Remus Borza, semnal de alarmă: „La cât de prost e statul, atâta va plăti”

Curtea de Arbitraj de la Washington este așteptată să dea în perioada următoare un verdict în procesul deschis de așa-numiții „băieți deștepți” din energie împotriva statului român.

În România, toate litigiile au fost câștigate de Hidrolectrica și de avocații angajați special. Soarta litigului de la Washington este însă incertă, pentru că de data aceasta reprezentarea legală e asigurată tocmai de statul român, a avertizat, la RFI, deputatul independent Remus Borza, fostul administrator special al companiei.

„Statul de regulă se apără prost. Pentru că își angajează avocați la doi-trei ani de zile după ce au început procedurile. Perioadă în care este decăzut din dreptul de a administra probe. Așa se explică că la Washington statul a pierdut toate litigiile, cu toți care nu aveau dreptate”, a afirmat Remus Borza.

Chestionat cât va ajunge statul român să plătească, Borza a precizat: „E treaba statului român cât va ajunge să plătească. La cât de prost e, atâta va plăti”.

Întrebat dacă Hidroelectrica este acum e o vacă grasă de muls, deputatul a răspuns fără echivoc: „Da. Pentru că se politizează din nou managementul Hidroelectrica. Se pare că aceeași vechi băieți deștepți au început să se împrietenească din nou cu Hidroelectrica. Nu ar trebui să ne surprindă dacă într-o perioadă nu prea îndepărtată de timp Hidroelectrica va intra din nou în dificultate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioana Radu 8515 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Care consideraiți că ar fi rolul domnului Remus Borza ,ca parlamentar, reprezentant al statului românân în parlament, în astfel de „spețe”, pe care la cunoaște așa de bine ? Considerați că domnul Remus Borza ar fi fost votat în parlament pentru o „meritată vacanță” după activitatea de la Hidroelectrica ?

  2. Remarcați și că statul a instituit „practica” de a se „îndrepta” pentru recuperarea prejudiciile cauzate împotriva celor ce au contribuit la producerea lor ?

  3. Sau mai bine spus reprezentanții societății care s-a ocuoat de insolvența Hidroelectica ?
    De ce considerați că aceia pe care i-a desemnat statul să îi reprezinte interesele la Curtea de Arbitraj nu au solicitat asistența specializată a reprezentanilor societății care a administrat insolvență pentru contractele și activitățile societății care a administrat insolvența Hidroelectrica în perioada cât Hidroelectrica s-a aflat în insolvență ?

  4. Considerați că aceia ce nu au solicitat asistența societății care a administrat insolvența Hidroelectrica, la Curtea de Arbitraj, ar trebui și ei sancționați în eventualitatea unei decizii mai puțin favorabile, pentru eventuale „prejudicii” ce ar putea apărea ?

  5. O zice prin vreun „document” că societatea coercială ce gestionează insolvența este responsabilă pentru documentele și deciziile luate în perioada în care a desfășurat administrarea societății aflată în insolvență ?

  6. Deci, (…) pentru deciziile luate și documentele întocmite”(…) ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.