Primele declaraţii ale lui Lionel Messi după ce a primit Balonul de Aur

Chiar dacă nu a avut lacrimi în ochi după înfrângerea în faţa Germaniei, Lionel Messi a fost în mod limpede extrem de afectat de eşecul său şi al echipei sale, scrie site-ul oficial FIFA, care arată că starului argentinian i-a fost extrem de greu să stea în faţa camerelor de luat vederi împreună cu portarul Thomas Neuer, pentru fotografia obligatorie cu trofeul “Balonul de Aur”, acordat celui mai bun jucător al Cupei Mondiale.

Messi a petrecut mai bine de o oră la vestiare, după care s-a oprit să facă o fotografie împreună cu Mario Goetze, cel care a îngropat Argentina cu golul său. Apoi Messi a apărut în faţa presei.

„Nimic nu mă poate consola – nici premiul, nici nimic altceva. Singurul nostru obiectiv era să aducem Cupa Mondială în Argentina, să ne bucurăm de victorie împreună cu toată lumea. Meritam ceva mai mult după jocul prestat şi este foarte dureros să pierzi astfel” (Lionel Messi)

“Nimic nu mă poate consola – nici premiul, nici nimic altceva. Singurul nostru obiectiv era să aducem Cupa Mondială în Argentina, să ne bucurăm de victorie împreună cu toată lumea. Meritam ceva mai mult după jocul prestat şi este foarte dureros să pierzi astfel”, a spus Messi.

“Deşi ei au avut posesie mai bună, noi am avut ocaziile mai mari, însă cei din atacul nostru nu le-au fructificat. Am avut trei ocazii – una a mea, una a lui Pipa (Gonzalo Higuain) şi una a lui Rodrigo (Palacio)”, a spus Messi, cel care nu a reuşit să înscrie niciun gol în faza eliminatorie a Cupei Mondiale.

Însă, scrie site-ul FIFA, nu este nici corect şi nici oportun să ne axăm pe lipsa de eficienţă a lui Messi la finalizare. Până la urmă, el i-a pasat decisiv lui Angel di Maria în meciul cu Elveţia, în timp ce posesia prelungita reuşită de Messia a fost cheia victoriei în faţa Belgiei, după cum a spus antrenorul Alejandro Sabella. Apoi, în meciul cu Olanda, a executat perfect, în ciuda presiunii, primul penalty din seria celor cinci, un element exterm de important pentru psihicul coechipierilor.

„Suntem necăjiţi şi furioşi, dar acum trebuie să ne gândim la ce va urma” (Lionel Messi)

În finală, Messi a avut momentele sale, în special în prima repriză, când a trecut de două ori de Jerome Boateng. În ciuda oboselii evidente, el nu a dat deloc impresia că ar renunţa, scrie site-ul FIFA.

“După ce nu am reuşit să mai trecem de sferturi de atât de mult timp, am ajuns în finală. Chiar şi aşa, plecăm dezamăgiţi pentru că nu am reuşit să câştigăm, având în vedere modul în care am jucat. Suntem necăjiţi şi furioşi, dar acum trebuie să ne gândim la ce va urma”, a încheiat Messi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.