Augustin Lazăr schimbă culorile partidelor

PSD a devenit anticomunist, iar PNL devine apărător al Securităţii

Un efect neaşteptat au produs dezvăluirile despre activitatea lui Augustin Lazăr la Penitenciarul din Aiud, în care era deţinut politic Iulius Filip: reacţia principalelor partide din România, PSD şi PNL, schimbă radical poziţia lor faţă de comunism şi Securitate, două teme electorale care păreau foarte bine conturate pînă acum.

Practic, cele două partide, PNL şi PSD, par să-şi fi schimbat efectiv siglele, aşa cum am sugerat în fotografia de mai sus!

Partidul Naţional Liberal (PNL), ca partid istoric, cu numeroşi lideri condamnaţi de Tribunalul poporului, instaurat de regimul comunist după război, la mulţi ani de închisoare, îşi făcuse din solidarizarea cu deţinuţii politici din acei ani un stindard în bătălia cu PSD, pe care-l considera urmaşul PCR. Acesta este şi motivul pentru care, în ultimii ani, PNL şi aliaţii săi au lansat cu mîndrie lozinca de sorginte hitleristă „CIUMA ROŞIE”, scandată la toate protestele împotriva PSD.

La apariţia cazului „Augustin Lazăr vs. Iulius Filip”, logic era ca întreaga conducere a PNL să fie solidară cu disidentul Iulius Filip, profitînd de ocazie pentru a ataca PSD pentru tortura disidenţilor de către securişti, ajutaţi de procurorul Augustin Lazăr, unealta lor din anii regimului comunist! Era firesc ca PNL să ceară imediat demisia lui Augustin Lazăr, ca reprezentant al „Ciumei roşii” de dinainte de 1989, şi să strige în Piaţa publică: „uite ce le făceau disidenţilor comuniştii moşteniţi de PSD!

În mod ciudat, în faţa acestui caz, PNL a reacţionat exact pe dos: s-a plasat în apărarea şi susţinerea procurorului comunist Augustin Lazăr, devenit Procuror general al României, negînd vehement chiar şi documentele care-l incriminau pe acesta ca fiind torţionar al disidentului anticomunist Iulius Filip! Orice logică este sfidată în această atitudine, ignorîndu-se toate consecinţele unei asemenea poziţionări. Obsedaţi de dorita condamnare a lui Liviu Dragnea, PNL nu mai ţine cont de nimic şi pune apărarea lui Augustin Lazăr, ca şi a Codruţei Kovesi, pe primul plan, înaintea mesajului anticomunist care-i devenise stindard onorabil pînă acum.

N-au ţinut cont de avertismentele noastre de pînă acum, prin care semnalam ciudăţenia acestei atitudini a PNL, în care atrăgeam atenţia asupra nefireştilor proteste în favoarea instituţiilor de forţă şi, implicit, împotriva respectării drepturilor şi libertăţilor oamenilor!

Bucuroşi că văd mii de oameni în stradă, scandînd împotriva PSD, liberalii n-au mai ţinut cont de faptul că despre USR se spunea în spaţiul public că este un partid inventat de SRI, văzîndu-se acum în situaţia de a fi consideraţi apărători ai Securităţii prin faptul că îl apără pe Augustin Lazăr, procurorul comunist care a fost unealta Securităţii.

Partidul Social Democrat (PSD), ca partid declarat de stînga, a fost considerat de adversari urmaşul ideologic al PCR, mai ales prin prezenţa în fruntea lui a lui Ion Iliescu, cunoscut nomenclaturist PCR, şi a trebuit să suporte în aceşti 30 de ani de la Revoluţie tot felul de etichete, culminînd cu „Ciuma roşie”, care i-a fost lipită pe frunte în ultimii doi ani, mai ales de către USR, cu sprijinul declarat al celor din PNL, aşa cum s-a văzut şi la recentul miting de la Craiova al liberalilor.

Cazul „Augustin Lazăr vs. Iulius Filip” le-a venit ca o mănuşă celor din PSD. Deşi n-au avut niciodată o atitudine anticomunistă evidentă, teritoriul acesta fiind ocupat de PNL, pesediştii au dus în ultimii ani o luptă crîncenă cu Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr, pe care i-au acuzat că le decimează conducerea, primarii şi alţi aleşi locali.

