Producătorul de panificaţie Aryzta a preluat compania Fornetti

Producătorul de panificaţie Aryzta, din Elveţia, a cumpărat compania ungară Fornetti, prezentă şi pe piaţa din România.

„În structura sa curentă, Fornetti şi-a atins limitele. Pentru a face următorul pas, acela de a deveni o companie cunoscută pe plan internaţional, este inevitabilă colaborarea cu un partener profesionist, care are experienţa necesară şi o bază financiară stabilă”, a declarat într-un comunicat fondatorul Fornetti, József Palásti.

Sebastian Gooding, directorul executiv al Arytza şi noul CEO al Fornetti Holding, a declarat că Fornetti va beneficia în şase luni de investiţii de un milion de euro pentru susţinerea activităţii, iar numărul de angajaţi va creşte semnificativ. Fornetti are 800 de angajaţi în Ungaria şi 500 de salariaţi în România şi Bulgaria.

Arytza, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de panificaţie congelată la nivel internaţional, are fabrici pe patru continente, sub peste 60 de branduri, şi este listat la bursele din Zurich şi Irlanda.

În jumătatea lunii iunie Fornetti România anunţa că şi-a îndeplinit obligaţiile asumate faţă de creditori, bănci şi parteneri incluse în planul de reorganizare, astfel că în termen de opt săptămâni de la acea dată administratorii judiciari vor propune închiderea procedurii.

„Din momentul rămânerii definitive a sentinţei judecătorului sindic compania îşi va continua activitatea fără supravegherea administratorilor judiciari. Anul 2015 arată un trend pozitiv, cu creştere a vânzărilor de până la 15%, 70 de magazine deschise şi noi investiţii în modernizarea magazinelor. Cifrele confirmă creşterea comunicată şi la începutul acestui an”, arăta atunci Fornetti, într-un comunicat, potrivit Mediafax.
În ianuarie, Fornetti a anunţat că a trecut anul trecut pe profit, după vânzări care au depăşit nivelul de 100 milioane lei, şi că speră să iasă din insolvenţă în acest an.

Compania are peste 400 de angajaţi şi a intrat în insolvenţă la finele anului 2011.

Fornetti România, cu sediul în Timişoara, a fost înfiinţată în anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru această marcă în România, după ce iniţial a avut activităţi de distribuţie a produselor de patiserie. Firma are o fabrică în apropiere de Timişoara.

Sursa: Bursa

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.