Reales în funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României

Adunarea Generală a membrilor Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a ales vineri organele de conducere ale CCIR pentru următorul mandat de 5 ani. Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Navigație și Agricultură Constanța, a fost reales în fruntea CCIR cu unanimitate de voturi.

„Obiectivul nostru este de a sprijini companiile românești și de a asigura un dialog real între mediul de afaceri și autorități. Sistemul cameral deține cea mai puternică infrastructură de afaceri la nivel național, pusă la dispoziția companiilor membre din toată țara. Vom promova în discursul public temele de interes major pentru firmele din România: nevoia de predictibilitate a deciziilor guvernamentale, simplificarea legislației, reducerea birocrației, stimularea investițiilor și – un lucru extrem de important – optimizarea cheltuielilor publice. Fără o optimizare a cheltuielilor, domenii vitale precum educația, sănătatea sau infrastructura, nu vor putea beneficia de nivelul necesar de investiții publice”, a declarat Mihai Daraban.

Noul Colegiu de Conducere îi are ca membri pe:
– CCIA Arad – Președinte Gheorghe Seculici
– CCI Bihor – Președinte Ioan Micula
– CCI Bistrița – Năsăud – Președinte Vasile Bar
– CCI Brașov – Președinte Silviu Costea
– CCIA Brăila – Președinte Ștefan Fusea
– CCIA Călărași – Președinte Marian Drăgan
– CCI Cluj – Președinte Ștefan Florea Dimitriu
– CCINA Constanța – Președinte Mihai Daraban
– CCIA Dâmbovița – Președinte Gelu Rusescu
– CCIA Galați – Președinte Ion Mocanu
– CCIA Giurgiu – Președinte Alexandru Epîngeac
– CCI Hunedoara – Președinte Viorel Arion
– CCI Ilfov – Președinte Dumitru Dan
– CCI Maramureș – Președinte Gheorghe Marcaș
– CCIA Mehedinți – Președinte Nicolae Tudorescu
– CCI Neamț – Președinte Mihai Apopii
– CCIA Olt – Președinte Dorel Mocan
– CCI Suceava – Președinte Nicolae Troașe
– CCIA Teleorman – Președinte Marin Niculcea
– CCIA Timiș – Președinte Georgică Cornu
– CCIA Tulcea – Președinte Doru Poponete
– CCIA Vaslui – Președinte Ionel Constantin
– Asociația Clubul Sportiv de Pescuit la Crap Corbu CCC – Președinte Florin Cârstocea
– Camera de Comerț Bilaterală România – Brazilia – Președinte Nawaf Salameh
– Camera de Comerț Bilaterală România – Liechtenstein – Președinte Jose Iacobescu
– CCIA Buzău – Președinte Ionel Gagu
– Ștefan Deaconu – Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional.

Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale este compus din 27 de membri, aleşi prin hotărârea Adunării Generale în condiţiile art. 21 (10) din statutul Camerei Naționale.

Sunt aleşi în Colegiul de Conducere următorii membri: a) 22 de membri din categoria membrilor de drept; b) 3 membri din categoria membrilor asociaţi; c) 1 membru din categoria membrilor de onoare, d) 1 membru în persoana președintelui Curții de Arbitraj Comercial Internațional, care este membru de drept al Colegiului de Conducere.

Vicepreședinții care fac parte din Biroul de Conducere au fost aleși dintre membrii noului Colegiu de Conducere:
– Nicolae Tudorescu – Președinte CCI Mehedinți
– Ion Mocanu – Președinte CCI Galați
– Gheorghe Seculici – Președinte CCI Arad
– Mihai Apopii – Președinte CCI Neamț.

Președinții comitetelor CCIR și președinți la nivel de reprezentare sunt:
– Ionel Gagu – Președinte CCIA Buzău
– Vasile Bar – Președinte CCI Bistrița – Năsăud
– Vasile Pop – Președinte CCI Mureș
– Dumitru Dan – Președinte CCI Ilfov.

Adunarea Generală a CCIR are următoarea structură: membrii de drept, membrii asociați și membrii de onoare. Membrii de drept au drept de vot deliberativ, iar celelalte categorii de membri au drept de vot consultativ.