Şi, dintr-o dată, au căzut din senin documntele care arătau că Augustin Lazăr, ţinta lor, a fost unul din torţionarii de la Penitenciarul Aiud! Imediat, liderii de opinie ai PSD l-au luat în braţe pe disidentul Iulius Filip, asimilîndu-l cu victimele din partidul lor, deşi nu era nici o legătură între protestul anticomunist al lui Iulius Filip şi arestările făcute în ultimii ani de procurorii din subordinea lui Augustin Lazăr!

Fără să vrea, în acest caz cu o mare vizibilitate mediatică, PSD s-a trezit că a deveit un partid anticomunist, care condamnă abuzurile Securităţii împotriva disidenţilor, chiar dacă intenţia liderilor PSD nu era decît aceea de a-l condamna pe Augustin Lazăr, unul dintre duşmanii lor, cel ce conducea una dintre instituţiile de forţă care era aliata adversarilor săi politici.

ŞI ANTICOMUNISTUL IOHANNIS A DEVENIT SUSŢINĂTORUL SECURITĂŢII ŞI AL TORŢIONARULUI AUGUSTIN LAZĂR

Pentru ca toată această confuzie nebună să sporească, avem şi reacţia ciudată a lui Klaus Iohannis, susţinător declarat al lui Augustin Lazăr doar pentru că i-a închis toate dosarele penale. Nici el n-a reuşit să analizeze consecinţele generate de cazul fostului torţionar de la Aiud şi, în loc să-i ceară imediat demisia lui Augustin Lazăr sau să semneze decretul de revocare, Iohannis a preferat să tacă, alimentînd ideea că îl susţine pe Augustin Lazăr şi că, implicit, este „complice” cu acţiunile acestuia de la Aiud, din moment ce, ca anticomunist autodeclarat nu le-a condamnat vehement, aşa cum era de aşteptat!

Mai mult, chiar, pentru ca această confuzie să fie totală, Augustin Lazăr a mai dat o lovitură de graţie atît PNL-ului, cît şi preşedintelui Klaus Iohannis, cînd a ţinut morţiş ca el, persoanl, să anunţe trimiterea în istanţă a „Dosarului Revoluţiei”. Fără să stea pe gînduri, Klaus Iohannis s-a repezit să salute „reuşita” amicului său, crezînd că astfel va fi acoperit „Cazul Aiud”. Şi, ce să vezi?, surpriză totală: în acest dosar sînt acuzaţi Ion Iliescu, Gelu Voican şi Iosif Rus de… LOVITURĂ DE STAT! Practic, în mod oficial, statul român, prin instituţia Parchetului general, condus de Augustin Lazăr, înlătură variana REVOLUŢIEI, legitimînd LOVITURA DE STAT!

Pe bună dreptate, unii dintre susţinătorii lui Klaus Iohannis, în frunte cu Vladimir Tismăneanu, au semnat Scrisoarea deschisă a fiului disidentului Ursu, în care se spune: „Am citit cu atenție comunicatul Ministerului Public și declarațiile legate de finalizarea dosarului Revoluției. Cu stupefacție am observat că din acest rechizitoriu lipsesc cu desăvârșire principalii vinovați pentru cele peste 1200 de victime ale Revoluției – respectiv membrii Departamentului Securității Statului”.

Nu ştiu ce au crezut Augustin Lazăr şi Klaus Iohannis că vor obţine din anunţul trimiterii în judecată a aşa-zisului „Dosar al Revoluţiei”, dar ştiu precis că efectul este devastator împotriva anticomunismului afişat de aceştia, prin scoaterea de sub acuzaţie a Securităţii pentru evenimentele din Decembrie 1989.

PSD ŞI PNL TREBUIE SĂ-ŞI SCHIMBE SIGLELE DE PARTID

N-am idee dacă Augustin Lazăr şi-a propus vreodată să aibă un rol istoric în societate, dar acum cred că a reuşit să-l obţină, chiar dacă el însuşi nu ştie care este acesta! Augustin Lazăr a reuşit, pe de o parte, să ia stindardul anticomunist de pe fruntea PNL şi să-l pună pe sigla PSD, iar, pe de altă parte, să facă ţăndări statutul de anticomunist al lui Klaus Iohannis! Două lucruri pe care PSD n-a reuşit să le facă în toată existenţa lui.

