Chelsea, campioană a Angliei

Echipa Chelsea Londra a câştigat pentru al cincilea an consecutiv titlul de campioană a Angliei la fotbal feminin, după ce a învins fără drept de apel în deplasare, cu scorul de 6-0, formaţia Manchester United, sâmbătă, în ultima etapă a sezonului.

Gruparea londoneză, pregătită de 12 de ani de emblematica antrenoare Emma Hayes, s-a impus pe Old Trafford prin golurile marcate de Mayra Ramirez (2, 45+2), Rytting Kaneryd (8), Sjoeke Nusken (44), Melanie Leupolz (47) şi Fran Kirby (85).

Columbianca Mayra Ramirez (25 ani), recrutată în iarnă de Chelsea de la echipa spaniolă Levante cu suma record de 500.000 de euro, a oferit şi două pase decisive în meciul de la Manchester.

Fran Kirby, cea mai bună marcatoare din istoria clubului, va pleca în această vară de la Chelsea, după nouă ani încununaţi de succese.

Chelsea a încheiat sezonul cu 55 de puncte acumulate în 22 de etape, devansând-o la golaveraj pe Manchester City, care a câştigat la rândul ei partida cu Aston Villa (2-1), sâmbătă la Birmingham.

Manchester City, campioană a Angliei în 2016, încheie sezonul pe locul secund pentru a patra oară în ultimii nouă ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.