Recalcularea tuturor pensiilor. Când sosesc deciziile

Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, a vorbit din nou despre recalcularea pensiilor, susținând că din luna septembrie 2024 pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor. Românii ar urma să primească deciziile „undeva în luna mai”. „Vom avea un moment important al aplicării legii pensiilor – septembrie 2024. Împreună cu colegii de la Casa Naţională de Pensii Publice şi colegii de la Direcţia de Asigurări Sociale din minister, acum lucrăm la finalizarea normelor de aplicare a legii 360/2023, care presupune recalcularea tuturor pensiilor românilor şi insist pe acest aspect fiindcă, cu toate că avem peste o lună de când a fost publicată noua lege, încă sunt întrebată de unii români dacă şi pensia dânşilor va fi recalculată. Da, dragii noştri! Fiecare pensie va fi recalculată. Dumneavoastră nu veţi fi puşi pe drumuri pentru asta. Pentru asta avem, pe de o parte, un plin proces început deja de colegii noştri de la Casele Teritoriale de Pensii de digitalizare a dosarelor de pensii, astfel încât toate dosarele să fie reevaluate, toate informaţiile pensionarilor să fie în sistem, toate acestea să fie scanate şi să avem o arhivă electronică, o bază de date electronică, iar după finalizarea normelor, şi ne dorim să fim gata cât mai rapid, legea prevede 90 de zile pentru elaborarea normelor, dar noi ne străduim să fim gata mai rapid. După finalizarea lor la minister, dorim să le discutăm cu societatea românească, cu partenerii sociali, cu Comisia Europeană cu care avem acest agreement pe jalonul 214 – reforma sistemului public de pensii, după care să fie finalizat soft-ul pentru recalculare, instruiţi colegii noştri din casele teritoriale de pensii şi apoi românii vor începe, noi estimăm că undeva în luna mai a anului 2024, să îşi primească până la sfârşitul lunii august deciziile cu pensiile recalculate.

Şi fiindcă pensiile se plătesc lună pe lună, din luna septembrie 2024 pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor. După estimările noastre, peste trei milioane dintre români. De asemenea, este foarte important ca lumea să ştie că nicio pensie nu va scădea. Va fi menţinut cuantumul cel mai favorabil în urma recalculării. Litera legii este foarte clară, în legea 363/2023 avem stipulat clar faptul că se menţine cuantumul cel mai favorabil, nicio pensie nu va scădea”, a spus Simona Bucura-Oprescu la Antena 3.

Pensionarii scapă de un cadou nedorit!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

34 de Comentarii

 1. Degeaba, recalcularile nu vin, nu sunt bani, se suptventioneaza micii transportatori, micii agricultori, USR, AUR si Shosho.

 2. Biata femeie, parca e terorizata cand vorbeste, te uiti la ea parca e la examen si ii e frica sa nu spuna vreo prostie!
  1) „românii vor începe, noi estimăm că undeva în luna mai a anului 2024, să îşi primească până la sfârşitul lunii august deciziile cu pensiile recalculate.”
  Tineti minte data!
  Nici o sansa, minciuni peste minciuni!

  2) Abereaza nereu ca noua Lege a Pensiilor elimina inechitățile dintre beneficiarii sistemului public de pensii, în vederea restabilirii încrederii în acest sistem si in acelasi timp garanteaza ca nici o pensie NU va scadea!
  Pai, cum asa?!
  Presupunem ca un pensionar s-a pensionat cu un anumit numar de puncte in 2018, cu Coeficient de corectie 1,15!
  Un alt pensionar, cu ACELASI numar de puncte s-a pensionat in 2021 cu un Coeficient de corectie de 1,41(!!) si ia o pensie MUUULT mai mare decat primul!
  Daca pensionarului din 2021 NU ii va scadea pensia, CUM „elimina” inechitatile Legea asta dintre cei 2 pensionari cu ACELASI numar de puncte dar pensionati la date diferite si avand azi pensii diferite!!!?!