Întrebat dacă ar fi cazul să demisioneze în urma scandalului generat de prezenţa sa în Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Aiud, Augustin Lazăr a răspuns prin două întrebări, cu un tupeu specific torţionarilor de vocaţie: „Credeţi că ar fi în interesul societăţii ca eu să demmisionez? N-ar fi bine ca aceste proiecte să fie duse la bun sfârșit, inclusiv anchetarea marilor dosare?” Ca fost torţionar al Securităţii comuniste, Augustin Lazăr crede că reprezintă interesul unei societăţi despre care el are impresia că apreciază metodele pe care le-a aplicat la Penitenciarul Aiud împotriva disidenţilor anticomunişti!

Şi, cum reacţiile PNL şi PSD în faţa acestor dezvăluiri apărute în presă arată că liberalii îi susţin pe torţionarii Securităţii, iar PSD este alături de disidentul anticomunist, putem spune că Augustin Lazăr a reuşit o performanţă  teribilă: să schimbe între ele siglele celor două partide, aşa cum sugerează fotografia din deschidere.

Singurul care se va afla în dificultate în urma acestei schimbări va fi preşedintele Klaus Iohannis care, cu o gîndire înceată, va avea nevoie de mult timp pînă să înţeleagă această situaţie, iar alegerile, care par să bată la uşă, îl pot găsi în situaţia unui comunist anticomunist!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20
Ion Spânu 1818 Articole
Author

30 de Comentarii

 1. Cu o floare nu se face primavara!PSD trebuie sa se dezica de Ion Iliescu,sa dea afara din PSD toti securistii dovediti(Dîncu,Rus,etc) si activistii PCR(Buzatu si altii ca el),abia atunci poate afirma ca e anticomunist!

 2. Citim in presa de azi”Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, la Digi 24, că Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, i-a fost student și că îi împărtășise „cu mare frică” tragedia prin care trecea familia sa. Numai că Andrei Ursu neagă că l-a cunoscut vreodată pe Călin Popescu Tăriceanu și că i-a fost vreodată student, afirmând că „a compus această dezinformare cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică” și că „vrea să se asocieze în acest mod abject cu cauza și memoria unui disident”. El îl mai acuză pe Tăriceanu de „manevră politicianistă dezgustătoare”.(inchei citatul) Tariceanu,alt „anticomunist” si „dizident”de circumstanta:)))Noi lucram pe documente,pentru dreptate!

 3. Chiar nu stie autorul articolului ca cei care-si zic astazi pnl sunt niste IMPOSTORI? Nu exista NICI-O LEGATURA intre actualul pnl si istoricul partid PNL. Istoricul partid PNL avea ca sintagma calauzitoare „PRIN NOI INSINE”. Ati auzit vreun IMPOSTOR din pnl-ul actual spunand asa ceva?!?

 4. PNL si presedintele nu cer demisia securistului Lazar, pentru ca interesul poarta fesul.

 5. Asta se intampla cand cioara se crede lebada!”Imaculatii”vs”ciuma rosie”!Le-a explodat in mufa,prin oameni propulsati,dovediti cu securismul si comunismul in sange!wernerica iese si cum dracu’tot dragniea e de vina,dragniea in sus,dragniea in jos,dar,nu sica mandolina fiu de securist,i-a dus doi detinuti politici,onorabili la discutie,el e un limbric parazit al organismelor securiste!Vrei discutie?Ia-o,dezice-o,spune-le cum il acoperi pe jigodia de aug,lazar,tortionarul lor!Atac frontal!Declaratia de pe urma e o schelalaiala obsesiva prevazuta!Baga-ti referendumul in dos pentru ca nu-ti permit sa-ti bati joc de mine,pe banii mei,sa ma persiflezi tu,infractor dovedit de instanta intrebandu-ma despre justitie,penali sau orice naiba iti cloceste mintea!Cred ca ai stat pe scaunel in fata dlor Iancu si Munteanu!MARSH,ma panarama!

