Proiect de referendum pentru limitarea creșterii populației prin migrație

Partidul Popular Elvețian, cunoscut și ca Uniunea Democratică a Centrului, va propune în 2023 organizarea unui referendum împotriva imigrației, un referendum în care elvețienii să voteze și pentru renegocierea tratatelor internaționale sau chiar pentru abandonarea de către Elveția a tratatelor care favorizează migrația, în momentul în care populația țării va ajunge la 10 milioane. Le Temps scrie că UDC va încerca să ascundă aceste scopuri ale referendumului în spatele temei ”durabilității ecologice”. UDC este cel mai important partid din Parlamentul federal al Elveției.

”Țara noastră trosnește din toate încheieturile. Suferim de pe urma dezastrelor din ultimii ani. Dacă nu intervenim, vom fi luați de valul evenimentelor”, spune Marcel Detling, managerul de campanie al UDC. El arată că migrația economică este la cote înalte, în special pentru grupurile cunsocute pentru dificultatea cu care se integrează în țările gazdă. ”Avem o imigrație economică puternică. Toți cei care pun piciorul în Elveția vor râmâne în țara noastră”, avertizează el.

Liderii UDC se vor întâlni la finalul primei săptămâni a anului pentru a discuta despre imigrație și despre noul referendum, care se va numi oficial ”inițiativa pentru sustenabilitate”.

Campania pentru referendum va arăta că populația Elveției nu trebuie să depășească 10 milioane de locuitori, până în 2050. După 2050, acest număr ar putea crește, însă doar ca urmare a sporului natural intern.

Consilierul național al UDC Thomas Matter spune că ”acum este ultimul moment în care mai putem schimba ceva pentru Elveția”. ”Statisticile migrației te îngrozesc. În 2022, populația Elveției a crescut cu 200.000 de locuitori, atât cât este populația cantonului Basel-City”. Există și temerea că o intensificare a disputei dintre Serbia si Kosovo va duce la cresterea numărului de refugiați din Elveția.

Acum, Elveția se apropie de 9 milioane de locuitori. Populația a crescut cu 21% în ultimii 20 de ani. ”Dacă populația va crește la fel de repede în următorii 20 de ani, totul se va prăbuși”, avertizează Matter. Potrivit lui, rezervele financiare pentru educație, sănătate și transport s-au epuizat. ”Trebuie să renunțăm la modelul creșterii cantitative și să adoptăm creșterea calitativă”.

Referendumul propus de UDC urmărește să ridice o serie de bariere în calea migrației, după ce populația va depăși o anumită limită. Dacă populația va ajunge la 9,5 milioane de locuitori, Parlamentul federal va trebui să ia măsuri pentru a contracara această creștere. Dacă se va ajunge la 10 milioane, guvernul va trebui să ia măsuri ”riguroase”, inclusiv abandonarea tratatelor internaționale precum Pactul ONU pentru migrație și acordurile UE privind libera circulație.

Cel mai cunoscut referendum privind migrația a avut loc în Elveția în anul 2014, un referendum împotriva migrației în masă, câștigat de tabăra anti-migrație cu 50,3% din voturi. Parlamentul federal a reușit însă să limiteze drastic politica propusă prin acest referendum. Elveția a fost amenințată de UE cu consecințe economice grave, în cazul în care va fi restricționată libertatea de mișcare a indivizilor.

Indiferent care va fi soarta referendumului plănuit acum de UDC în Elveția, el stârnește îngrijorare în capitalele europene din cauza strategiei: un partid naționalist și eurosceptic din Elveția arată că, dacă dreapta vrea să supraviețuiască, va trebui să lege cauza ecologistă și schimbările climatice (în care crede o proporție covârșitoare din generația tânără) de creșterea populației prim migrație. Referendumurile anti-migrație sunt, în general, sortite eșecului, datorită numărului tot mai mare de alegători pro-migrație. Însă ”rețeta” elvețiană de a lega migrația de cauza ecologistă a tinerei generații nu a mai fost încercată până acum și poate avea rezultate surprinzătoare.

Matter atrage atenția că migrația pur cantitativă nu garantează creșterea venitului pe cap de locuitor. În 2022, populația a crescut cu 2,5%, însă venitul pe cap de locuitor a crescut cu doar 2%. ”Vor să credem că imigrația înseamnă creștere economică. În realitate, ne îndreptăm spre recesiune”. Matter mai amintește că Germania și Franța au închis frontierele cu Elveția din cauza migrației ilegale, pentru că Elveția începe să fie folosită și ca țară de tranzit.

