Reguli speciale pentru suporterii care merg în Kosovo

Suporterii români care vor face deplasarea la Pristina pentru meciul Kosovo – România, programat la 16 iunie în preliminariile Campionatului European din 2024, sunt sfătuiţi să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice, având în vedere incidentele din ultimele zile din nordul statului gazdă, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

„Situaţia de securitate din nordul Kosovo poate înregistra noi deteriorări în perioada imediat următoare. Pentru cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Kosovo, recomandăm ca intrarea pe spaţiu să se realizeze pe la frontiera cu Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje) sau cu Serbia (Merdare). Nu recomandăm intrarea în Kosovo pe la Brnjak şi Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de către autorităţile kosovare cu sprijinul trupelor KFOR, dacă situaţia de securitate se va degrada semnificativ. Suplimentar, recomandăm suporterilor români ca pe durata deplasării în Kosovo, în special la stadion, să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice care pot conduce la reacţii din partea spectatorilor gazdă”, se menţionează pe site-ul citat.

Având în vedere situaţia din Kosovo, Federaţia Română de Fotbal a creat un grup de lucru la nivelul instituţiei şi a demarat un dialog cu Ministerul Afacerilor Externe pe acest subiect.

Pe lângă dialogul pe care l-a avut şi îl are în continuare cu MAE, FRF s-a adresat şi UEFA pentru a cere clarificări în ceea ce priveşte meciul pe care echipa naţională îl va disputa în Kosovo, în preliminariile EURO 2024. „Până la acest moment, nu s-a luat în calcul modificarea locului de desfăşurare a partidei”, anunţă FRF.

La 30 mai, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunţa că ia în calcul chiar interzicerea deplasării suporterilor români la meciul dintre prima reprezentativă şi Kosovo, ca urmare a incidentelor care au loc la graniţa de nord cu Serbia.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 16 iunie (ora 21:45), pe Stadionul Fadil Vokrri din Pristina, selecţionata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru preliminariile Campionatului European din 2024.

În ultimele zile în nordul statutului Kosovo, la graniţa cu Serbia, au avut loc ciocniri violente între etnicii sârbi şi forţele de securitate kosovare. Incidentele au avut loc pe fondul protestelor etnicilor sârbi împotriva preluării mandatului de către primari albanezi într-o zonă cu majoritate sârbă după alegerile pe care ei le-au boicotat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

 1. KOSOVO E SERBIA !
  TRANSILVANIA E ROMANIA!
  MOLDOVA E ROMANIA !
  CRIMEIA E RUSIA !
  UCRAINA E RUSIA!
  TAIWAN E CHINA !
  ALASKA E RUSIA !

 2. Vă mănâncă undeva!…cine merge acolo dispare…cu atât mai mult că românia nu a recunoscut acest stat!…la intrare în Kosovo sunt afișate statele care nu recunosc statul kosovo!…când o afla că sunteți români,… Aleluia…
  Mai e o soluție, să-l luați cu voi pe Iohannis!…cine știe….

 3. Aha, deci suntem duplicitari. Nu recunoaștem Kosovo ca stat (nu de dragul sârbilor, evident, ci de frica ungurilor), dar îl legitimăm prin fotbal. Aaa, sportul e sport?!? Păi atunci de ce boicotam sportivii ruși? Deh, așa e când suntem colonie… Ați citit ce-au pățit aliații strategici cu IA la o simulare de luptă cu drona? Drept pentru care vor să trimită o unitate de luptă cibernetica în Ucraina. Așa ajungem noi poligon american. E ca și cu minicentrala aia nucleară. D-aia ne-a mângâiat ambasadoarea lor pe cap: avem stabilitate (!?!).

 4. @Bravo
  Nu noi poporul santem dublicitari ci alogenii paraziti care au acaparat toate institutiile statului si decid in numele nostru dar impotriva noastra !

 5. Am auzi mr de Kosovo, e o regiune a Serbiei. De ce jucam cu ei ca si cand ar fi o tara?

 6. @Kosovo e Serbia!: de acord. Mai putin cu „Alaska e Rusia”, fiindca nu stiu care tzar ar fi vândut-o americanilor. Acuma vorbindu-se de revinderea ei Rusiei. Lucru care nu m-ar mira, data fiind datoria colosala a SUA. Nu uita ca Louisiana americana fost franceza, si vânduta, si ea, viitoarelor SUA, de Ludovic al XV lea, si tot din cauza datoriilor metropolei. Kosovo (= Câmpia Mierlei)-Serbia: Kosovo ca tara n-are nici o legitimare: e-o provincie a Serbiei. Ba chiar prima ei provincie istorica. @Bravo : ai dreptate.

 7. -meci in Kosovo?
  -act de tradare nationala!

  este operatiune de steag fals:
  -albanezii sint musulmani,
  se vor duce musulmani deghizati in romani,
  ca o banuiala.

 8. În primul rînd, trebuie să fii tîmpit să mai fii suporter de fotbal!
  În al doilea rînd, trebuie să fii mai mult decît tîmpit să te mai și duci în Kosovo……[RromBurak]

 9. adica kurzii se vor da drept „romani” !

  -albanezii sint musulmani,
  daca nu stiati!

  ca sa incheiem subiectul:
  -blesteme pentru cei care vor participa!

 10. România NU trebuie să joace această partidă , România Nu recunoaște Kosovo ,KOSOVO E SERBIA !!!

 11. Sa se duca cineva in „statul” Kosovo (ha ha ha ha ha !!!) ca sa asiste la un meci de fotbal cu nasturi de doua grivne inseamna sa accepte si sa confirme existenta acestui „stat” (hahaieli „puternice, prelungite”, ca aplauzele la cel de-al XIV-lea congres PCR) care de fapt NU EXISTA ! E ca si cum eu mi-as anunta prietenii ca-mi voi petrece concediul de vara asta in Atlantida ! … Da’ ma rog, pentru pitecantropii din tribune asta nu poate fi de inteles …

 12. Problema: ce/cum va fi cand nationala se va intoarce invinsa de o entitate pe care RO n-o recunoaste si deci nu exista.

 13. Jucam fotbal si cu Irlanda de Nord si cu Tara galilor si cu Scotia, care nu sunt state independente si recunoscute international! Chestia cu Kosovo este o mare greseala a USA si NATO, provincia trebia sa ramana in Serbia, care atunci forma o Federatie/uniune cu Muntenegru! Solutia cea mai buan ar fi fost Federatia Serbiei, Muntenegrului si Kosovo, cu drepturi multiple pentru toti, inclusiv pentru sarbii din Kosovo, care sunt azi discriminati! Dar USA a vrut altfel, a dorit sa „deranjeze” Rusia, care era atunci slaba, cu un betiv, Yeltin, care o amanetase deja Vestului!!

 14. Catre cei care atraga atentia ca Kosovo nu este un stat: NICI ROMANIA NU MAI ESTE UN STAT.
  Care e problema cand doua teritorii ocupate joaca un meci de fotbal?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.