 6. PSD este singurul partid care lupta impotriva abuzurilor… este singurul partid care ii reprezinta cu adevarat pe romani . Adevaratii comunisti mai bine zis neomarxisti sunt pdl-istii vopsiti in pnl iar usr est partidul celor instelati.

 7. Sant, convinsa, de transhumanta, PNL-istilor, la PSD, am visat, noaptea, trandafiri, galbeni, si rosii, Radu Duda, ispiteste cu sabia Arh.Mihail.Santem, prea, mici, pentru lumea dreptatii!..

 8. Actualul PNL este copilul majoritar genetic al odiosului securist Basescu. Ce ne mira?

 9. Exceptand cativa dizidenti veritabili, pana in 89 toti erau pcr-isti, fricosi sau ciripitori la secu. Dupa 89 cei din urma s-au impartit pe partide : deci e o prostie sa spui ca in pnl/pnt erau doar continuatori ai partidelor istorice (cu ft rare exceptii). Pnl (de fapt pndl) actual e impregnat/condus de pdlisti; adevaratii pnlisti sunt la ALDE, etc
  MA ROG – SITUATIA E CONFUZA

 10. Ba,Ion iliescu a fost si este dusmanul comunismului!Si tot respectul pentru el ca s-a bagat in malaxorul Revolutiei!Stai in cur si debitezi supozitii!Au fost decizii ce trebuiau date,cine le asuma???????Daca esti jeg,esti limitat,daca vrei mai mult incerci sa faci ceva!Iti asumi,inconstient sau voit,o pozitie criticabila dar cu pericol asumat!Isi dau cu parerea oameni ce nu au trait,nu au suferit,nu au asumat o minima revolta?Din cei asumati prin indentitati le citesc opiniile,celor care se ascund le doresc sa fie in viata lor anonimi vesnici fara raspunderea propriilor declaratii!Pentru mine nu inseamna nimc,un selfie pe un vagon electrizat,ranjit ramas intr-o prostie pe care daca ai fi constientizat-o n-ai fi facut-o,atat,restul,celor care vor sa stie le doresc ocolisuri din stufatul injurios,m..ie si alte oligofrenisme!Fii destept si patriot,NU ZDREANTA!Eu ma numesc asa,tu,cata credibilitate dai prin anonimat?Nu,isterii neasumate,nu tu cojones,o obsesiva jelanie cu dragniea,daca suntem impotriva prostiei lor tot cu dragniea si o cufureala rezultata din partea istericilor!Nu exista alte judecati,ce nu le convine e acelasi dragniea!Sa nu va mire ca il va vota o tara intreaga,nu,pe prostia si tampenia voastra ca alta oferta inteligenta n-aveti!Hai,MARSH!

 11. Gata, s-a terminat cu dialogul surzilor.. Ne vedem in strada fascistilor, stalinistilor! Placa cu ciuma rosie nu mai tine, vedem in strada cat de anticomunisti sunteti. M-am saturat de ciori vopsite si de comunisti si securisti pe rit nou.

 12. Mai nene, evident ca, PSD-ul este cel mai anticomunist partid fiindca conducatorii isi trag Jeep-ane din conturile mamicilor pensionare si matuselor strangatoare. Problema este cu liberalii care se dau capitalisti si sunt cei mai mari ai tortionarilor comunisti, tipa impotriva proprietatii si vor sa impoziteze si biogazul usr-ist. O clasa politica facuta numai din hoti de toate culorile care la TV se incaiera si pe urma isi sting focul la gratare, spritane, vacante de lux in Banda Aceh etc.

 13. asa este! vrem-nu vrem Iliescu a doborat comunismul, iar lazar, procuror comunist tortionar, l-a prelungit si a pedepsit anticomunistii! deci cei mai comunisto-soroshisti sunt acum usr si pndl!

