eco Igienizare București, Compania Municipală Publicitate și Afișaj,Compania Municipală Sport pentru Toți București:)))))Compania Municipală Cimitire ,Compania Municipală Agrement Compania, Municipală Medicala București(Sarma),etc toate smecheriile astea cu CA full de rude si PSdistii duamnei Firea aduna cca 50 milioane pierderi in 2020!Cine plateste, Smarandache mama??

  11. Cand te uiti la salariile astea lesini.
    In mediul privat ca sa castigi 4000 lei pe luna muncesti si 12 ore pe zi. Numai ca acolo trebuie sa performezi.
    Ma uit la scandalul cu pensiile.
    Avem aproape 2 mil de pensionari fara stagiul complet. Astia sant asistati social nu pensionari.
    In Germania ar fi muritori de foame. Nu se uita nimeni la ei. Cu 4-500 euro pensie in Germania este ca si cum ai trai in Romania cu 500 lei.Si sant o multime.
    La noi, cu toate pomenile astea, nu mai exista cultura muncii, la urma urmei este respectul fata de tine. Sa stii cum iti organizezi viata.
    Te-a scos Iliescu la pensie la 40-45 de ani, cand au distrus industria, ai muncit la negru 20 de ani si acum vrei pensie ca trebuie sa traiesti decent.

  12. Eram ca marmota! Precisă. Cum vine ea propaganda să ne explice cum e cu productivitatea!
    Întrebarea pe care le-o pun este simplă:
    Ar trebui companiile care administrează utilități publice să facă profit?

    • Ai inteles pe invers.
      Nu trebuie sa produca pierderi.
      Daca pot sa fac un lucru cu o companie privata sa ma coste jumatate de pret ce rost are sa tin o companie municipala.
      Cum e aia cu iluminatul, 19 mil pe an numai pentru salarii. Pai bai taticule cu 19 mil schimbi toate becurile din Bucuresti de cinci ori cu un privat.
      Eu as vrea sa vad cate mii lei a costat schimbarea unui bec stradal. Sa stiu eu cate sute de bericioaice pot sa revendic daca schimb un bec in casa.

  13. „Prima companie a lui Firea care își dă duhul” . Pe repede’nainte si „celelante” exemplu’ sa-i urmeze !

  14. tetea, n-am mai citit de multișor timp ceva mai amuzant! Cică:
    „Daca pot sa fac un lucru cu o companie privata sa ma coste jumatate de pret ce rost are sa tin o companie municipala.”

    1. Dacă nu există companie municipală cum faci comparația cu o firmă privată!
    2. Orice firmă privată are ca principal obiectiv maximizarea profitului. Aici nu este vorba de salariul ăla de ți-l dă ție managerul dacă performezi ci de valoarea contractului dintre primărie și firma privată.
    3. Partenerul strategic ne-a învățat și pe noi regula de bază a capitalismului: de ce să vând ieftin dacă pot să vând scump. Și la primării se vinde scump! Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, întreabă și te vei lămuri.
    4. Termenul de REMUNICIPALIZARE îți spune ceva?

    Nu știu unde ai tu vârâtă cartea de muncă și unde performezi dar eu nu te-aș pune nici măcar să schimbi un bec! Cine știe ce idee năstrușnică îți mai vine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.