Recalcularea pensiilor. Pățania lui Zegrean. „Că o să moară țara”

Critici din toate părțile la adresa noii Legi a pensiilor. Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean a a atras atenția, într-o intervenție la B1 TV, că în general în prag de an electoral sunt date pe repede înainte legi fără a se ține cont de impactul bugetar, legi care ulterior nu pot fi aplicate. Augustin Zegrean a dat ca exeplu legea care a prevăzut creșterea salariilor profesorilor cu 50%.

„Nu e prima dată când se face așa. La noi, în general, în anii electorali sau preelectorali mai ales, legile se fac din fuga calului, după aceea vin și socotesc și își dau seama că nu au de unde să dea banii. Am avut nenumărate exemple. Când s-au majorat salariile profesorilor cu 50%. Nu s-a gândit nimeni că nu o să fie bani să le dea și nu le-au dat. S-au judecat profesorii vreo 8 ani cu ei până când și-au recuperat toți banii și încă mulți pe deasupra pentru că a trebuit să le dea și diferite penalități și dobânzi de tot felul. La fel și cu pensiile. Avem acum o situație cu pensiile magistraților. Au spus că trebuie să dea atât de mulți bani încât se dărâmă țara dacă dau toți banii. Știți de unde provine? Dintr-o interpretare greșită a legii, nu de către magistrați, de către cei care aplică legea. Unii scriu legea, alții o citesc și niciunii nu o înțeleg. Legile pensiilor sunt atât de prost făcute, toate legile! S-au făcut numai modificări proaste. Am avut o experiență personală, când în România dacă murea tatăl primea copilul pensie de urmaș, dacă murea mama nu primea pensie de urmaș. Când am făcut un proiect de lege și am introdus-o mi s-a spus că o să moară țara din cauza asta. Nu se poate așa ceva! Nu vor să facă sau nu știu să facă. Toată grozăvia asta cu recalculările provine din proasta scriere a legilor, legile sunt prost scrise”, a spus Zegrean.

Potrivit lui Augustin Zegrean, astfel de legi au probleme de constituționalitate pentru că parlamentarilor nu le pasă de respectarea tehnicilor legislative prevăzute de legislație:

„Eu am tot spus și le tot spun mereu dar nimeni nu mă ascultă. Există Legea 24/2000 care spune cum trebuie să fie legea făcută și ce înseamnă să fie lege, cine poate să o facă și cum trebuie făcută ca să fie aplicată. Nu e din mintea noastră legea asta, e luată după practica CEDO care spune cum trebuie să fie o lege, predictibilă, să poată să fie înțeleasă. Nu interesează pe nimeni”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

17 Comentarii

 1. „Nu e prima dată când se face așa. La noi, în general, în anii electorali sau preelectorali mai ales, legile se fac din fuga calului,” Zegrene dar cand voi specialii v-ati dat pensii necontributive-NESIMTITE in fuga calului, v-a durut in „fuga” daca sunt bani sau nu, pentru voi sunt bani intotdeauna, doar pentru pulime nu sunt. Ia mai du-te in „fuga” calului de pensionar de lux cumulat cu handicap. Tu aveai pensie de handicap si luai bani si de la CCR . Macar taci in „fuga” calului de nesimtit.

 2. NU e vorba de nicio crestere de pensii…Este doar o corectare a greselilor din legi..Legile proaste au pacalit populatia….Legea 263 a lui Bashinescu si Zegrean, omul lui Bashinescu detine recordul la prostie si furt…Legea noua corecteza furturi din pensie si de 80 la suta…ai pacalit un pensionar 10 ani, i- ai furat banii…si acu zici ca se prabuseste tara?

 3. Profesorii nici azi nu si-au primit diferenta din 2009, ba s-au amgit si l-au votat pe Basescu care le-a taiat cu 25% salariul, apoi a anulat al XIII salriu care un fel de prima si a crescut si TVA la 24%, dar sigur pe voi de la CCR nu v-a afectat doar ati dat noaptea o hotarare cand a fost suspendat si l-ati salvat in cel mai ”onorabil”…sunteti un ”onorabil” din cei multi pe care ii are tara si implicit globul…

 4. Sunt proaste și neînțelese legile despre pensiile amărâților? Dar legile prin care parlamentarii, guvernanții naționali și locali, regiile de stat își acordă tot felul de sporuri și prime, alea nu mai sunt scrise și înțelese prost? Excursiile prezidențiale cu avioane închiriate la prețuri fabuloase, realizate doar pentru schimburi de experiență și de păreri pe meleaguri exotice, precum și naveta săptămânală a prezidentului, în condițiile în care unii n-au ce pune pe masă de Crăciun, astea nu mai sunt scrise și înțelese prost? Pensiile mai mari decât salariile pe baza cărora au fost calculate, astea nu sunt scrise și înțelese prost?

 5. Cică doftorul Bode va conduce campania electorală a „marelui” PNL! Nu au găsit altă rima! S-a trezit dupe bancheta din spate?

 6. Chiorul dracului, dar ție îți dă stat vreo 15 pensii speciale și nesimțite degeaba, nenorocitule…

 7. Vorbeste un ipocrit care baga la serpar bani furati, munca altora. Puse catusele si dusi la bulau toata gasca asta de lichele care jumule de bani munca unui popor.Pe o coala de A4 cu trei cuvinte scrise la misto, multi dintre ei nici pagini nu stiu sa puna (am dovezi) cer milioane. Niste nerusinatiscarbiti si dusmaniti de mai toata lumea din aceasta tara.Fac ce vor muschii lor ptr ca si-au facut legi sa nu dea nimanui socoteala. Vorbeste Zegreanu? Vorbeste cangrena din Romania!