 14. Excelent articol. In sfarsit incep sa vada si ziaristii ceea ce pentru unii din popor se vede de mult cu ochiul liber. NeoSecuritatea a incercat sa se infiltreze in toate partidele. In unele a avut mare succes pana le-a distrus de tot (PNT-CD), urmeaza PNL. A fost ajutata si de mentalitatea membrilor acestor partide: toti vor sa le creasca copii si sa ii trimita in stainatate si atunci cine ramane sa continue traditia. Au infiltrat si alte partide, unele chiar au fost creatia neoSecuritatii (de ex. partidul lui oprea). Si in PSD s-au infiltrat, dar se pare ca nu asa de mult cum si-au dorit. Este normala o astfel de inversiune.

 15. Acest articol va crea confuzie in randul alegatorilor si va inversa procentele electorale!Te vor judeca colegii tai, tovarase Spanu, pentru deviationism de dreapta cu accente de cosmopolitism!Siberia te paste,tataie…

 16. Omul span, argat la Olgutul si Olguta era la curent de cateva zile ca imaginea PSD va fi din nou ridiculizata pentru practicile de intimidare peceriste si securistice prin care Doljenii au fost santajati de primarii si sefii pesedisti sa se imbarce in autobuze si sa vina fortat la marele praz de miting pentru conducatorul infractor iubit si a pus-o de o manipulare si o spalare a PSD cu presedinte de onoare trimis in judecata pentru crime impotriva poporului! Curat murdar, neiculita spanu!

 17. Ar fi de retinut ca social-democratii anilor 1944-1955 s-au opus comunismului, la fel ca alti disidenti, si au infundat puscariile comuniste.

 18. Mai zic si eu inca odata, ca nu dau cu parul. PNT si PNL sunt, erau, cele doua coshmare a lu’ ilici. S-a aranjat cu secu sa le elimine. Cu PNT a reusit. Acum, azi, e randul PNL-ului. Cu sica mandolina, cred c-o sa-i mearga la suflet. Unul mai bun si mai compromitator, nu cred ca exista. Deci urmeaza si distrugerea PNL. Tactica-i simpla. Pui oameni in fruntea lor sa faca prostii, si sa le faca detestabile in ochii alegatorilor. Aproape a reusit. Al dracu’ ilici. De unde la inceput era kgb-ist, uite cum serveste cia.

 19. „în acest dosar sînt acuzaţi Ion Iliescu, Gelu Voican şi Iosif Rus de… LOVITURĂ DE STAT! Practic, în mod oficial, statul român, prin instituţia Parchetului general, condus de Augustin Lazăr, înlătură variana REVOLUŢIEI, legitimînd LOVITURA DE STAT!”
  Deci Ceausescu si regimul sau trebuiesc reabilitati, fiind victimele unei lovituri de stat!!!!

 20. Prin Parvulescu PSD si-a tras ca membru fondator pe Maniu. Pe Coposu il vor propune membru de onoare ca nu se poate opune iar pe Brateanu il aduc pe sus prin Tariceanu. Cel mai vechi , patriotic si de viitor partid PSDALDE, chintesenta a trecutului glorios de la 1918 pana azi .

 21. Nimeni sau aproape nu ia in consideratie faptul ca jocurile s-au facut in afara tarii…

 22. „Oana” cu „O” mare, dupa cum gandesti poti sa te iei de mana cu „oana”, clona lui „lili” care exceleaza la fel in logica franta!
  Nu-ti face iluzii ca-ti trece aberatia, intre forma de rasturnare a unui regim si regimul respectiv neexistand vreo relatie de legitimitate, oricum am considera ca s-a produs rasturnarea, prin „revolutie” sau prin lovitura de stat!
  Ambele forme sunt forme violente, prin insasi aceasta violenta fiind lipsite de legitimitate, trecand peste faptul ca notiunea de „revolutie” a fost inventata de ideologul genocidului, Marx, tocmai pentru legitimarea ideologica a genocidului prin interpunerea diversionista a „maselor” intre sefii rebeliunilor si tinta acestora, regimurile ce se rastoarna prin forta!!!
  Propaganda desatanta bolsevica de 75 de ani a reusit sa „implementeze” in constiintele multor romani ca „revolutia” este cea mai legitima forma de rasturnare prin forta a unui regim declarat anterior „ilegitim”, indiferent de dimensiunea varsarii de sange!
  „Oana”, neexistand revolutii, in sensul ridicarii spontane la lupta a maselor, de fiecare data in istorie evenimentele respective violente FIIND ORGANIZATE de grupari din umbra, fapt care exclude spontaneitatea, acestea sunt rebeliuni cu caracter ilegitim!
  Aceeasi situatie vizeaza loviturile de stat/puciurile in sensul lipsei de legitimitate, dar caracterul ilegitim al celor 2 forme de rasturnare prin forta NU CONFERA LEGITIMITATE UNUI REGIM COMUNIST!!!
  De ce crezi ca complotistii au inscenat lovitura de stat ca o „revolutie”? Stiau ca nu au legitimitate intr-o tara de ceausisti!
  „Mamaliga nu face explozie” si Ceasca nu a cedat ordinului lui Gorbi, in consecinta s-a organizat un puci militar care a instalat un grup complotist(inainte ca plebea „revolutionara” kgb-ista sa fie lasata in CC), impreuna inscenand o „revolutie” pt o falsa legitimare…

