PSD – PNL, scor strâns la intenția de vot pentru consiliile locale și județene

Un sondaj INSCOP arată că dacă duminica viitoare ar fi chemați la urne, 38,4% dintre cei chestionați ar vota listele PSD pentru consiliile locale și județene, iar 36,7% pe cele ale PNL.

În clasamentul intenției de vot pentru consiliile locale și județene urmează PMP cu 5,5%, UDMR — 5,1%, ALDE — 4,1%, M10 — 1,6%, UNPR — 1,2%, PRM — 1,2%, PSRO — 1%, PRU — 0,7% și PNȚCD — 0,6%.

Conform aceluiași sondaj, 1,9% dintre repondenți ar vota un candidat independent, 1,6% ar alege un alt partid național, iar 0,4% optează pentru un partid local sau regional.

Întrebați dacă ar vota la alegerile locale candidații unui partid nou înființat, doar 27,2% dintre români răspund pozitiv, în timp ce 41,9% declară contrariul. 21,6% dintre intervievați sunt nehotărâți, iar 9,3% aleg varianta NS/NR.

Totodată, 39,7% afirmă că ar fi dispuși ca la alegerile locale să acorde votul unui candidat independent, fără legături cu partidele politice actuale, în timp ce 31,8% nu ar vota cu un asemenea candidat. 20,8% nu sunt hotărâți încă dacă să acorde votul unui candidat independent, iar 7,7% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat la comanda Adevărul în perioada 21 — 28 martie, pe un eșantion de 1.063 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.