Ministerul Energiei a transmis, vineri, către Hidroelectrica, propunerile sale privind noii membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al producătorului de energie, cu mențiunea că aceștia vor fi numiți provizoriu, pentru o perioadă de patru luni, potrivit unui document semnat de ministrul de resort, Toma Petcu, publicat pe site-ul Hidroelectrica.
Propunerea va fi discutată în Adunarea Generală a Acționarilor Hidroelectrica din data de 19 aprilie.
Astfel, propunerile ministerului sunt Ioana-Andreea Lambru, Dorin-Liviu Nistoran, Gheorghe-Gabriel Gheorghe, Laurențiu-Dan Tudor, Horia-Marian Gâmbuțeanu și Andreea Negru-Ciobanu.
Potrivit CV-urilor atașate, Ioana-Andreea Lambru este secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului din august 2014. Dorin-Liviu Nistoran este directorul general al grupului Televoice și fost președinte al Autorității Naționale pentru Comunicații. Gheorghe-Gabriel Gheorghe a lucrat în Ministerul Finanțelor Publice, în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar Dan-Laurențiu Tudor este director general adjunct la Electrocentrale București din 2015.
De asemenea, Horia-Marian Gâmbuțeanu este, din februarie, consilier detașat la Secretariatul General al Guvernului și lucrează, din 2014, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Andreea Negru-Ciobanu a lucrat, în perioada august 2013 — februarie 2017, la PR & Comunicare la Transelectrica și, anterior, la televiziunea Money Channel și la ziarul Bursa.
Propunerea Fondului Proprietatea, care deține 20% din acțiunile companiei și are dreptul să numească un reprezentant în CS, este Oana Truță, cea care ocupă și acum această funcție.
Convocatorul inițial al ședinței AGA din 19 aprilie prevedea numirea unor membri în CS cu mandat de patru ani, însă, în documentul transmis vineri, Ministerul Energiei cere suplimentarea ordinii de zi cu unele puncte care privesc desemnarea acestor persoane drept membri provizorii ai CS, pentru o perioadă de patru luni.
De asemenea, se solicită revocarea actualului CS, al cărui mandat expiră la 20 aprilie.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.