 23. Dezlănțuirea împotriva lui Dragnea și PSD a devenit principala preocupare a conducerilor serviciilor împănate cu mercenari cu comanda în ambasade, după ce PSD a „pierdut” pe drumul ultimilor ani pe Geoană (fiu de genaral de Securitate), Cristian Diaconescu (colonel SIE) , Ponta (căpitan SIE, ceea ce a dovedit și prin cooptarea , sau invers(?),în șandramaua lui politică a generalului Silviu Predoiu), care s-a detonat la ordin pentru a veni „guvernul meu”, Rus, Dâncu, Zgonea, Tudose, Țuțuianu, Georgian Pop, Sebi Ghiță! În acest timp SRI a fost organizatorul tuturor manifestărilor anti-PSD , pentru că acest partid trebuia făcut cât mai mic pentru ca majoritatea parlamentară să fie decisă de partidele „balama” precum UNPR, UDMR, USR, iar PNL devenise o carcasă pentru ofițerii acoperiți (și intangibili ) din PDL, cu figurile proeminente Blaga, Videanu, Berceanu, Boc(a făcut și el serviciul militar la trupele de Securitate, precum „colegul” Csiolos), Blejnar , Falcă, Flutur și câți or mai fi! Băsescu nu mai este în noul PNDL, dar tot tăticul lor este, deținând, cu complicitatea organelor de forță, un camion (dovedit cu imaginile plecării le la Treicoceni)de documente și înregistrări sustrase de la Cotroceni! Cum ÎCCJ, DNA, PG sunt căpușate cu ofițeri sub acoperire care fac „justiție” la comandă (conform lui Mitică Dumbravă-Veverița!), completele morții sunt încă active și pe poziții, ultima decizie în favoarea madamei Kovesi fiind o dovadă ostentativă!

 24. @Misu

  draguta,

  ma asteptam ca in postare sa-ti face *mea culpa*!

  vezi unde s-a ajuns, sustinandu-l pe domnul Lazar? pnl si partidele de opozitie sunt vazute ca fiind comuniste si procomuniste, iar psd-ul ca fiind partid anticomunist!

  cum ramane cu *ciuma rosie*?

  situatia este haioasa, dar asta se intampla cand partizanatul politic face praf principii si valori!

  abia astept sa-l vad pe domnul Liiceanu intrebat fiind cum isi vede gestul cu hartia igienica sa spuna acum, precum celebru Postelnicu * am fost un idiot*!

  filiatie de idei, nu gluma!

 25. Cei care au intrat in cc au fost alesi pe spranceana. Cei care alegeau erau cascadorii lu’ serghei nicolaevici. Am si acum imaginile in minte. Printre ei era Budu, fost boxeur, pe care-l admiram tinand clanta la usa mare a cc-ului pe dinauntru. Mai tarziu, dupa cativa ani l-am vazut pe strada, in baston, cu figura schimonosita de o semipareza. O fi facut-o din intamplare, ca era cam gura sparta?

 26. Pt. conformitate, cred că hârtia igienică era a lui Rebengiuc-Mihuț, Postelnicu s-a recunoscut un dobitoc, iar Liiceanu apela la lichele. PS: În rest, de acord !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.