  In anii 2020, 2021, 2022 si 2023 Coeficientul de corectie a fost 1,41!
  In 2013 Coefiicientul de corectie a fost 1,06 intre 23 ianuarie – 31 decembrie!
  De aici provin cele mai mari inechitati, iar noua Lege NU face n8imic sa le elimine, cat timp astia garanteaza ca nici o pensie in plata NU va scadea!!!
  Fix ca Legea pensiilor 127/2019 a Olgutei, care NU s-a aplicat niciodata!
  Nici asta NU se va aplica, Deficitul la pensii e urias, falimentul tip Grecia ne paste cu acesti incompetenti corupti si mincinosi!!!

 3. „Mai magarilor”…..Când ne-ati luat din salarii sumele exorbitante pentru fondul de pensii, nu ați impozitat o data suma? Muncești în viata ca un bou 45 de ani, dai zeci de examene si lucrezi sub standarde permanente de perfecționare și te trezești ca iei o pensie onorabila, din care statul-hot iti mai ia o suma , cică impozit și te da înapoi cu toate eforturile tale de a primi ceva din munca ta. Cică asa e democratic! Pai ce vina am eu care am muncit 45 de ani, sub standarde de înaltă specializare, sa fiu pedepsit ca am făcut lucruri excepționale?? Și cât din banii luați de stat de-lungul anilor, o sa îmi mai revină inapoi, când media de viata în aceasta tara haotica este 70 cu generozitate?? Restul banilor sustrase, pur și simplu!!cui revin? Ei au fost munciți de mine, impozitați de stat lunar, și tu cu ce te alegi??? Ce lege și ce justiție sunt astea??? Ce parlament da legile acestea imbecile???

 4. @Prof. banii sunt la pensiile spaeciale acordate de la 45-50 de ani, calculate dupa cu totul alte criterii in comparatie cu ceilalti!

 5. cu aburirea si minciuna.
  Romanii asteapta trei lucruri:
  -desfiintarea pensiilor nesimtite
  -desfiintarea lefurilor nesimtite-
  desfiintarea a minimum 500 000 de bugetari, pe baza de examene adevarate.

 6. „Romanii asteapta trei lucruri:
  -desfiintarea pensiilor nesimtite
  -desfiintarea lefurilor nesimtite-
  -desfiintarea a minimum 500 000 de bugetari”

  Deci, romanii otevisti asteapta saracia generalizata, adica ceausismul !

 7. Tomlin, asteptam revenirea copiilor educati si harnici, ca sa ajunga o minoritate tomlinii.
  Si apoi sa inceapa si tara asta sa se ridice.

 8. Zi de zi , aceeași poezie la tWC- uri: pensii, pensii, cum se ” măresc”, cum se elimină ” inechitățile ” , când vin , … Mereu un ” Mare Prof.Dr.Univ.Inventator ” face calcule la tabla cu creta ca un scolar de clasa V- a ( că de- aia are DOCTORAT să facă aritmetică, cică pe vreo 15.000 EURO / lună!!!) cu aceeași moderatoare cu gura strâmbă de minte creață ( de ani de zile : pensiile, pensiile , …, la infinit !!! ) … Al patrulea REGIM FANARIOT s- a instalat de vreo 34 de ani : SALARII ASTRONOMICE, PENSII ASTRONOMICE pentru ARMATE DE ARNĂUȚI ( ăștia care-s cu ” tehnologia” nu înțeleg termenii !! ) , JAFURI LA DRUMUL MARE ( cu ACTE ) , DATORII ASTRONOMICE , INARMAREA PÂNĂ-N DINTI sub biciul „sultanului” yankeu …pe alte DATORII !!! În sfârșit s- a instalat era ” LA BELLE ÉPOQUE ” in capitalism !!! … P.S. Pentru plata pensiilor și salariilor , încă un împrumut de 180 MLD LEI ( 36 MLD EURO ) !!! Deci , este chiar simplu ce urmează !!! ( Și toate astea doar ca să ” slăbim ” Rusia , să ” distrugem ” Rusia și pe Puțin !!! ) …Când D-zeu vrea să distrugă pe cineva , îi ia mai întâi mințile și abia apoi restul !

