Programul „Rabla” demarează azi

Persoanele care doresc să cumpere o maşină nouă pot folosi ca avans trei tichete valorice, fiecare în valoare de 3.800 de lei.

 
Pentru 2010, prima de casare la Programul Rabla a rămas tot în valoare de 3.800 lei, însă a fost implementat sistemul de vouchere.
 
Astfel, cei care îşi duc maşinile la casat primesc în schimb un tichet valoric (voucher) pe care, dacă doresc, îl pot înstrăina.
 
Persoanele care doresc să cumpere o maşină nouă pot folosi ca avans până la trei astfel de tichete, însumat făcând aproximativ 2.800 euro, urmând ca restul să achite folosind “cash”, credit sau leasing, în funcţie de opţiunea şi posibilităţile fiecăruia.

Conform informaţiilor oficiale, tichetul valoric se va obţine de către proprietarul unui autovehicul mai vechi de zece ani, care este înmatriculat în România înainte de 31 decembrie 2006, şi care a predat autovehiculul uzat spre casare unui operator economic autorizat, obţinând în acest sens un certificat de distrugere.

 
Persoanele fizice vor putea cumpara 40.000 de maşini, iar firmele 20.000 de autovehicule.

Programul va avea în acest an două etape în loc de trei ca în 2009 şi se va încheia pe 25 noiembrie. În 2010 suma alocată programului Rabla este cu 20% mai mare decât în 2009, respectiv 228 milioane de lei

Anul trecut au fost scoase din uz peste 32.000 de maşini vechi prin Programul Rabla, adică aproape două treimi din numărul total alocat.

 

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.