Remus Borza: Sunt mulți ciocoi în Țara Românească

Deputatul independent Remus Borza a criticat luni, în plenul Camerei Deputaților, „inechitatea flagrantă” din MAI reprezentată de cumulul pensiei cu salariul și a apreciat că „imoralitatea de a se fi generat categorii privilegiate” este imputabilă întregii clase politice, transmite Agerpres.

„Sunt mulți ciocoi în Țara Românească și, din păcate, cei mai mulți sunt în instituția pe care dumneavoastră o conduceți. Mă îngrijorează faptul că Ministerul Afacerilor Interne are una dintre cele mai mari alocări bugetare — 11,2 miliarde de lei și la rectificare acum în septembrie am mai dat vreo 10 miliarde — în primul rând le-am luat de la investiții, în special de la Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării ca să le dăm în salarii la MAI, unde ați avut cea mai mare alocare. (…) Vă plângeați că funcționează astăzi cu 27.000 de posturi mai puțin decât cele 150.000 pe care le aveți în organigramă. Vă reamintesc că în 2004, pe vremea unei guvernări tot a PSD, și probabil că a fost una dintre cele mai bune din istoria post decembristă, MAI funcționa cu 50.000 de funcționari mai puțin și probabil funcționa mai bine, iar la vremea respectivă în România trăiau cu vreo 2,3 milioane de români mai mult, care ulterior au luat calea pribegiei”, a declarat Borza la dezbaterea „Ora guvernului”, la care a fost prezent ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan.

El s-a declarat îngrijorat și consideră că și reprezentanții MAI ar trebui să fie îngrijorați de faptul că sunt peste 600.000 de dosare penale cu autori necunoscuți, multe fiind violuri, tâlhării, furturi și chiar crime.

„În egală măsură mă îngrijorează prostul management al resursei umane care considerați că e puțină. (…) Sunt foarte multe direcții supradimensionate, excedentare de personal. (…) În mijloacele de transport în comun unde românii sunt buzunăriți în fiecare zi, la nivelul comunelor și micilor orașe — aici cred că ar trebui să interveniți dumneavoastră. (…) Salariul minim la nivel de instituție e de 3,7 ori mai mare decât salariul minim pe economie, e o maximă imoralitate, nu sunteți dumneavoastră de vină. (…) Această imoralitate ne este în egală măsură imputabilă tuturor pentru că am generat astfel de categorii privilegiate. (…) Nu mai vorbesc de această inechitate flagrantă, de a cumula pensia cu salariul”, a mai spus Remus Borza.

Recomanda

3 Comentarii

  1. D-l av. borza, are dreptate. Ar trebui sa cndideze la Presedentia Romaniei. un domn serios si patriot! Ca de altfel si d-l av. Ghe Piperea.

  2. DE CE UN SOFER, FEMEIE DE SERVIOCIU SAU ADMINISTRATOR DE LA PARLAMENT SUNT FUNCTIONARI PARLAMENTARI SI IES CU PENSI DE 5-7-8 MII DACA INTRE TIMP AU ABSOLVIT SI SPIRU HARET, BIOTERA, ECOLOGICA, CANTEMIR, GH CRISTEA, iar un bugetar cu studii superioare, eventual si doctorat iese cu 2-3 mii mAXIM DUPA 40 ANI DE MUNCA SI INVATATURA!

Comentariile sunt închise.