 9. CODOII din Guwerner mai fac un ^șmen ca să mai agite spiritele ( știți sacul *trebă agitat ca să nu fie ros de guzgani) . Se pune problema cu ce peticește sacul , CODOII find doar consumatori hulpavi , iar cei care-i întrețin nemai avănd voie să producă nimic . Ne dă Căpcăunul cămătar . Când vin deciziile, sar ca arși jumătate din *beneficiari și să vezi atunci PROCESTE și proteste . Vezi d-aia avem nevoie de SPECIALI și PENSIONARI SPECIALI .

 10. Legile sunt facute de speciali, mult prea favorabile lor, si mult prea confuze,stufoase, neconstitutionale (ca noua lege a pensiilor), defavorabile, neaplicabile pentru noi.
  Noi, pensionarii pe contributivitate, vrem ca fondul CAS, sa fie folosit exclusiv pentru plats pensiilor pe contributivitate, çare astfel pot sa fie dublate. İar asistatii sociali si specialii (partea necontributiva) sa fie platiti de la buget (unde inca contribuim si noi si prin dubla impozitare a pensiilor.
  Mai vrem sa se elimine inechitatile uriase dintre pensiile pe contributivitate si cele speciale- asa çum, in realitate, se impune in PNRR-ul, aprobat de comisia europeana.

 11. Aceasta ” manevra” e un raspuns la intrebarea : de ce parasesc romanii plaiurile mioritice?!

 12. …cine sa ne mai suporte pensiile, cum le-am suportat noi pe ale parintilor?…suptventioneaza?!?!…viitor de aur tara noastra are…ce dracu sa mai faca analfabetii de genul, nu-si stiu nici numele, chiar daca au bolentinul in fata ochilor…eu ma bucur in sinea mea, am pensie speciala, lucrez in multi…vreau sa-i vad pe seniori, dupa ce vor pune degetul tot pe astia, cum se vor lamenta, ca i-au pacalit, ca le-au inselat asteptarile, ca fac foamea,frigul…este o vorba, sa gresesti este omeneste, sa perseverezi in eroare este prostie in forma cea mai pura!…dragi bunici, presupusi plini de intelepciune: desigur ca vor veni deciziile de recalculare la fiecare, pe cate un formular care va avea, pe spate, poza ciolacului!…eu zic sa le pastrati, sa le inramati si sa le atarnati pe perete, langa rapirea din serai!…cu atat ramaneti!…cu creionul, pe-o hartie, o pensie-am recalculat, si pe vorbe, si vrajeala, fraierii iar m-au votaaat, ca marirea, mult promisa, e harneala de partid, pan’sa vada , ei marire, sper ca toti sa fi muriiit…compozitor si interpret, ciolocoiul buzoian…formatia; la mandolina, sica sticla cu benzina, la instrumente de suflat, drula, cel ce sufla-n…iar ca sunet de fundal, corul vivat covrigal…

 13. … mai sesizează cineva că recalcularea pensiilor este cuplată ca și calendar cu campania electorală? După ce se văd cu sacii în căruță ce vor face?

 14. Nu e necesar niciun exemplu precum acela oferit de BATRANUL „lili” ca sa se identifice CACEALMAUA!!! Pentru ca UNA E RECALCULAREA si ALTA E MARIREA PENSIILOR despre care NIMENI NU MAI VORBESTE anuntand PROCENTE!!! Cu CATE PROCENTE SE MARESC PENSIILE?
  Securitatea prin AGENTII DECIDENTI din COALITIA TRADARII NATIONALE a apelat la SUBTERFUGIUL cu „recalcularea” care E RESTANTA DE UN DECENIU, daca nu mai mult si care, repet, NU ARE LEGATURA CU VREO MARIRE, chiar daca poate aduce unor pensionari vreo crestere si altora o scadere!!!