Camera Naţională este organizaţie neguvernamentală, autonomă, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce reprezintă, sprijină şi apără interesele generale ale comunităţii de afaceri din România, urmărind promovarea şi dezvoltarea industriei, comerţului, serviciilor şi agriculturii, în concordanţă cu cerinţele economiei de piaţă, fiind organizată și funcționând în temeiul Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerț din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Parcurgand lista vezi tot nume unul si unul , care mai de care fiind in vizorul media de-a lungul timpului , nu cu laude /aprecieri pozitive , ci pentru tot soiul , adica jegul , a celor facute.

  2. Aseara la Antena 3 unde Radu Tudor si Mugur Ciuvica atacau Multinationalele care sug sangele poporului si NU platesc Taxele catre stat(a-propos, cei mai Mari NEPLATITORI de Taxe sunt Companiile de stat, ele DOMINA TOP 10 Neplatitori cu Sume URIASE, INCLUSIV PSD Bucuyretsi NU si-a platit Contributiile in valoare de PESTE 100 000 Lei!)a intervenit TELEFONIC Presedintele CCIR, Mihai Daraban, care a atentionat ca aceasta campanie IMPOTRIVA multinationaleleor va costa Romania.

    „Daca pleaca Multinationalele, inchidem Roamnia si plecam toti” a reiterat el vorbele spunse cu 1 zi inainte la TOPul National al Firmelor.
    „Sunt un susţinător al capitalului autohton, dar cred că, la modul cel mai sincer, nu ne putem juca cu cuvinte. Nu putem blama multinaţionalele.
    Multinaţionalele, dacă se retrag din România, închidem lumina ţării.
    Nu cred că este un subiect cu care ne putem juca.
    Sunt mari angajatori, MARI Plătitori de Taxe şi Impozite, nu cred că aceste multinaţionale să se înscrie într-o escală a populismului”, a avertizat M. Daraban.

    El a făcut apel către guvernanţi să înceteze cu atacurile la multinaţionale şi să se uite pe cifrele oficiale care arată care sunt exportatorii din România.

    ”O spun cu tristeţe: deşi avem 21.880 de exportatori în România, primii 100 fac 49% din exportul României. Cu tristeţe o spun că în primii 100 sunt doar şase firme româneşti. Să ne închipuim ce înseamnă LIPSA Capitalului străin în acest segment al exportului!
    Cred că lucrurile trebuie privite şi prin prisma clasamentelor UE: Roamnia pe ultimul loc la inovare-cercetare, pe penultimul loc la productivitatea muncii şi la digitalizarea administrativă”, a spus el.

    NU i-am auzit pe PSDei sa ATACE Companiile de stat, cei mai MARI Restantieri la Plata TAXELOR si Contributiilor!
    De ce?
    Pai, votantul PSDist e usor de MANIPULAT cu Strainii care ne fura, in timp ce PSDeii FURA linistiti tara de 27 de ani!

  3. dl mihai daraban reprezintă tot capitalul străin exact ca şi camera de comert româno-americana…
    totuşi, nu înţeleg de ce trebuie favorizat capitalul străin şi băgat la beci investitorul român?

    • NU a cerut sa fie favorizat capitalul strain, a spus sa NU mai fie atacat!
      Ia fa un efort de imaginatie: cum ar arata Jud Areges fara Dacia Renault?!
      Ca Judetul Teleorman, adica SARACIE Lucie!
      Toata Economia Jud Arges este in jurul uzinei de la Mioveni!
      Intelegi?!
      Romania NU are atata capital incat sa-si permita o scadere a Investitiilor straine, dimpotriva, uitate la judete precum Teleorman sau Vaslui unde LIPSA Investitiilor inseamna Lipsa de locuri de munca si LIPSA Salarii decente!
      Cauta si vezi ce Salarii URIASE au angajatii Dacia!!!
      Si poate vei intelege mai multe….
      NU companiile Romanesti platesc cele mai MARI Salarii in Romania, ci Multinationalele cu o forta economica uriasa!
      NU mai crede bazaconiile lui Tudose care a fost Minsitru al Economiei si NU a facut nimic, dovada ca acum ataca multinationalele ce creaza Locuri de munca BINE Platite!
      Iar Dragnea si acolitii lui care NU au avut niciodata macar 1 Angajat de platit din banii lor(NU din Banii publici aruncati pe clientela!) NU stie ce inseamna sa ai o AFACERE pe Bnaii tai!
      D-aia arunca usor cu Banii publici!
      Ca NU le pasa, sunt convinsa ca Tudose si Dragnea chivernisesc bine Proprii Bani!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.