Un alt consilier national din partea UDC, Manuel Strupler, spune ca migratia in masa dilueaza valorile elvetiene. ”La un moment dat, cineva va trebui sa plateasca pretul actuale politici. Urmatoarea generatie are datoria de a pastra valorile care au facut din Elvetia o tara de succes”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13

17 Comentarii

 1. ? Bine fac ca vin peste voi, defapt peste tot occidentul.Referendum ar fi trebuit sa faca fiecare stat asa cum a facut Ungaria. Acum e tarziu …???

 2. Este un lucru normal să fie așa!…ce treabă are elveția cu africa, cu Ukraina ,cu asia,cu orientul mijlociu…?
  N-a fost putere colonială, n-a purtat războaie de cucerire, nici măcar Hitler nu și-a permis să atace țara!
  Și așa încet dar sigur se adeveresc prezicerile dlui Orban făcute la Tușnad!…
  Deja s-a format un bloc antmigratie în europa, ungaria,italia, spania, portugalia, elveția,slovacia,slovenia,croația…
  România unde se poziționează ?…
  Atât cât la comanda coloniei se afla un trăfulici nu putem reacționa, nu-i dă voie stăpânul!…

 3. Cata dusmanie, sa nu mai vrea sa fie diversi. Asta e hate-speech, trebuie data jos statuia lui Wilhelm Tell. Huo. Jos.

 4. N-au făcut referendumul înainte, explicâ d cinstit prostanului de alegâtor ce e pro și ce e în contra lui în migrație dar se trag pe obrajii posteriori după ce au făcut rahatul și peonul a căscat ochii, având grijă și la celelalte minciuni inculcate anterior în mintea lui.În plus, stânga se teme că-si pierde exclusivitatea asupra folosirii măciucii verzi în interes de partid. Nu, Matterhornul n-o să se-nmoaie, dar Elveția va deveni un coș de gunoi.Cum a-nceput să miroase deja.

 5. Ideea raiului a prins radacini in mintile politicienilor elvetieni.O Europa de garduri inalte astfel incat peste o suta de ani sa admire tinerii elvetieni istoria stramosilor grijulii sa-si apere ADN-ul.Evolutia tocmai de aici vine.Puterea unei natiuni ,vrem nu vrem,este data de consolidarea ADN-ului in urma casatoriilor.Daca unei elvetience cu ochi albastri ii place de un african care e supararea bunicului ?Francezii au o echipa de fotbal care pare a reprezenta Africa si sunt foarte mandri.Mai devreme sau mai tarziu elvetienii vor ajunge tot acolo cu toate gardurile lor.Aceeasi suparare zace si in mintea austriecilor care vor sa-si conserve averile in fata flamanzilor Pamantului.Daca migrantii ar munci precum sclavii si nu ar cere nimic poate ca elvetienii si austriecii ar fi mai linistiti.Supararea este ca oamenii acestia mai si iubesc si fac copii altoindu-le ADN-ul secular croit in sange albastru.Acestor democrati spilcuiti le place incluziunea,diversitatea,genul neutru, dar in curtea altora.

 6. Singura tara din EU cu democratie directa! Hotaririle importante se iau numai prin referendum! Capetele de beton ale politicienilor ramin astfel fara decizii la nivel de natiune!Romania e in urma cu 200 de ani de o astfel de democratie adevarata! Iar cetatenii elvetieni nu sunt rupti de realitate si nici nu dorm!

 7. Migrația popoarelor, cunoscută și ca invaziile barbare (Völkerwanderung, migrația populațiilor germanice) a fost un fenomen istoric ce a constat dintr-o perioadă intensă de migrații masive ale unor populații de origine germanică, slavă sau asiatică în Europa între secolele III-XI, în tranziția de la Antichitatea Târzie la Evul Mediu Timpuriu.
  Nu vad ce ii deranjeaza pe fostii migratori ca apar noi migratori sa le ia locul…Migrare humanum est
  PS Porkul Vienez e la origine tot un migrator
  Numai stramosii nostri tracii sunt in Balcani de 7000 de ani ,ca m-am si saturat,numai Balcani si iar Balcani,n-am invadat si noi Parisul,Londra,Berlinul,Berna,Geneva :)) ..Cititi si” Varna Gold Treasure”

 8. Cu permisiunea domnului Calin Marchievici va propun sa vizionati filmul de pe situl ZIUA.news.ro de azi 2.ianuarie.2023 (2,30,58 minute)…Filmul MARII RESETARI mondiale-ASCENDIUNEA BESTIEI-Ce neasteapta pe Agenda pana in 2030 !.”The GREAT RESET” titrat in limba romana.

