Primării, în cârdășie cu clanul Fluture

Polițiștii din Olt fac joi dimineață percheziții la mai multe primării din cinci judeţe din ţară, într-un dosar privind evaziunea fiscală și spălarea de bani, cu prejudiciu peste 6,8 milioane de lei.

Surse judiciare au declarat, corespondentului Mediafax, că mai multe primării din țară, printre care și Primăria Giurgiu, ar fi desfășurat afaceri cu Clanul Fluture din Drăgănești-Olt.
Alte două primării din Giurgiu, două din Dâmboviţa, două din Olt şi una din Teleoman sunt vizate de percheziţii.

În total, poliţiştii din Olt efectuează 20 de percheziţii, în 5 judeţe, la persoane bănuite că au derulat operațiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă şi ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 6.800.000 de lei prin evaziune fiscală și spălare de bani.
Percheziţiile au loc în Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman, la locuințele unor persoane și la sediile sociale ale unor persoane juridice.
Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operațiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituții, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă.

Poliţiştii din Olt vor aplica sechestre asiguratorii, iar 5 persoane vor fu duse la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri.

Clanul Fluture a fost vizat de percheziţii şi în toamna anului trecut, pentru că au realizat afaceri cu alte primării din ţară.

Recomanda