Reducere de 50% la transport pentru elevi

Transportul în comun va fi redus cu 50% pentru toţi elevii din municipiul Constanţa.

Un proiect în acest sens a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local de vineri, după ce împotriva primarului Radu Mazăre a fost depusă o plângere penală.

Mazăre a declarat vineri că, săptămâna trecută, a propus două variante pentru subvenţionarea abonamentelor.

Astfel, prima variantă era ca toţi elevii, indiferent de venitul părinţilor, să beneficieze de o reducere de 50 la sută la abonamentele la transportul în comun, iar cea de-a doua variantă prevedea ca de subvenţie să beneficieze doar elevii ai căror părinţi au venituri de până la 1.800 de lei pe membru de familie, în timp ce copiii ai căror părinţi câştigă salariul minim pe economie să aibă gratuitate la transportul în comun.

Mazăre a precizat că elevii au optat pentru prima variantă.

Consilierii au decis ca de gratuitate să beneficieze şi elevii orfani, precum şi persoanele cu handicap uşor şi mediu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.