 9. ca de obicei, popoarele estice vor fi alungate, în favoarea celor din Orient-Africa. Laa multe turnulețe, între Alpi.

 10. Si, daca raspunsul va fi impotriva acestei propruneri de lege??, va cereti scize toti care nu cititi printre randuri?! Apropo, de ce nu asteptati referendumul pro sau contra verzaturii(energie electrica contra gaze la mijloacele auto si nu numai)?! Hai sa vedem raspunsul la acest referendum apoi la celalalt cu migratia „pe alese” ca se construiesc blocuri pe banda rulanta si cele vechi se renoveaza.

 11. Genial, să legam propaganda lgbt cu preocuparea egologista – dildaurile, siliconul și ambalajele medicale rezultate în urma operațiilor trans, dăunează grav mediului! Balena poate ușor confunda un dildau cu un pește și… kaput

 12. Sper din toata inima ca elvetienii, asa cum au mai aratat-o de-a lungul istoriei (inclusiv WW2) sa fie „cu scaun la cap” si sa voteze DA (adica pentru limitarea sau chiar stoparea migratiei), chiar daca babaciunea spurcata si corupta Ursula o sa inceapa sa faca urit (la care elvetienii ar trebui sa-i blocheze conturile cu bani furati !). Pentru ca daca nu o fac s-ar putea ca in curind Elvetia sa se transforme din „Tara Cantoanelor” in „Tara Cartoanelor” (cartoanele care servesc de „locuinte” si care apar ca ciupercile in tot mai multe orase europene !

 13. Incepe criza si in „paradisul elvetian” ? S-au satura cei de la Davos de ospatarii si bucatarii sositi de prin alte zari ?
  Democratia asta produsa de baietii cu munti de bani incepe sa miroasa a descompunere.
  Ce ar fi sa se gindesca daca nu mai vor emigratie sa finanteze niste proiecte de dezvoltare la nivel planetar , asa pentru ridicarea nivelului de trai (la sfert din cel elvetian) si prin alte parti ale lumii.
  Ce ar fi ?
  Din pacate deocamdata se cumpara arme …. avem mare nevoie de ele, iar dezvoltarea o punem in cui si mai vedem peste citiva ani cind s-o termina razbelul …. daca s-o termina. Eu unul trag sperante , am avut pandemia si s-a dus , poate se opreste si razboiul brusc asa cum s-a oprit si pandemia , dar asta numai Dumnezeu o stie , noi inca trebuie sa ne uitam la imbecilii care ne conduc daca au vre-un gind de pace.

 14. Bani și sex . Pentru o femeie s- a inventat calul troian acum în modernism vezi grupuri grupuri de tineri tuciurii în misiune pe străzile din oraș. Misiunea lor : occidentul , telul lor : sa- l cucerească. Cine ii îndruma. Astăzi alta poveste .

 15. era o istorie a rr intr-un Magazin Istoric de acum vreo 20 de ani in care se vorbea de o lege din Evul Mediu…daca intalneau unul ii taiau o ureche, daca il mai vedeau odata il omorau, asa in Elvetia nu au trait rr. Stiu sa isi conserve traditia.

 16. Păi schimbarea climatică va muta popoare intregi in zone locuibile cum este deocamdată și europa.. Ursula de poate lua decizi in numele statelor europene pentru finanțarea războiului ukran, de ce nu poate lua decizia de inchidere a granițelor europene ? De ce permite și insistă in a nu opri imigrația, cu sula lui Șoroș in coastă, ducând in acest sens chiar o luptă cu guvernul maghiar care din start a refuzat primirea de imigranți in Ungaria..Deci ceea ce este acu, e doar firimitură de ce urmează in anii următori,.Europa va trebui să oprească politica de willkommenspolitik și să termine cu permisiunea de incălcare a zonelor verzi la granițe.. De vii, apoi vii legal, cu acte și vize,. De nu plumbul te așteaptă,. In mod firesc..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.