  Insasi „asigurarea ca nicio pensie nu o sa scada”, fiind vorba din vara trecuta de MARIREA IN TREPTE PANA LA 40%, DEMASCA, fara drept de apel, CACEALMAUA ORDINARA!!! MINCIUNA care a mai amanat cu un an „MARIRILE”!!! Si MARIRILE prin Legea Pensiilor nu au nicio legatura cu CORECTURA RESTANTA ce vizeaza INFLATIA ultimilor trei ani de 13,8%!!!

 15. Prin majorarea procentuala a pensiilor, in loc de majorare cu sume fixe ptr tot pensionarul, pensiile nesimtite vor deveni tot mai nesimtite dintr-un motiv simplu: procentul primit la majorarea unei pensii nesimtite este cel putin egal cu o pensie a unui pensionar mediu.
  Majorarile trebuie sa functioneze pe un principiu simplu si decant: va dau tuturor cate o paine. Nu tie iti dau o paine, iar nesimtitului ii dau 100 de cozonaci……[Rumburak]

 16. Cu toții avem colegi , cunoscuti care au muncit și cotizat 5, 10, 20 de ani sau mai mult și care au părăsit , din nefericire , această viață înainte de 50 de ani ( dar au cotizat la fondul de pensii – doar subsemnatul are vreo 12 colegi de liceu și vreo 10 de facultate ) fără a mai vedea pensia !!! Deci, UNDE- S BANII atât din COTIZAȚII cât și din IMPRUMUTURILE EXORBITANTE !!??

 17. @ lili…Azi, din doi pensionari cu cotizari diferite unul ia pensie mai mare. Dupa recalculare, ambii vor avea pensii egale. Deci s – a reparat eroarea, fara sa scada pensia primului. Pur si simplu cei cu pensia corect calculata NU primesc nimic. Primesc doar cei cu pensia gresit calculata. E normal.

 18. Recalcularea nu s-ar face dacă n-ar fi an electoral. Așa, Ciolacu nu-și poate permite să-i fenteze iar pe pensionari, ar cădea de la 30% la 20 sau chiar sub și AUR ar câștiga alegerile. Ar zbura din posturi zeci de mii de pesediști care preferă să împrumute țara indiferent de dobânzi, ca să nu-și piardă ciolanul. Se vor împrumuta și mai mult iar din 2025 vor fi obligați să reducă alte cheltuieli, să concedieze bugetari, să amâne autostrăzi, spitale.
  Unele inechități se elimină prin recalculare, cum ar fi coeficientul de corecție de 1,41 la unii, 1,00 la alții, care încălca principiul contributivității. Acum acest principiu e încălcat prin punctele pentru munca peste 25 de ani, pomană de la Ciolacu. Această pomană, ca și celelalte (ajutoare, pensie minimă, pensii speciale și de serviciu) ar trebui scoase din fondul de pensii și evidențiate separat în buget, că nu sunt contributive iar guvernele următoare să le dea, dacă au bani sau nu, dacă ve fi secetă bugetară și mai profundă.

 19. Ar trebui de Consultat CNP ul ca pe Cartea de Munca sunt mai putzini Ani de Contributivitate . Sunt trecute decât Modificările de Venit sau Modificările de Legi .

 20. Pana in Septembrie 2024 ne mai mint astia de 100 de ori!
  Ia uite cum au mintit in 30 Decembrie 2023, dupa adoptarea noii Legi a pensiilor:
  „Calendarul creșterii pensiilor pe anul 2024 a fost stabilit, ca și data de la care începe recalcularea pensiilor și momentul în care pensiile vor fi cu 40% mai mari pe card.
  Anul 2024 vine cu creșteri importante de pensii. Iată calendarul:
  1 ianuarie 2024.
  Toate pensiile urmează să se indexeze cu 13,8%, mai puțin pensiile speciale.
  1 februarie 2024.
  Publicarea Normelor de recalculare a pensiilor. Legea pensiilor nu are, acum, norme de aplicare. Ele vor apărea în aproximativ o lună.(nici o sansa!!!)
  1 mai 2024. Începe recalcularea efectivă a peste 4,7 milioane de pensii. Un număr de 3.000.000 de pensii vor crește. Restul pensiilor vor rămâne la valoarea actuală. (1 Mai 2024 sau la Sfantu’ asteapta!!)
  1 august – 1 septembrie 2024. Retipărirea cupoanelor de pensii. Ministrul muncii a anunțat că taloanele vor fi colorate și pe ele va fi scris modul de calcul al pensiei, dar și punctele de stabilitate/ bonus obținute de pensionari.
  1 septembrie 2024. Intră pensiile recalculate.”

