Republica Militarizată România

După valul de pensionări care a măturat Poliţia, lăsând-o fără personal, urmează un val de pensionări în Justiţie, un sistem pe undeva militarizat şi el.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să analizeze cererile de pensionare din magistratură formulate de 45 de procurori şi judecători. Procurorii şi judecătorii care vor ieşi din sistem vor primi pensii de pensii, mai mari decât cele ale foştilor poliţişti.

Premierul Mihai Tudose a anunţat că Institutul „Cantacuzino“ va fi militarizat, acesta urmând să treacă în subordinea Ministerului Apărării Naţionale. Iată o veste bună pentru angajaţii institutului, care, nu-i aşa?, vor ieşi la pensie mult mai repede şi vor beneficia şi ei de pensii adevărate, pensii despre care unii spun că ar fi nesimţite.
Un senator PSD are un proiect de lege prin care se urmăreşte ca vârsta de pensionare a profesorilor să scadă cu trei ani. Ar merge o militarizare şi a unităţilor de învăţământ. Astfel, profesorii nu vor mai putea face greve când vor ei şi vor trebui să se mulţumească cu salariile pe care le primesc. Însă partea bună ar fi aceea că ar ieşi la pensie la 40-45 de ani şi ar avea pensii egale cu cele ale poliţiştilor şi militarilor.

Pentru a nu exista discriminări, de-acum celebra Lia Olguţa Vasilescu va propune militarizarea tuturor instituţiilor publice. Doamna Vasilescu va veni la televizor şi va explica la tablă, cum face dumneaei de obicei, că bugetarii nu au de ce să se teamă, pentru că va fi vorba despre un fel de militarizare. Adică niciun bugetar nu va fi obligat să muncească împotriva voinţei sale, minivacanţele vor fi minivacanţe, iar salariile vor fi salarii, evident, în limita posibilităţilor financiare. Însă militarizarea va trebui făcută, pentru ca bugetarii să poată ieşi la pensie mult mai repede şi pentru ca Guvernul PSD să poată să dea pensii apropiate ca valoare de cele ale fostului personal al instituţiilor de forţă.

În paralel, statul de drept va planta la intrările tuturor firmelor private din România persoane înarmate, care nu-i vor lăsa pe angajaţi să iasă şi să plece acasă decât după 15-16 ore de muncă. Pentru că cineva trebuie să muncească în ţara asta, că doar tinerii pensionari au nevoie de pensiile lor adevărate, pensii despre care unii spun că ar fi nesimţite.

Recomanda
Sorin Avram 177 Articole
Author