Protest de amploare la ușa Guvernului (Video/Foto)

Galeria foto

Peste 15.000 de persoane s-au adunat marți noaptea în fața Guvernului pentru a protesta față de adoptarea celor două proiecte privind grațierea și modificarea Codurilor.

Update: La ora 1.00 noaptea sunt peste 15.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Se scandează: „Asta e trădare, nu e guvernare”,”Anticipate”, „Trădătorii”, „Şobolanii”, „Noaptea, ca hoţii”! Jandarmii sunt pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, protestatari au aruncat cu bulgări de zăpadă în ei. La protest au venit și foștii miniștri tehnocrați Vlad Voiculescu și Dragoș Pîslaru. De asemenea, a fost prezent la manifestație și ministru al Energiei în Guvernul Ponta, Răzvan Nicolescu.

Update: Proteste sunt și în Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov și Iași, dar și în multe alte orașe.

Update 23.40: Piaţa Victoriei este complet blocată, iar porţile Guvernului sunt închise. Ziariștii care au asistat la conferința Executivului au rămas blocați în clădire.

Câţiva protestatari au sărit gardul Guvernului şi au fost imobilizaţi de jandarmi. Alţii au încercat forţarea porţilor Guvernului. Se aruncă cu bulgări de zăpadă. Peste 5.000 de oameni protestează în fața Guvernului, conform unei estimări.

Update: Numărul protestarilor crește rapid, ajungând la circa 2.000.

Oamenii scandează „Hoții”, „Demisia”, „Ieși afară, javră ordinară”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!” și huduie.

VIDEO: Sursa HotNews.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8475 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.