  Crede careva asa ceva?!
  Eu nu cred minciunile acestor impostori!

 21. ” ELIMINAREA INECHITATILOR ” in REGIMUL FANARIOT :

  INDEXAREA : 1) Pensie de 2000 lei × 1,138 ( cu 13,8% ) = 2276 lei ( deci indexarea 276 lei ) .

  2 ) PENSIE de 20.000 lei ( SPECIALĂ): 20.000 lei × 1,138 = 22.760 lei ( deci INDEXARE cu 2760 lei , ADICĂ mai mult decât pensia indexată de la pct.1) de 2276 lei !!! )

  Deci , acesta este REGIMUL NEO- FANARIOT din anul de grație ( prin voia Domnului !!! ) 2024 !!! O CLICĂ de aprox. 300.000 de bandiți jefuiesc sistematic o populație docilă și imbecilă in numele ” libertății ” din capitalism !!!

 22. Pe Carta de Munca este Trecut si CNP ul este trecut doar ultimul An 2011 dar eu Am Contribuit la Casa de Pensii pana in Anul 2015 . Sunt trecute Sumele de Contributivitate pe Calculatorul Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti .

 23. „e un raspuns la intrebarea : de ce parasesc romanii plaiurile mioritice?!”

  Cat iei ajutor social acolo pentru 20 de ani contribuiti acolo, 1/3 din salariul net pana la care s-a ajuns ? Noi succesuri, noi, nu voi !

 24. Cine creste pensiile si salariile castiga alegerile. Cine face poze cu telefounul in Parlament nu mai intra acolo, adica poze de adio !

 25. Nici ca puteau dez axon natii rollasonati lili, Marcu, „Solidaritate!!!” sa nu mistifice din nou salutand „recalcularea” care NU INSEAMNA MARIRE!!! MARIREA cu 40% anuntata repetat verbal vara trecuta, TREBUIA APLICATA IN ACEST AN INTEGRAL, separat de 13,8% care vizeaza strict CORECTAREA inflatiilor din ULTIMII TREI ANI acordata in ianuarie 2024!!!

  RECALCULAREA, SCLAVETI SOVIETICI, va repet ca sa va intre in dovlecele, NU ESTE MARIRE, e o corijare a NEDREPTATILOR SUPLIMENTARE NEDREPTATII pensiilor NESIMTITE!!! RECALCULAREA CORECTA elimina INECHITATILE intre PENSIILE VECHI si PENSIILE NOI! RECALCULAREA INCORECTA ADANCESTE INECHITATILE dintre PENSIILE NORMALILOR si PENSIILE SPECIALILOR, STALPII SOCIETATII SECURISTE!!!

  SCLAVETI SOVIETICI SPECIALI mesajul FATUCII care va e CAMARADA se adreseaza SPECIALILOR sa STATI LINISTITI, NICIO PENSIE SPECIALA NU SCADE!!! Legea RECALCULARII nu e Lege a MARIRILOR, iar MARIRILE trebuie APLICATE R-E-G-R-E-S-I-V PROCENTUAL la MORMALI!!!
  Concomitent SPECIALII sa REDEVINA NORMALI dupa DESFIINTAREA PENSIILOR SPECIALE care E CONSTITUTIONALA!!!

 26. @Prof. spune:
  29 ian. 2024 la 8:47

  „Mai magarilor”…..Când ne-ati luat din salarii sumele exorbitante pentru fondul de pensii, nu ați impozitat o data suma?”

