Deși Republica Moldova nu produce cafea, ceai, cacao și condimente, totuși țara noastră a exportat respectivele produse în sumă de 2,1 mil. USD cu 25,5% mai mult în semestrul unu din 2013 față de aceeași perioadă a anului precedent, anunță Biroul Național de Statistică de la Chișinău, potrivit 24h.md.
Experții susțin că este vorba despre reexportul respectivelor produse ce vizează mai mult majorarea artificială a prețului pentru beneficiarul final și nu este exclus că banii sunt transferați în off shoruri.
Potrivit datelor statistice America de Sud și Centrala produc 70% din aprovizionarea de cafea din lume urmate de Asia și Africa -20% din aprovizionarea mondială. Totodată insulele Hawaii și Jamaica au o pondere de 10% în producția mondială de cafea. Iar în ce privește producția de cea, la nivel mondial sunt șapte state, iar printre cei mai mari producători sunt Shri Lanka și India.
Fii primul care comentează
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.