 8. Se stie demult, insa unii uita de fiecare data, „partidele sunt grupuri de interese”,toate-toate, si alea de la putere, si alea din opozitie, si alea de asa-zisi patrioti etc etc. Apoi, mai sunt si alte grupuri de interese, bugetarii sociocentristi(din astia sunt o gramada) care exagereaza importanta activitatii lor ca sa primeasca fonduri si salarii din ce in ce mai mari .Nici electoratul nu e altfel, voteaza propagandisti, agitatori, populisti , in loc sa voteze administratori sau teoreticieni adevarati(care nici nu sunt de gasit). Astia, propagandistii , agitatorii, populistii si vorbitorii in limbaj de lemn sunt mediatizati excesiv pe tv, dau vina pe altii pt tot ce nu merge(populism), au justificari pt orice(justificarile nu sunt mereu acelasi lucru cu adevarul), pun etichete, lanseaza teorii de-ale conspiratiei sau manipulari emotionale, despre corectitudinea politica insista si spun ca este ceva gresit, pretind ca au o misiune sau ca sunt „patrioti”, victime ale unor abuzuri , salvatori ai traditiilor sau credintei etc etc.

 9. Nu este vinovat dl. Zegrean, ca, alesii cetatenilor romani sunt penali care incalca Legile Tarii, vinovati sunt cetatenii care au putut sa-i voteze pe unul ca Nicusor Dan, ca Armand Clotilda, ca Vlad Voiculescu, ca Ghinea cu un PNRR inaplicabil, ca Fritz si ca alti USR isti delicventi din nascare, care au distrus oriunde au fost fixati. Comentatorii sa indice macar un singur USR ist fixat in primarii, in Parlament, care a facut ceva bun pt Poporul roman.

 10. Astia sunt „politicienii” romani; amagesc fraierii din 4 in 4 ani, iar ei isi trag foloasele pentru cateva generatii. Halal tara!

 11. Zegrene, dar pensia ta e scrisa bine !? Zi ma la lume ce pensie ai tu lunar. La fel Livia Stanciu si toti „specialii” din Romania. Hai zi ma ce pensii lunare primesc astia si cat de bine sunt scrise legile pentru ei de pot primi asemenea pensii lunare apocaliptice. Numai legiile pentru pensiile si salariile idiotilor si tampitilor contributivi nu sunt scrise ca lumea de nu se intelege nimic din ele, pentru ca nu sunt bani pentru plata lor. Pentru salariile si pensiile speciale uriase sunt bani pentru ca sunt legi „bine scrise”, le intelege toti prostii. Numai pe ale idiotilor si prostilor nu le intelege nimeni, ca nu sunt bani…?! Zegrene, sa te/va fereasca Dumnezeu de o noua Revolutie a iditilor si prostilor care nu mai stiu sa-si scrie legiile salarizarii si pensionarii si pe care nu le mai inteleg de handicapati si gogomani ce sunt…?!

 12. Fostul președinte al CCR Augustin Zegrean făcut de voi, pile-relații-șpăgi, altfel la capacitatea lui nu trecea de contabil de CAP. Și încă mai luați lumină de la el ! Ce spune asta despre voi ???

 13. Cat tupeu la individul asta sa mai apara in public si sa dea sfaturi dupa ce a dat o erata complet ne-legala la referendum. Oamenii astia sunt cultivati pe la posturile TV si de dimineata pana seara ne miram ca suntem condusi de incompetenti si hoti si cum de s-a ajuns aici!

 14. Bai juristule de CAP-eu! Dar pentru magistrati, aia care fac o scoala de drept de 4 ani, pe care absolut oricine o poate face (a se vedea prin toate partidele, primariile si alte latifundii de stat), cand isi dau din pix privilegii nemeritate de miliarde de euro cum e ma? Atunci e legal si constitutional? Toate aceste privilegii nesimtite sunt HOTIE nu un drept castigat pe bune. Aceasta casta profita ca tara e condusa de niste loaze care nu au curajul sa taie aceste hotii. Dar loazele astea de politicieni, cum sa taie aceste hotii cand ei insusi le-au legiferat?

 15. O noua gaselnita acum tot in domeniul resuselor financiare pentru plata pensiilor . Regulile s-au schimbat in cursul jocului, in sensul ca contributiile salahorilor in domeniul pensiilor se duc acum si pentru sistemul pensiilor private. Daca acest lucru este clar incurajator pentru cei angajati acum in campul muncii – cu toate ca am mari dubii asupra corectitudiini procesului de-a lungul timpului, a se vedea rolul ASF in domeniul asigurarilor,acest lucru afecteaza volumul fondurilor alocate pensiilor in plata!. Deci regula lui Bismark a fost aruncata la gunoi si volumul cotizatiilor colectate pentru plata pensiilor in plata au scazut corespunzator si or sa scada si mai mult!

 16. Chestia cu „noua lege a pensiilor” a fost lansata acum ceva ani de Olguta-PSD: nu mai marim la inceput de an pentru ca dublam poensiile in … septembrie”(?). Acum e la fel! Aceasta „noua lege a pensiilor” nu va veni niciodata, iar daca va veni nu va modifica nimic: vor fi pensii speciale, vor fi inechitati, vor fi, pe mai departe, magarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.