Nici Djokovic, nici Jannik Sinner! Finală neaşteptată la Monte Carlo

Grecul Stefanos Tsitsipas şi norvegianul Casper Ruud vor disputa finala turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo.

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost învins, surprinzător, în semifinale, de norvegianul Casper Ruud (10 ATP), scor 4-6, 6-1, 4-6. Cu multe erori neforţate, Nole a încheiat meciul cu o dublă greseală, care i-a adus victoria norvegianului.

Casper Ruud a reuşit prima sa victorie în faţa lui Djokovic, într-o reeditare a finalei de anul trecut de la Roland Garros, încheiată cu victoria sârbului.

Ruud, finalist la Roland Garros, în 2022 şi 2023, şi la US Open în 2023, mai ajunsese o singură dată în semifinale la Monte Carlo, în 2021, când s-a înclinat în faţa rusului Andrei Rublev.

Grecul Stefanos Tsitsipas s-a impus sâmbătă în faţa italianului Jannik Sinner în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-4, şi s-a calificat în ultimul act de la Monte Carlo.

Stefanos Tsitsipas, locul 12 mondial, campion în 2021 şi 2022 la Monte Carlo, s-a impus după aproape două ore şi 40 de minute de joc în duelul cu Jannik Sinner, locul 2 mondial. Italianul a condus cu break în decisiv, dar a sfarsit prin a fi învins.

Jannik Sinner a suferit doar a doua sa înfrângere din actualul sezon. Anul trecut, Sinner a fost eliminat în semifinale la Monte Carlo de danezul Holger Rune, pe care l-a învins vineri în sferturi după un meci foarte disputat.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.