  „Prof” la ce?
  Nu, nu s-a impozitat. Baza de calcul ptr impozit niciodata nu a inclus si suma CAS retinuta. Nici somajul (cat a fost) si nici CASS-ul.
  Impozitul pe salarii nu se plateste pe salariul BRUT !!!

 27. „Prof la ce?” [Corina]

  Nu-l convigi cu ceva, fato. Cand nu te pricepi sa faci macar o cutie cu chibrituri pentru fetita din povestire, atunci te apuci sa-i inveti pe altii ce nu cunosti tu ! Asta nu stie sa citeasca un „fluturas”, macar. E prof de pregatit cititori de contoare, aia care fac poze la contor, un fel de auristi in Parlament.

 28. @ Charlie…Mananci rakat…Recalculare inseamna Corectarea greselilor introduse de legea Bashinosului nr. 263, prin care doua pensii sunt diferite desi contributiile au fost egale….Peste 3 milioane de pensionari au pensiile gresit calculate, caci legea Bashinosului era cretina….Trebuiau recalculate de vreo 10 ani, dar multi s – au opus din prostie sau au Pensii Speciale…Rumanu e atat de prost si de lacom incat pensionarii cu pensia corect calculata se OPUN recalcularii, fiindca ei nu primesc bani un plus….Si da, dupa recalculare unele pensii gresit calculate pot creste si cu
  60 la suta….PSD a facut eforturi mari vreme de 8 ani pentru a obtine aceasta Recalculare, fiindca opozantii sunt multi, unii din interes altii din prostie….Si in prezent se pun piedici mari contra Recalcularii….daca va reusi e mare lucru.

 29. Cotarla specială , nu te ia nimeni în seamă ! Marsh in ukRUINA să te pupe Kinjal pe bot !!!

 30. Satisfactie de canalie ciarlie: Ciolacul iti creste pensia cu peste 40% si tu il injuri zilnic. Mijto, sa inteleaga si SMTion. Asa au procedat si medicii dupa ce Dragnia le-a facut salarii in-jur de mii de euro la stat. Aia cu intorsul armelor cu 180′ este in ADN national si va mai mirati ca nu avem prieteni ! Iar pe singurul pe care il mai avem, poporul ales, il injuram toata ziua. Bine va face Austria, bine va fac Tarile de pe jos, bine va face Bulgaria, bine va face Ukraina !

 31. Dez axon natul rollasonat imi RASTALMACESTE din nou afirmatiile clare, RECALCULAREA NU E MARIRE fiind CORECTARE A INECHITATILOR!!!
  In ce-l priveste pe ALATRINEZU marius hemo roidu gelu de la 13:29, e la fel de ticacalos precum geamanul tomlin…

  Din 2019 s-au STOPAT PASII MARIRII de 40% prin ASASINAREA POLITICA a lui Dragnea si cei 10% acordati ca „marire”, impreuna cu cei 13,8% din ianuarie AU COMPENSAT INFLATIA ULTIMILOR 5(CINCI) ANI!!! I-am atacat pe SCLAVETII SOVIETICI SPECIALI la CRAPELNITZA si au reactionat ca de obicei in HAITE!!! Ticacalosu tomlin e camarad cu TERORISTUL BOLSEVICO-ISLAMIST buzoian, dupa care in 1990 drumurile lor s-au despartit, pana la noi ordine!!!

 32. Am gasit Copia Xerox dupa Decizia din 2016 ! Am vechime 25 de Ani si 3 luni . Am un număr de puncte de 20 dar punctele se împart la 35 de ani iar rezultatul se aduna cu Indicele de Corectie pe Anul 2023 sau Anul 2024 . Astept sa vina Decizia in Luna Mai 2024 ca am auzit ca la 25 de Ani se mai Adauga 0 virgula 5 puncte ! Ar fi Boierie ! Cum eu am deocamdată 0 virgula 64 de puncte . Astept cu Nerăbdare si cu Bucurie sa vina Decizia din luna Mai 2024 !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.